REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Bucovală: „Nu cred că profesorii de la Şcoala 30 sunt în pericol să îşi piardă normele”

Bucovală: „Nu cred că profesorii de la Şcoala 30 sunt în pericol să îşi piardă normele”

Replica API 15 ianuarie 2016 | 00:00 170

Cadrele didactice din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 30 Gheorghe Ţiţeica se arată indignate de decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa potrivit căreia Şcoala nr. 6 Nicolae Titulescu trebuie să devină o structură a primei uniităţi de învăţământ. Pe de altă parte, şefa ISJ, Gabriela Bucovală, spune că această decizie ţine de Consiliul Local şi oferă şi o explicaţie pentru aceasta. Şcoala nr. 6 nu mai îndeplineşte funcţiile de personalitate juridică, motiv pentru care trebuie să devină o structură a altei unităţi care respectă aceste condiţii. Potrivit inspectorului general Gabriela Bucovală, cadrele didactice de la Şcoala nr. 6 Nicolae Titulescu nu sunt în pericol de a-şi pierde normele.

„Nu cred că vreun profesor este în pericol de a-și pierde norma. Faptul că Școala nr. 6 trebuie să devină o structură a Școlii Gimnaziale nr. 30 Gheorghe Țițeica se datorează faptului că nu mai îndeplinește condițiile conforme cu legea educației, și anume de a avea personalitate juridică. Și atunci, în urma unei decizii a Consiliului Local, ea trebuie să devină o structură a unei alte unități școlare care are personalitate juridică. Organizarea activității școlare este în atribuția Consiliului Local”, a declarat pentru „Replica”, Gabriela Zoia Bucovală, șefa ISJ Constanța.

Amintim că profesorii din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 30 Gheorghe Ţiţeica din municipiul Constanţa sunt scandalizate de faptul că şcoala nr. 6 Nicolae Titulescu urmează să devină o structură a primei unităţi de învăţământ. Se pare că numărul elevilor din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 6 s-a micşorat de la an la an, decizia ca aceasta să devină structură a Şcoli 30 fiind luată de ISJ, în urma propunerii unui consilier. Numai că profesorii se tem de faptul că vor rămâne fără norme, motiv pentru care joi, 14 ianuarie, ar trebui să se reunească într-o şedinţă, la ora 10.00. În plus, ei sunt nemulţumiţi şi cu privire la faptul că decizia ar fi fost luată fără să fie consultaţi. Potrivit informaţiilor noastre, la şedinţa din 14 ianuarie ar fi trebuit să participe inspectorul şcolar general Gabriela Zoia Bucovală, pentru a explica situaţia.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218