REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bucur şi Negulici au interdicţie de a fi directori în cadrul Nuclearelectrica

Bucur şi Negulici au interdicţie de a fi directori în cadrul Nuclearelectrica

Replica API 24 februarie 2016 | 00:10 263

Decizia magistraţilor:

Decizia magistraţilor:

Ionel Bucur (sursa foto: tvdobrogea.ro)

Ionel Bucur şi Elena Marinela Negulici au fost menţinuţi sub control judiciar, însă magistraţii le-au admis, în parte, plângerea, în sensul că au modificat obligaţia suplimentară instituită în sarcina inculpaţilor, urmând ca aceştia: „să nu desfăşoare nici o activitate în cadrul Societăţii Naţionale Nuclearelectrica ori în cadrul sucursalei CNE Cernavodă care împlică funcţii de conducere sau orice altă măsură cu caracter decizional, urmând a activa doar în funcţii de execuţie”. Celelalte dispoziţii au fost menţinute, decizia fiind definitivă. Precizăm că Ionel Bucur şi Elena Marinela Negulici au fost puşi sub control judiciar după ce procurorii DNA Constanţa au demarat o amplă anchetă. Ulterior, conducerea SNN a decis suspendarea din funcţie a Directorului Sucursalei CNE Cernavodă şi a Directorului Economic al CNE Cernavodă pe durata aplicării măsurii controlului judiciar. Însă, cei doi au depus o plângere în instanţă.

La data de 22 februarie anul curent, Tribunalul Constanța a dmis-o în parte în sensul că a modificat obligaţia suplimentară instituită în sarcina inculpaţilor, urmând ca aceştia: „să nu desfăşoare nici o activitate în cadrul Societăţii Naţionale Nuclearelectrica ori în cadrul sucursalei CNE Cernavodă care împlică funcţii de conducere sau orice altă măsură cu caracter decizional, urmând a activa doar în funcţii de execuţie”. Amintim că DNA îl acuză pe Ionel Bucur, directorul general al CNE Cernavodă la data faptelor, de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (3 infracţiuni) şi conflict de interese (4 infracţiuni) şi pe Elena Marinela Negulici, director economic la CNE Cernavodă, de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (3 infracţiuni) şi conflict de interese (3 infracţiuni).

De asemenea, Ionel Encică, membru al comisiei de evaluare a ofertelor şi şef serviciu protecţie fizică şi informaţii clasificate în cadrul CNE Cernavodă, la data faptelor, este cercetat pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (3 infracţiuni) şi conflict de interese (4 infracţiuni), Laurenţiu Theodor Nicola, membru al comisiei de evaluare a ofertelor şi şef birou protecţie fizică şi informaţii clasificate în cadrul CNE Cernavodă, la data faptelor, este acuzat de două infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în timp ce în sarcina Mădălinei Olteanu, director economic CNE Cernavodă, s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar a lui Victor Dărămuş (fost colonel de Securitate), administrator al unei societăţi comerciale, la data faptelor, trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Prejudiciul adus Nuclearelectrica este de aproape 3,5 milioane de euro, pentru care conducerea CNE Cernavodă are deja poprire pe conturi, după cum arăta „Replica”, în exclusivitate. Contractele anchetate de DNA au făcut, de asemenea, obiectul mai multor articole publicate de „Replica”, la momentul atribuirii lor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218