REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Brexit - Merkel: Încă există şansa ajungerii la un acord privind relaţiile viitoare între UE şi Londra

Brexit - Merkel: Încă există şansa ajungerii la un acord privind relaţiile viitoare între UE şi Londra

Replica API 10 decembrie 2020 | 00:00 1053

Uniunea Europeană şi Regatul Unit încă pot să ajungă la un acord asupra viitoarelor relaţii comerciale, dar ţările membre rămase în blocul comunitar sunt pregătite pentru absenţa unui acord dacă este necesar, a afirmat miercuri cancelarul german Angela Merkel, citat de Reuters și Agerpres.

Angela Merkel

Merkel le-a transmis parlamentarilor germani, cu o zi înainte de Consiliul European, că marea problemă în discuţiile cu britanicii este reprezentată de regulile care să împiedice Regatul Unit să încalce standardele UE în domenii precum forţa de muncă sau mediul.

Berlinul are deplină încredere în Comisia Europeană pentru continuarea negocierilor, a adăugat şefa executivului german înaintea discuţiilor dintre premierul britanic Boris Johnson şi şefa executivului UE, Ursula von der Leyen, ce vor avea loc miercuri seară la Bruxelles.

''Încă există şansa unui acord... Continuăm să lucrăm în acest sens, dar suntem pregătiţi şi pentru condiţii pe care nu le putem accepta. Un lucru este clar: trebuie să fie păstrată integritatea pieţei interne'', a spus Angela Merkel în Bundestag.

După ce Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană la 31 ianuarie acest an, fiecare parte i-a cerut celeilalte să facă concesii pentru a putea ajunge la un acord asupra viitoarelor relaţii comerciale înainte de încheierea perioadei de tranziţie la finalul lui decembrie 2020.

Regatul Unit se află într-o perioadă de tranziţie până la 31 decembrie, timp în care va continua să aplice regulile europene. Bruxellesul şi Londra profită de acest lucru pentru a negocia un acord privind viitoarea lor relaţie, în special legătura comercială, cu speranţa că ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2021.

În cazul absenţei unui asemenea acord, viitoarea relaţie comercială dintre UE şi Regatul Unit va fi guvernată de regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218