REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Bratu: Vom putea bloca roţile şi vom ridica autoturismele parcate pe spaţiile verzi

Bratu: Vom putea bloca roţile şi vom ridica autoturismele parcate pe spaţiile verzi

Replica API 1 iulie 2013 | 00:00 121

Atenţie unde parcaţi, vă puteţi trezi fără maşini!

Atenţie unde parcaţi, vă puteţi trezi fără maşini!

După două săptămâni scurse de la startul sezonului estival, traficul în staţiunea Mamaia a suferit o schimbare majoră, atât în timpul săptămânii, dar mai ales în weekend. Afluxul de turişti, 70.000 anunţaţi doar săptămâna trecută, a făcut ca traficul să fie îngreunat, şoferii fiind nevoiţi să meargă bară la bară în anumite porţiuni. În acest sens, Poliţia Locală şi-a îndreptat atenţia spre fluidizarea traficului din staţiunea Mamaia, iar pentru asta au renunţat la maşini şi au "încălecat" motocicletele.

Şeful Poliţiei Locale din Constanţa, Daniel Bratu, recunoaşte că în trafic întâlneşte şi şoferi care nu cunosc legislaţia deşi deţin permis de conducere, întrucât opresc pe prima bandă voluntar, doar pentru a admira priveliştea sau a discuta cu cineva, fără a lua în considerare că oprirea încurcă traficul. "Unii conducători de autovehicule nu cunosc legislaţia, deşi sunt deţinători de permise sau probabil ştiu legislaţia, dar nu o respectă cu bună ştiinţă. Faptul că opresc nu ar fi o gaură în cer, dar în condiţiile în care există trafic şi oamenii sunt nevoiţi să efectueze manevre de schimbare de bandă, de oprire, asta duce la perturbarea traficului. Nu înţelegem de ce totuşi îşi asumă acest risc, de a fi sancţionaţi. Fac oprire undeva pe banda 1 să admire apusul de soare sau să stea de vorbă cu cineva pe partea dreaptă a drumului", a declarat, pentru "Replica", şeful Poliţiei Locale din Constanţa, Daniel Bratu.

Scuzele pe care le invocă şoferii îi pot influenţa pe poliţişti?

Mulţi dintre cei care au fost opriţi în trafic de un echipaj al Poliţiei ştiu foarte bine faptul că până nu este invocată o scuză, mai mult sau mai puţin justificată, parcă nu s-au folosit toate mijloacele pentru a nu primi amendă. "2 minute, atât am stat, a trebuit să-mi iau un pachet de ţigări sau să-mi scot banii de la bancomat", cam acestea sunt scuzele pe care şoferii le invocă atunci când poliţiştii sunt pe cale de a le aplica sancţiuni pentru oprire neregulamentară. Dar ce valoare au aceste scuze? "Aceste scuze nu au nici o valoare, pentru că fapta este asumată atât timp cât conducătorul auto cunoaşte legislaţia, lucru dovedit prin obţinerea unui permis de conducere. Cei care recurg la aceste scuze vor să scape de sancţiune, dar toate astea se întâmplă din cauza comodităţii noastre în general. Faptul că ştim că nu avem voie să oprim, că ne este greu să mergem 10-20 m de la locul de unde am putea să ne parcăm maşina, fără să încurcăm circulaţia. O parte dintre şoferi sunt în stare dacă ar putea să intre cu maşina şi în magazin, să nu meargă pe jos. Nu trebuie să ne rezolvăm problemele în detrimentul celorlalţi participanţi la trafic", a mai afirmat Daniel Bratu.

"Avem în dotare 4 motociclete, poliţiştii le folosesc mai mult în Mamaia"

23 de poliţişti locali vor acţiona pe linia problemelor legate de opriri, staţionări, acces interzis, locuri de acces către hoteluri ş.a.m.d. Întrucât weekendul trecut au fost înregistrate valori ridicate ale traficului, şi în acest weekend se aşteaptă ca traficul să fie îngreunat. Pentru fluidizarea traficului, poliţiştii locali au la dispoziţie 4 motociclete cu care să se strecoare mai uşor printre maşini şi să intervină pentru decongestionare. "Pe lângă faptul că vom putea să blocăm roţile autoturismelor care sunt parcate pe spaţiile verzi, vom putea să şi ridicăm maşinile. Tot efectivul este prezent vineri, sâmbătă şi duminică la serviciu, în ture, cu predilecţie staţiunea Mamaia. Avem în dotare 4 motociclete, poliţiştii le folosesc mai mult în Mamaia, pentru că este mai uşor de deplasat de la o locaţie la alta. Cu motocicleta poţi să mai te strecori, pe când cu maşina trebuie să stai în coloană şi dacă traficul este îngreunat sau blocat, nu ai cum să ajungi să decongestionezi. Atunci, cu motocicleta te poţi strecura mai aproape de un sens giratoriu, de intersecţia unde sunt probleme, să intervii", a conchis şeful Poliţiei Locale, Daniel Bratu.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614