REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
21.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Brexit: Ministrul irlandez al justiţiei respinge acuzaţiile lui Boris Johnson privind o blocadă europeană

Brexit: Ministrul irlandez al justiţiei respinge acuzaţiile lui Boris Johnson privind o blocadă europeană

Replica API 14 septembrie 2020 | 00:00 931

Ministrul irlandez al justiţiei, Helen McEntee, a respins duminică acuzaţiile premierului britanic Boris Johnson potrivit cărora Uniunea Europeană ameninţă să instaureze o blocadă în Irlanda de Nord, după o săptămână de tensiuni între Londra şi Bruxelles, transmite AFP, citată de Agerpres.

Helen McEntee

'Pur şi simplu nu este cazul', 'orice insinuare că se va crea o nouă frontieră este pur şi simplu falsă' a reacţionat Helen McEntee la postul Sky News, citat de Agerpres.

Într-un articol publicat sâmbătă în Daily Telegraph, Boris Johnson şi-a apărat intenţia de a reveni parţial asupra acordului de Brexit, susţinând că este constrâns la aceasta de 'ameninţarea' că UE va instaura o 'blocadă' în Irlanda de Nord graţie unei 'interpretări extreme' a textului, împiedicând intrarea produselor alimentare din Regatul Unit.

Helen McEntee a reamintit că dispoziţiile referitoare la Irlanda de Nord din tratatul care codifică retragerea Marii Britanii din UE au fost acceptate de cele două părţi pentru a garanta o concurenţă loială după Brexit.

Prevederile mai vizează să se evite revenirea la o frontieră fizică pe insula Irlanda, însângerată de cele trei decenii de 'Tulburări' până la semnarea Acordurilor de Pace din Vinerea Mare în 1998.

Tratatul 'garantează integritatea Irlandei de Nord ca parte integrantă a Regatului Unit', el 'garantează că nu vom vedea reapărând vreo frontieră', a subliniat ministrul irlandez al justiţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369