REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Bufeurile la menopauză – trei sfaturi ca să scapi de ele

Bufeurile la menopauză – trei sfaturi ca să scapi de ele

Replica API 11 mai 2020 | 00:00 969

La menopauză, 8 din 10 femei se confruntă cu bufeurile. Ca răspuns la aceste inconveniente, există tratamente hormonale (THS / THM).

Iată trei sfaturi de tratamente naturale împotriva bufeurilor și a durerilor de cap provocate de acestea, scrie ziarmedical.ro.

Răcoriți-vă, dacă vreți să luptați eficient cu bufeurile

Nu ne gândim suficient la asta, dar adevărul este că un mod eficient și ușor pentru toate neplăcerile provocate de menopauză este… să combatem „căldurile” (bufeurile), cu apă rece! Consumul de apă rece, dușul cu apă rece, sprayurile cu apă termală (rece, evident), chiar șervețelele umede sau o sticlă de apă rece turnată pe față, toate duc la scăderea temperaturii corpului, atunci când bufeurile nu ne dau pace.

Relaxarea contracarează efectele neplăcute ale menopauzei

Practicarea regulată a exercițiilor de yoga și exercițiile de respirație profundă, acestea sunt două modalități grozave de a crește senzația de bine. Surprinzător (sau nu!), dar respirația regulată are efectul de a reduce cu 30 până la 50% bufeurile și efectele acestora asupra temperaturii corpului, la menopauză.

Importanța fibrelor naturale împotriva bufeurilor

Bufeurile, durerile de cap vor fi cu atât mai accentuate cu cât hainele nu sunt potrivite. Este recomandabil să folosești îmbrăcăminte și așternuturi numai din fibre naturale (in, bumbac, lână) și să excluzi din șifonier toate textilele din fibre sintetice. Acestea nu permit o bună circulație a aerului și, prin urmare, vor menține căldura corpului, provocând transpirația și bufeurile.

Un alt sfat: este mai bine să îmbrăcați mai multe straturi de haine subțiri, decât o singură haină foarte groasă. Atunci când vă trec bufeurile, uneori e suficient să dați jos un rând de haine. De asemenea, la menopauză e bine să evitați hainele prea strânse.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614