REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Brexit: Angela Merkel l-a avertizat pe Boris Johnson că un acord este „extrem de improbabil“

Brexit: Angela Merkel l-a avertizat pe Boris Johnson că un acord este „extrem de improbabil“

Replica API 9 octombrie 2019 | 00:00 381

Angela Merkel, Boris Johnson, foto news.sky.com

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, l-a avertizat marţi pe premierul britanic Boris Johnson că un acord asupra Brexit-ului se anunţă ''extrem de improbabil'' în lipsa unor noi propuneri din partea Londrei cu privire la Irlanda, a afirmat o sursă a AFP din Downing Street (cancelaria prim-ministrului Regatului Unit).

Convorbirea telefonică între cei doi lideri a avut loc în timp ce la Bruxelles se desfăşoară negocieri dificile pe marginea unui proiect prezentat miercurea trecută de Johnson, pentru a evita un Brexit fără acord la 31 octombrie.

Dat fiind conţinutul acestei convorbiri, un acord este "practic imposibil" pentru premierul britanic, potrivit sursei citate.

Contactat de AFP, biroul de presă al executivului german a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la conţinutul conversaţiei.

Potrivit unei surse europene de la Bruxelles, "nimic nu a avansat" în timpul negocierilor de luni, iar modificările aduse de Londra "nu schimbă mare lucru".

Ca atare, proiectul Londrei "nu este încă suficient pentru a convinge" Bruxellesul şi "cu acest ritm este greu de crezut că el ar putea fi gata pentru Consiliul European" din 17-18 octombrie, a subliniat o altă sursă.

Instalat în funcţia de premier la sfârşitul lui iulie, Boris Johnson s-a angajat să scoată Regatul Unit din UE "orice ar fi" până la 31 octombrie, după două amânări precedente, în pofida unei legi care îl constrânge să ceară o amânare în cazul în care nu se ajunge la niciun acord până în 19 octombrie, imediat după un summit european prezentat ca fiind cel al ultimei şanse.

În Regatul Unit se fac auzite tot felul de speculaţii cu privire la intenţia premierului Johnson de a eluda textul acestei legi - pe care el s-a angajat cu toate acestea să o respecte - profitând de o eventuală breşă sau cerându-i unui alt stat membru să facă uz de dreptul de veto pentru a împiedica o nouă amânare. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Urat om mai este englezul asta. Insista in prostia lui fara sa-si dea seama cat de prost este.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102