REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

BRM nu răspunde de calitatea vagoanelor CFR Marfă și nici de cantitățile livrate; licitația a respectat reglementările în vigoare

BRM nu răspunde de calitatea vagoanelor CFR Marfă și nici de cantitățile livrate; licitația a respectat reglementările în vigoare

Replica API 4 mai 2017 | 00:00 220

Bursa Română de Mărfuri (BRM) nu răspunde cu privire la cantitățile livrate sau calitatea vagoanelor CFR Marfă, licitația respectând reglementările în vigoare, se arată într-un comunicat de presă al bursei, conform AGERPRES.

'BRM a organizat această licitație conform reglementărilor în vigoare și respectând instrucțiunile primite de la CFR Marfă. Licitantul câștigător a fost REMAT Călărași. BRM nu răspunde și nu are informații despre derularea ulterioară a contractului nici în ceea ce privește cantitățile livrate și nici referitor la tipurile și calitatea vagoanelor livrate', se arată în document.

Potrivit acestuia, în prezent, BRM a pus la dispoziția autorităților toate informațiile și documentele solicitate referitor la organizarea acestei licitații și este la dispoziția autorităților competente pentru orice fel de alte informații și detalii.

Fostul director al CFR Marfă, Mihuț Constantin Crăciun, ar fi vizat în dosarul în care procurorii DIICOT fac cercetări față de 40 de persoane, pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual și uz de fals, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, anchetatorii au reținut faptul că, în cursul anului 2016, la nivelul Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă "CFR Marfă" SA, s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, implicând factori de decizie de la nivelul central și teritorial al societății de transport, având ca scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societății, cu prilejul operațiunilor de vânzare-cumpărare a 2.450 de vagoane destinate casării, facilitând astfel traficarea în folosul SC Remat SA Călărași a diferenței rezultate între valoarea reală și cea subevaluată a bunurilor casate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614