REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Buget ‘subţire’ la Năvodari. Chelaru speră să prindă fonduri nerambursabile. Iată LISTA CU PROIECTE

Buget ‘subţire’ la Năvodari. Chelaru speră să prindă fonduri nerambursabile. Iată LISTA CU PROIECTE

Replica API 26 februarie 2018 | 00:00 310

Consilierii locali din Năvodari sunt convocaţi, în data de 2 martie, în şedinţă, pe ordinea de zi figurând şi proiectul de venituri şi cheltuieli aferent anului 2018. Proiectul a fost prezentat la începutul acestei luni, cu menţiunea că cetăţenii pot depune amendamente sau observaţii. Nu ştim câţi cetăţeni au reuşit să „amendeze” bugetul propus de administraţia locală, însă un lucru este evident: deficitul este foarte mare, de peste 50 de milioane de lei, ținând cont că veniturile orașului sunt de doar 62 de milioane de lei. În schimb, Primăria Năvodari anunță cheltuieli în valoare de peste 113 milioane de lei.

“Vom acoperi cheltuielile, parţial, din excedent. Însă, da, avem la dispoziţie mai puţini bani pentru investiţii, aşa că vom încerca să depunem şi să accesăm cât mai multe fonduri pe proiecte cu finanţare nerambursabilă”, a declarat, pentru “Replica” de Constanţa, primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru.

Iată şi proiectele întocmite de administraţia locală, pentru care speră să primească funanţare, respectiv lista cu proiecte încheiate, în derulare sau în stadiu de studiu (click pe imagini!):

Revenind asupra proiectului de hotărâre privind bugetul pe anul în curs, potrivit documentului, cei mai mulți bani ar urma să fie investiţi în locuințe, servicii și dezvoltare publică, cu o alocare de peste 33 milioane de lei; capitolul transporturi – aici se vor aloca puțin peste 22 milioane de lei. Pentru Ordine Publică se 3 milioane de lei; la Învățământ primăria plănuieşte să aloce 4,4 milioane lei, pentru Sănătate -1,033 milioane, în timp ce pentru cultură, recreere și religie, Primăria Năvodari alocă 12 milioane de lei, iar pentru asigurări și asistență socială aproximativ 8 milioane de lei.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo domn primar, stiu ca multi sunt suspecti ca asa le este meseria, dar eu te cunosc de la Rompetrol. Bafta si nu ne dezamagi.
0
0
Bravo! Va felicitam pe toti, noi, astia prosti care v-am votat ca sa puteti fura cat mai mult! pentru "ba esti nebun" - sensurile giratorii se fac din kakat care se spala la prima ploaie pentru ca nu vor avea drenaj ...
0
0
Si daca faci 70 % tot este bine mai Chelaru. Oricum bravo tie .
0
1
De la idee la proiecte, multa munca si invingerea obstacolelor intalnite! Spor la tot ceea ce doriti sa interprindeti! Mult succes mai departe!
2
1
Numai proiecte frumoase, in folosul comunitatii. Sa va ajute Dumnezeu sa le finalizati cu bine, sa ne bucuram cu totii de beneficiile lor. Va multumim pentru tot ceea ce faceti pentru orasul nostru!
2
2
Tov. Chelaru daca faci astea esti tare adica ..esti nebun ba ,ba dar parcul ala cu gradina japoneza de pe str. midiei can il faceti mai pocnitorilor?
0
0
poate nu stiti, dar la banii astia, sensurile giratorii vor avea si parcare subterana..
0
0
la toate consilierele si referentele din primarie.Daca nu aveti bani ,nu mai cheltuiti! O singura idee:nu mai faceti prostia aia de zilele orasului ca nu e an electoral,economisire astfel 280000lei.Dati va foc si sa vedeti cum ne ajung banii..
1
0
In Tabara , la Camping Ena , se construiesc blocuri la distanta de 10 m intre ele ! Acolo unde pana anul trecut era o oaza de liniste si verdeata pt navodareni si turisti , acum este in constructie un ghetou ! Unu'Fratila , fist arbitru , si-a construit cogeamite hotelul de 8 etaje la 10.metri distanta de promenada ... si nu numai el ! Se pare ca pana la urma asta a fost rolul Promenadei : sa dispara zonele cu verdeata si sa fie bisnitarite loturile pt construirea de blocuri . Zona va fi o mizerie sufocanta de betoane si asfalt ! Si se mai dau de ceasul mortii ca au buget scazut !
10
0
Mamaia sat?
1
0
375000 lei un sens giratoriu , da din ce l faceti fratilor
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218