REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Bucovală a primit ordinul de numire în funcţia de inspector şcolar general

Bucovală a primit ordinul de numire în funcţia de inspector şcolar general

Replica API 25 august 2015 | 00:00 213

Început de mandat, de la 31 august

Început de mandat, de la 31 august

Este oficial: noul inspector şcolar general este Gabriela Bucovală! Prefectul Ion Constantin i-a înmânat, luni, ordinul de numire în funcţia de inspector şcolar. Delegaţia lui Răducu Popescu în funcţia de conducere se va încheia în 31 august. „Ca urmare a concursului pe care l-a parcurs şi a faptului că a obţinut cea mai mare notă o felicit pe Gabriela Bucovală şi îi urez mult succes. Avem obiective pe care trebuie să le atingem în sistemul educaţional din Constanţa, avem şi alte obiective sociale, pe care, împreună cu ISJ Constanţa, vrem să le desfăşurăm pentru binele copiilor“, a precizat prefectul Ion Constantin.

„Mulţumesc, domnule prefect, pentru încrederea dumneavoastră la acest început de mandat. Îi mulţumesc domunului conf. univ. dr. Răducu Popescu pentru ceea ce a realizat în aceşti 3 ani în care a condus ISJ Constanţa şi învăţământul constănţean“, a replicat Gabriela Bucovală. Cu această ocazie, noul „general“ a ţinut să precizeze că: „Sunt în interiorul Inspectoratului Şcolar de peste 7 ani, lucrez în ISJ, nu vin din afara sistemului (...) Vom susţine în continuare spiritul de echipă şi voi duce mai departe proiectele începute”.

Care sunt prioritățile Gabrielei Bucovală, în perioada imediat următoare? „La acest început de mandat am 2 priorități: prima și cea mai importantă este de a păstra spiritul de echipă care caracterizează ISJ Constanța, de a duce mai departe proiectele începute, și al doilea este de a asigura învățământului constănțean principiile ferme de calitate și eficiență, și mai ales deschiderea către beneficiarii direcți și indirecți și mai ales către comunitate.

Consider că putem avea un învățământ de calitate în județul nostru numai dacă oferta educațională este se pliază pe nevoile reale ale comunității din care fac parte elevii, nevoile reale ale pieței muncii. Ceea ce am observat în ultima vreme este o neadecvare a ofertei educaționale, mai ales în mediul rural, prin absența, aș putea spune, pentru o bună perioadă de timp, a școlii profesionale.

Am observat, de asemenea, de la un an la altul, o atractivitate extrem de crescută a beneficiarilor, a tinerilor, pentru învățământul profesional și tehnic. Ne propunem o dezvoltare continuă a acestui învățământ și a atragerii resursei umane în vederea includerii în ofertă a unor specializări armonizate cu cerințele de pe piața muncii“, a conchis Bucovală. Fostul șef al ISJ, Răducu Popescu, a transmis mulțumiri echipei alături de care a lucrat trei ani și i-a urmat succes Gabrielei Bucovală. „Mulțumesc tuturor celor care au muncit și mult succes echipei și doamnei general Gabriela Bucovală.

Cel mai important și mai greu moment este etapa următoare de organizare a examenului de bacalaureat, de definitivat, de titularizare, de transfer, de însciere în clasa a IX-a, de început de an școlar, de finalizare de an școlar. Cam astea sunt, și toate momentele grele au fost depășite datorită implicării și seriozității echipei ISJ Constanța și a tuturor directorilor. Cei care nu au reușit să țină pasul s-au pierdut de grup“, a spus Popescu. La încheierea mandatului, fostul „general“ a primit din partea ISJ un tablou-colaj din cei trei ani de activitate. Răducu Popescu se va odihni preț de câteva zile, după care va reveni la Universitatea Ovidius Constanța, acolo unde sunt titular de 21 de ani.

Reamintim că Gabriela Bucovală a preluat ștafeta de la Răducu Popescu, în urma examenului organizat de Ministerul Educației, pe data de 27 iulie, pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general al ISJ Constanţa. La concurs au mai participat Isabela Marcu, profesor de la Liceul Tehnic „Virgil Madgearu“, Nicoleta Bercaru, de la Şcoala Generală „Nicolae Tonitza“, Daniela Blaga, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ şi Adriana Cristina Oprea, de la Liceul Teoretic „Dimitrie Leonida“.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218