REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° ConstanÈ›a Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Brit Awards 2021: Dua Lipa, marea câştigătoare a galei dominată de artiste

Brit Awards 2021: Dua Lipa, marea câştigătoare a galei dominată de artiste

Replica API 14 mai 2021 | 00:00 880

Dua Lipa a fost marea câştigătoare la ediţia din acest an a galei Brit Awards, dominată de femei, eveniment ce a marcat revenirea muzicii live pe Arena O2 din Londra după mai bine de un an, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres. Printre artiştii premiaţi marţi seară s-au numărat, de asemenea, Little Mix, Arlo Parks, Haim şi Billie Eilish.

Dua Lipa

Evenimentul, la care a participat un public format din 4.000 de persoane, a avut loc în cadrul unui program-pilot de evenimente live al guvernului britanic, iar 2.500 dintre bilete au fost alocate angajaţilor din domenii esenţiale din Londra, mulţi dintre aceştia purtând ţinute albastre, reprezentând culoarea uniformelor lucrătorilor sanitari din cadrul Serviciului Naţional de Sănătate (NHS).

Juriul Brit Awards a suferit o revizuire majoră în 2017 pentru a fi mai echilibrat din perspectiva genului şi mai divers, sute de membri noi fiind invitaţi să se alăture grupului de votanţi.

Lipa şi-a asigurat atât trofeul categoriei ''cea mai bună artistă solo feminină'', cât şi pe cel mai râvnit, pentru cel mai bun album. În cadrul primului discurs, ea a profitat de ocazie pentru a face apel la o creştere a salariilor pentru angajaţii NHS, iar în al doilea a solicitat acordarea unei medalii postume pentru acte de curaj lui Folajimi Olubunmi-Adewole, în vârstă de 20 de ani, care şi-a pierdut recent viaţa după ce a sărit în râul Tamisa pentru a salva o femeie.

Little Mix a scris istorie, devenind prima trupă feminină care a obţinut trofeul pentru cel mai bun grup britanic. În discursul de acceptare a premiului, Leigh-Anne Pinnock, Jade Thirlwall şi Perrie Edwards i-au mulţumit fostei lor colege de trupă Jesy Nelson, care a părăsit trupa în decembrie argumentând că statutul de membră a acesteia i-a ''afectat'' sănătatea mintală.

Taylor Swift, care şi-a făcut apariţia la gală, a primit trofeul pentru întreaga carieră - Global Icon -, devenind marţi prima femeie recompensată cu acest premiu la gala Brit Awards.

Vorbind despre presiunile din industria muzicală, Swift s-a adresaţi artiştilor prezenţi la eveniment încurajându-i. ''Nu puteţi permite (presiunilor) să vă zdrobească, trebuie să le lăsaţi să vă alimenteze pentru că trăim într-o lume în care oricine are dreptul să spună orice vrea despre voi în orice moment, dar vă rog să ţineţi minte că aveţi dreptul să le dovediţi că greşesc'', a spus vedeta pop americană în discursul de acceptarea distincţiei.

Rapperul Headie One a oferit cel mai important spectacol al serii, cu o interpretare a hitului său ''Ain't It Different'', alături de colegul său britanic AJ Tracey nominalizat la Brit Awards, în care a inclus un nou vers cu un mesaj îndreptat către Guvern în privinţa meselor şcolare gratuite, provocând totodată percepţia negativă a publicului cu privire la genul muzical drill.

Membrii Coldplay au interpretat noul lor single ''Higher Power'' de pe un ponton de pe Tamisa, înconjuraţi de hologramă cu dansatori şi artificii purpurii şi portocalii în fundal.

Eilish şi-a învins concurenţa, formată din artiste precum Cardi B şi Swift, câştigând premiul pentru cea mai bună artistă solo internaţională, în timp ce Arlo Parks a declarat că şi-a văzut ''visul împlinit'' după ce a fost desemnată cea mai bună artistă debutantă.

Haim a câştigat trofeul pentru cel mai bun grup internaţional, categorie la care a concurat cu Run The Jewels şi BTS.

Premiul pentru cel mai bun single britanic i-a revenit lui Harry Styles pentru ''Watermelon Sugar'', iar J Hus a fost desemnat cel mai bun artist solo masculin.

Liderul Years And Years, Olly Alexander, şi Elton John au interpretat o versiune a hit-ului Pet Shop Boys din anii '80, ''It's A Sin'', inspirat de serialul TV cu acelaşi nume. Celor doi li s-au alăturat pe scenă travestiţi, iar soţul lui Elton John, David Furnish, a prezentat o introducere în care a subliniat activitatea Elton John Aids Foundation.

Alte spectacole au fost susţinute de Rag'n'Bone Man şi P!nk, alături de corul NHS Lewisham & Greenwich, Nathan Evans şi de câştigătoarea premiului pentru star în devenire - ''Rising star'' -, Griff.

Membrii publicului prezent la ceremonia din interior nu au fost nevoiţi să respecte distanţarea fizică şi nici să poarte măşti. Cu toate acestea, ei au trebuit să prezinte dovada unui rezultat negativ la testul pentru coronavirus, să furnizeze detalii pentru programul ''NHS Test and Trace'' şi să respecte măsurile guvernamentale în timpul deplasărilor.

Lista câştigătorilor premiaţi în cadrul galei din acest an a Brit Awards:

Cel mai bun album: Dua Lipa, ''Future Nostalgia''

Cel mai bun single britanic: Harry Styles, ''Watermelon Sugar''

Cea mai bună artistă solo: Dua Lipa

Cel mai bun artist solo: J Hus

Cel mai bun grup britanic: Little Mix

Cea mai bună artistă internaţională: Billie Eilish

Cel mai bun artist internaţional: The Weeknd

Cel mai bun grup internaţional: Haim

Cel mai bun artist debutant: Arlo Parks

''Rising Star'': Griff

Trofeul pentru întreaga carieră - Global Icon: Taylor Swift.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920