REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Brăiloiu, replică pentru cei care contestă taxa de salubrizare: Anul trecut, au votat toţi; a impus-o un organ de control

Brăiloiu, replică pentru cei care contestă taxa de salubrizare: Anul trecut, au votat toţi; a impus-o un organ de control

Replica API 14 martie 2016 | 09:45 292

Candidat pentru încă un mandat de primar la Eforie,

Candidat pentru încă un mandat de primar la Eforie,

Ovidiu Ion Brăiloiu

Polemica stârnită de o taxă care se referă la salubrizare şi care a fost, recent, respinsă de consilierii locali, nu a rămas fără reacţie din partea primarului oraşului Eforie, Ovidiu Ion Brăiloiu. Candidat pentru încă un mandat de primar, Brăiloiu a explicat, în cadrul unui interviu acordat „Replica” de Constanţa, că respectiva taxă „a fost impusă în 2014 în urma unui control al unui organ al statului”. „Taxa a fost votată de toţi consilierii care au vrut să evite imputarea banilor de către organul de control, iar anul următor am venit cu o propunere care a fost şi ea votată, în sensul să o diluăm, pentru că unii erau împovăraţi de plata ei, iar alţii nu plăteau nimic. Deci, s-a propus disiparea taxei către toţi agenţii economici şi către toţi cei care beneficiază de salubrizarea oraşului. Propunerea mea, susţinută atunci de toţi consilierii, a fost ca taxa să fie suportată de toţi”, a explicat Ovidiu Brăiloiu. În ceea ce-l priveşte pe contracandidatul la Primărie, Robert Şerban, Brăiloiu a dat asigurări că îl va „păstra” viceprimar şi după alegeri.

Reporter: Sunteţi primar de mai multe mandate. De ce candidaţi din nou?

Ovidiu Ion Brăiloiu: Pentru că legea permite. Eu spun la sociaţia Oraşelor, şi ştiu că enervez pe mulţi dintre colegii mei, că mandatele de primary ar trebui limitate ca cele de preşedinţi, la două maxim. Şi, dacă vor să le facă de 5 ani, ca ale preşedinţilor – eu aş fi de acord.

Rep.: Da, dar dumneavoastră nu v-aţi limitat la două mandate.

O.I.B.: Da, eu nu m-am limitat la două mandate pentru că legea îţi permite să stai cât te vor locuitorii. Şi pentru că asta doreşte şi partidul.

Rep.: Se vorbeşte despre faptul că până acum nu aţi avut contracandidaţi serioşi, cu excepţia unui, dar pe care l-aţi convins ulterior să se mute la Constanţa? Cum stau lucrurile acum?

O.I.B.: Nu... îi jigniţi pe contracandidaţi. De ce ăi faceţi neserioşi? Îi consider nişte oameni extrem de serioşi, oameni care au fiecare ceva de spus. Asta a fost opinia locuitorilor, nu a celor care candidează. Pot să candideze şi o sută, şi 200. Dacă asta vor locuitorii, asta se întâmplă.

Rep.: Dar în privinţa celui pe care l-aţi convins să nu mai candideze a doua oară, ce îmi spuneţi? ... Domnul Gigi Chiru.

O.I.B.: Dânsul a avut alegerea sa. A vrut tot timpul să urce pe treptele astea ale politicii, iar astăzi este senator.

Rep.: Eforie trăieşte din turism. Ce planuri există pe tema dezvoltării acestui sector, cum credeţi că se poate prelungi sezonul estival?

O.I.B.: Este o prioritate a noastră, să prelungim sezonul estival. Nu pot să nu-mi amintesc de perioada copilăriei, când sezonul ţinea 11 luni, pentru bazele de tratament, mai ales la Eforie Nord. Tocmai de aceea am susţinut tot timpul înfiinţarea unor baze de tratament moderne, şi au şi apărut în zona Steaua de Mare, Miraj, Bran, Brad, Bega, Europa şi multe altele. (...) Noi, ca administraţie, nu putem decât ca infrastructura să o facem să fie generoasă, să fie bună, şi să îi susţinem pe cei care fac aceste proiecte.

INTERVIUL INTEGRAL ÎL PUTEŢI URMĂRI ÎN FILMARE:

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614