REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Bruce Springsteen a criticat ''reacţia apatică'' a Casei Albe la violenţa poliţiei americane

Bruce Springsteen a criticat ''reacţia apatică'' a Casei Albe la violenţa poliţiei americane

Replica API 5 iunie 2020 | 00:00 1015

Rockerul american Bruce Springsteen s-a folosit de apariţia sa în calitate de DJ invitat într-o emisiune a postului de radio Sirius XM pentru a denunţa reacţia administraţiei de la Casa Albă în faţa violenţei poliţiei şi a pandemiei de coronavirus, informează DPA, citată de Agerpres.

Bruce Springsteen

Artistul, în vârstă de 70 de ani, a spus că Statele Unite se află "în flăcări şi în haos" după "reacţia apatică şi insensibilă" a actualei administraţii americane la decesele cauzate de COVID-19 şi la nedreptăţile rasiale din Statele Unite, potrivit revistei Variety.

Bruce Springsteen, în repertoriul căruia se află piese de mare succes precum "Born To Run", "Dancing In The Dark", "Human Touch", "Born in the U.S.A." şi "Streets of Philadelphia", a difuzat în debutul participării sale de miercuri la acea emisiune radiofonică un cântec protestatar al său, intitulat "American Skin (41 Shots)".

Cântecul lui critică acţiunile unui grup de patru poliţişti caucazieni care l-au ucis în 1999 pe un bărbat neînarmat Amadou Diallo, imigrant de culoare, cu 41 de focuri de armă.

Bruce Springsteen i-a dedicat acest single lui George Floyd, un alt bărbat afro-american, neînarmat, care a murit săptămâna trecută în timp ce se afla în custodia poliţiei.

"Acest cântec are aproape opt minute. De atât de mult timp a avut nevoie George Floyd ca să moară în timp ce un poliţist din Minneapolis l-a ţinut imobilizat punând un genunchi pe gâtul lui", a spus celebrul rocker.

Printre celelalte piese difuzate de Bruce Springsteen în aceeaşi emisiune au fost cântece protestatare semnate de alţi artişti, precum "Strange Fruit", de Billie Holiday, "This Is America", de Childish Gambino, şi "Burnin' and Lootin"', de Bob Marley.

Starul rock a difuzat şi fragmente dintr-un discurs al activistului pentru drepturi civile Martin Luther King, scris în închisoare în urma unor proteste din 1963.

"Păcatul original al sclaviei. El rămâne cea mai mare problemă nerezolvată din societatea americană", a adăugat Bruce Springsteen.

"Povara acestui bagaj devine tot mai grea cu fiecare generaţie care trece. După o săptămână atât de violentă şi de haotică pe străzile din America, nu se întrevede niciun sfârşit", a mai spus artistul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614