REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bucovală: „Nu mai sunt locuri pe tot sezonul, avem cereri în permanenţă de la tour-operatori!”

Bucovală: „Nu mai sunt locuri pe tot sezonul, avem cereri în permanenţă de la tour-operatori!”

Replica API 4 martie 2017 | 08:29 310

În cadrul Simpozionului „Litoralul Românesc în 2017” organizat vineri, 3 martie a.c., de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Nicolae Bucovală, președintele Asociației Patronale Mamaia a declarat că rezervările au crescut, iar procentajul de rezervarea pe mediul online este de 60-70 la sută. El a specificat că litoralul este deja vandut agenților de turism.

„Litoralul nu va fi mai scump. Va fi pe unele zone aproape sub nivelul anului trecut. Mai sunt și colegi care datorită investițiilor vor avea tarife cu 10% mai scumpe, dar litoralul s-a vandut atât de bine. [...] Nu mai avem locuri pe tot sezonul. Avem cereri în permanență de la tour-operatori. Sunt contracte de tip charter și contracte de tip alocment. Contractele de tip charter înseamna că vine tour-operatorul și contractează un număr de camere și îți dă banul înainte sau în rate. În asemenea condiții, își asumă responsabilitatea dacă le vinde sau nu. Prin alocment ei nu își asumă realizarea lor. Poate să îți dea locurile înainte cu 7 zile și să nu le mai dai. Astea din urmă au scăzut ca număr”, a punctat Nicolae Bucovală.

Întrebat de tichetele de vacanță, Bucovală prezintă situația la fel cum a prezentat-o și ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, în cadrul Simpozionului de la malul mării. „După hotărârea care a dat-o Guvernul se va acorda doar voucher de vacanță, în valoare de 1.450/an și vorbim de funcționarii publici. Sigur că sectorul privat poate acorda de la 1 la 5 salarii minime”, a punctat Bucovală.

Bucovală speră ca la finele lunii aprilie, stațiuniile să fie pregătite în preajma sărbătorilor pascale. Mai mult, autoritățile locale sunt responsabile să rezolve situația infrastructurii, care în acest punct nu surâde în stațiuni. „Stadiul pregătirilor trebuie să îl privim din două aspecte. Aspectul investitorilor, al nostru, care lucrăm deja în plin, deja chemăm personal la muncă zilnic că avem nevoie. Al doilea aspect, este stadiul pregătilor la nivelul autorităților locale, care an de an fac promisiuni. Noi le așteptăm. Suntem cu câțiva pași înaintea lor de fiecare dată. Sperăm cât de cât ca pe 20 aprilie autoritățile locale să fie cu toate stațiunile igienizate și gata de primire turiști. Pe data de 26 aprilie, avem primii turiști care sosesc și asta în stațiunea Mamaia. Pe zona de baleno, ele funcționează și acum . Dar dacă ne uităm cum arată infrastructura, își rup mașinile în două. Reclamațiile le primim noi. Injuriile le primim noi”, a adăugat Bucovală.

Tichetele de sănătate fac parte dintr-un proiect propriu al liderului Asociației Patronale Mamaia. „Am abordat problema voucherelor de sănătate și la Târgul de Turism. Am avut și o conferință de presă pe treaba această. Noi propunem ca fiecare pensionar din România să primească un voucher de sănătate, care el să îl cheltuie strict pe odihnă și tratament pentru recuperare. Nu să meargă în afara țării. Aici vorbim e 5,5 milioane de pensionari. Efortul bugetar nu este chiar atât de mare”, a concis Nicolae Bucovală.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Vasile. Mai da-ne si noua astfel de informatii caci nenorocitii astia de ziaristi incompetenti nu stiu altceva decat vremea, tamponari, accidente, caini vagabonzi, chioru in fiecare zi, etc. Lucruri comparative din toate domeniile cu tarile occidentale nu dau niciodata. Probabil nici nu au auzit de Hong Kong, ce sa le ceri sa scrie articole despre turismul de acolo? Ei sunt operatori calculator, nu ziaristi.
3
0
pe agoda.ro gasesti camere cu 49 euro pe zi trei persoane in centrul HONG KONG-ului mai pui si avionul 430 euro de persoana la British Airways si daca stai 12 nopti esti mai ieftin decit sa stai in hotelurile makidonesti din mamaia unde micul dejum e din brinza topita triunghiuri si crenwusti la snop de la selgros .de ce as veni in mamaia ? in HK nu exista tva ,in Singapore este 7 %
5
0
Bine de stiut,imi mai deschid doua magazine alimentare in Mamaia in vara asta!Cu preturile pe care le practica la mancare cei cu restaurante si hoteluri nu pot concura cu mine,problema e ca de anul trecut au inceput sa vina tiganii cu porcul si berbecul in portbagaj si sa-i sacrifice direct pe plaja!
6
0
Bei , nea Bucovala , mergem din nou la bulgari si la turci . Voi mafiotii , care v-ati tras hoteluri si plaje , sa va ramana in gat ! Javre ordinare !
8
1
Dumnezeu ii ocroteste pe cei de stinga Caci inima Lui e in stinga Bravo PSD
2
7
" Litoralul nu va fi mai scump...tarife cu 10 la suta mai scump...ha, ha,ha
6
0
Daca nu mai aveti locuri mai dati si la altii!
4
1
Facem bani din turism vara asta?
0
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218