REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Brexitul a făcut din EMA cea mai dorită agenție de reglementare din UE

Brexitul a făcut din EMA cea mai dorită agenție de reglementare din UE

Replica API 12 noiembrie 2016 | 00:00 193

Mai multe guverne europene sunt interesate să găzduiască Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) după votul britanicilor în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană, informează Bloomberg.

În prezent, capitala Marii Britanii este orașul care găzduiește Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), o instituție cu aproape 900 de angajați care supervizează siguranța medicamentelor vândute în Uniunea Europeană, o piață de peste 500 de milioane de consumatori. După ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, UE ar putea să mute sediul EMA în altă țară membră.

Politicienii străini au început deja să dea târcoale, printre statele care au înaintat oferte numărându-se Suedia, Franța, Danemarca, Ungaria și Bulgaria. Pe lângă aspectele care țin de prestigiu, există și avantaje economice pentru orașele care vor găzdui agenții europene precum EMA. Angajații sunt plătiți de UE, nu de orașul gazdă, care profită și de pe urma chiriilor percepute pentru spațiile de birouri necesare pentru astfel de agenții. În plus, există beneficii și pentru afacerile locale de genul organizatori de conferințe sau hoteluri.

Marea Britanie susține în continuare că există motive pentru ca EMA să nu fie mutată precum proximitatea de Agenția de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie precum și faptul că experții furnizați de organismele britanice de reglementare se ocupă de aproximativ o treime din sarcinile EMA. Dacă EMA va fi mutată atunci statele membre vor fi nevoite să acopere deficitul de personal.

"Foarte mulți angajați vor fi nevoiți să-și schimbe pozițiile. Vorbim de o agenție de reglementare care trebuie să fie atentă la sănătatea și siguranța a sute de milioane de consumatori. Nu este de dorit ca angajații să fie atenți la alte probleme", a declarat Andrew Witty, directorul general al grupului farmaceutic britanic GlaxoSmithKline Plc.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102