REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Bugetarii își vor pierde sporurile cât timp lucrează de acasă

Bugetarii își vor pierde sporurile cât timp lucrează de acasă

Replica API 6 aprilie 2020 | 10:23 4294

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat duminică seara că sunt discuţii în Guvern şi sunt luate în calcul mai multe scenarii legate de salariaţii bugetari, iar la Ministerul Muncii se lucrează, probabil, la o analiză pe acest subiect.

"Avem discuţii în Guvern şi evident că luăm în calcul mai multe scenarii referitoare şi la personalul bugetar. În primul rând ar trebui să ştiţi că un bugetar când stă acasă nu mai primeşte acele sporuri. Deci cu asta din start este diminuat acel salariu. Avea foarte multe sporuri, spor de antenă, spor de periculozitate. Acelea nu le mai primeşte. Se lucrează probabil la Ministerul Muncii la o analiză pe acest subiect şi sunt convins, am văzut şi o declaraţie a premierului Ludovic Orban, că lucrează la acest lucru. Eu sunt convins că se va ajunge până la urmă la o decizie care se va lua cu privire la acest aspect. Noi am cerut, cel puţin eu, am cerut tuturor din mediul privat o solidaritate şi este normal să existe o solidaritate la nivel naţional a tuturor, în aşa fel încât să trecem cu bine toţi peste această criză", a spus ministrul Economiei la B1TV, întrebat dacă există o strategie cu privire la discrepanţele între privat şi bugetar, astfel încât şi bugetarii să intre în şomaj tehnic sau să primească mai puţini bani, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu-i nu-i dam de cap il eutanasiem!Tu esti primul ca uni se scrie cu 2 de i!
0
0
Dobitocime cat cuprinde !!! Va mai da pulea de cap la uni dintre voi.
1
0
Nu sunt bugetar, nu doresc sa ma angajez la stat. Dar ce aveti mai fratilor cu semenii vostrii care sunt poate rudele voastre, prietenii vostrii. Sunteti invidiosi, neputinciosi si limitati. Sunteti prosti dar va dati cu parerea, sunteti dezinformati si foarte limitati in gandire. Dar va place sa faceti galagie fiindca doar asta puteti face. Nu aveti forta de a realiza ceva, ati devenit impotenti sociali la o varsta frageda. Bugetarii sunt cei care ar trebui sa coordoneze societatea. Fara profesori, care sunt poate cei mai importanti, fara medici, politie, unii functionari publici suntem morti
3
1
Un bugetar a bagat in carantina un spital intreg!Da,rahatul ala din Bucuresti care a fost in Israel cu amanta.Scos la pensie ca ofiter si angajat impreuna cu tot neamul la nu stiu ce directie publica!Punem pariu ca unii din sistemul public vor incasa prime de Paste?Si nu ma refer la cei din sistemul sanitar.
2
1
Fa deasteaota pu ..i ,nu vrei tu sa vii sa lucrezi in locul bugetarilor.Stati acasa in somaj tehnic si luati 2500-3000 salariu fara sa faceti nimic,iar noi ne expunem in fiecare zi ptr.ca nu putem pune lacatul pe institutii.Atunci cine v-ar mai platii somajul tehnic,pensii,ajutoare sociale?Prostii de bugetari care isi expun famiile,copii,parintii.Dar va doare in pu....a de noi.Ti-ai dracu de jegosi.
5
2
Oricum marea majoritate sunt inutili. Ar fi culmea sa stea acasa si sa ia si sporuri
2
2
Fac naveta pe banii mei bugetar fiind in adm locsla nu in invatamant sau sanatatesau culte sau cultura sau alti bugetari...si mergem la prmarie in fiecre zi pt ca acolo tot timpul cineva vrea ceva ex vor sa fie angajati asistenti personali sa mai faca ceva. Vechime ca l ingrijeste pe socru de 90 de ani si statul trebuie sa l plateasca pe respectivul ca este asistent personal dar el este fiu fiica si nu a lucrat un ceas dar dsca a obtinut certificat de ce ss nu faca putina vechime pana moare asistatul .Acestia sunt bugetarii care s au inmultit si au tot felul de beneficii de la stat
2
1
PENSIILE SPECIALE SI SALARIILE SECURISTILOR CARE HABAR NU AU SA NEGOCIEZE ACUM CINTRACTELE PENTRU COVID. LE DA TRUMP PESTE BOT LA TOTI SECURISTII INTERLOPI. SA NEGOCIEZE PARLAMENTARII INTERLOPI SI SECURISTII CARE IAU SPAGI DE LA MAFIILE DIN ROMANIA SI DIN STRAINATATE. SUNTETI ZERO.
4
1
Taiati pensiile speciale anulati cumulul pensiei cu salariul
7
2
Taiati odata pensiile speciale si toate celelalte indemnizatii date aiurea revolutionarilor, deportatilor, sportivilor, etc. Nu o mai lungiti atata. Veti ramane fara electorat. Taiati salariile si pensiile foarte mari. Plafonati tarifele notarilor, avocatilor, arhitectilor, cadastristilor care in prezent pur si simplu ne jefuiesc.
9
1
tineti minte ce a patit base chioru?
10
0
Care spune ca pensiile speciale nu trebuie taiate. Trebuie taiate. Numai cei care le iau gandesc altfel. Poate unul din ei sa imi explice de ce este diferit de orice alta persoana?
9
4
Foarte bine,cu aceasta ocazie faceti si parlamentul de 300,recuperati prejudiciile din hotararile judecatoresti,aia extinsa si la rude,afini,ceace au instrainat sa nu-i gaseasca cu bunuri.Ce expertii ANAF nu stiu a socoti legalitatea averilor rudelor condamnatilor?
12
0
La primarii exista: spor de antena, spor de periculozitate. De ce s-a acceptat asa ceva? Tot felul de inventii, numai sa ia salariu cat mai mare. Sunt f.f.f. multi care se bat de musca.
16
2
Desfiintati locali, sa treaca la pregatirea lor de ciobani,vacari,,,,,,,!Niste analfabeti cu 8 clase,la Cernavoda fac liceul la seral la fara frecventa,Manu stie!
11
3
da de ce trebuie bugetarii sa aiba sporuri cre le dubleaza salariile?spor de haine spor de masa spor de nervi...domne esti angajat pe un salar de baza sa ti faci o rteaba fa o de ce privatii nu au sporuri ei nu mananca nu se imbraca nu lucreaza cu calculatoru ?
11
6
din ad. locala , au scornit tot felul de functii pentru salariile permise de ei !impozitele ,taxele se duc direct catre ei, bugetul tarii e in ...pom , imprumuturile a secatuit visteria, sute de mi de directori, sefi peste sefi in administratie , cati aduc un aport tarii?facultatile au scos la incubator pe bani multi functionari care beau cafea si fumeaza sae ore pe zi!
7
4
Sa dea banii la banca! Da cu alocatiile, padurile, somajul, pela mea economia. Astea nu sunt importante! La banca este obligatoriu sa va platiti ratele!
10
0
iar noi cei necajiti ,va vom trimite la alegerile locale si parlamentare,in loc de ..VOTURI.. declaratii pe propria raspundere,ca sa va saturati...
10
3
pensiile la procurori, nu le taiati ei nu trebuie sa fie solitari cu restu lumii. Ale generalilor care n-au batut un pas de defilare in viata lor, sa fie toata lumea solitara
19
4
In momentul de fata in afara de spitale, politie,jandarmerie,farmacii, bancii si supermarketuri nu mai lucreaza nimeni. Ar trebui taiate salariile la cei din primarii, profesori, salatiatii Caselor de pensii, somaj, etc.
20
12
Reduceti,taiati, dati afara ! E timpul sa intrati si la bugetari ca o zguduie pe o gramada de bani in timp ce privatul e omorat !
19
15
Fagadisto Penelista!
7
5
Guvernatilor, parca sunteti surzi si orbi : nu vedeti, nu auziti cum electoratul cere de ani de zile anularea tuturor pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei ? Nu reduceti in masa salariile celor care muncesc cinstit. Va pierdeti electoratul si dispareti ca partid politic la fel cum s-a intamplat cu Partidul Democrat. Faceti ce va cer alegatorii.
32
8
Nea Virgile Popescu care te chemi tu ministru, unde era solidaritatea de care vorbesti tu frumos atunci cand diferentele salariiale intre corporatisti si bugetari era una colosala special facuta de uratii de voi cu multinationalele? A fost o treaba strategica : sa ia multinationalele spuma de forta de munca - salarii generoase si la stat sa vina plebea si asa sa va faceti mendrele dupa ce ati ingenuncheat sistemul bugetar. Si acum va pun multinationalele sula in coaste iar, multinationale care duc toti banii romanilor dincolo de granite? Unde esti tu Tepes Doamne!!!
23
6
Mey dobitocilor. Care bugetari au salarii mari? Care bugetari stau acasa? Vreti solidaritate? Voi privatii sa stati acasa pe 75 % platit de stat si bugetarii sa mearga la munca tot pe 75%. Pai sa ii lase si pe bugetari sa stea acasa atunci cum stati voi , fara sa se expuna riscului de a iesi zilnic din casa? Nu mai bagati toti bugetarii in aceeasi oala. Postasii sunt expusi riscului ca merg din casa in casa sa dea pensiile si voi vreti sa le taie salariile cu 25? Pai hai sa stam noi toti bugetii in casa inclusiv politia, jandarmii, medicii sa vedem ce o sa faceti?
32
15
Lasa capra vecinului. Sunteti acasa acum si aveti sansa sa va ocupati de progeniturile voastre 24 din 24 ore, sa vedem cu ce educatie se reintorc la scoala??? Pana acum spuneati ca nu aveti timp ca sunteti la munca in tara sau afara!!!
29
1
asa este. doctorii sunt bugetari.
19
5
bugetarii ar trebui taiati de la plata pentru ca si asa sunt anormal de multi in sistem
19
16
Bugetarii trebuie platiti pt ca daca institutiile statului se prabusesc in perioada asta, se duce totul la vale. Privatii, care in mare parte fac evaziune, au din ce sa traiasca...vita de Basescu a inventat chestia asta ca privatii sunt categoria - si bugetarii second hand. Ca diaspora este speciala si astia care muncesc in tara sunt secon hand etc
27
23
Profesorii de ce primesc salariul integral? Sanatatea e in prima linie...ei ce presteaza de acasa?
24
21
Sunt mari discrepantele intre privat si bugetar. Da, si bugetarii sa intre in somaj tehnic, sa primeasca si ei mai putini bani. Este normal sa existe o solidaritate la nivel national, a tuturor. Sa fim solidari, DA ! Nu unii cu munca si altii cu "statu si primitul de la buget", din sacul statului, din impozitele noastre, a celor din PRIVAT. Ex.: parlamentarul care dormea acasa, in timp ce trebuia sa voteze.... nu stia cine il apela, cine il deranja... pentru votul electronic. Despre ce vorbim ?! Ce fac astia acum?? Vor salariile si sporurile, pensiile speciale neatinse ?? Sunt multi si inutili
17
15
sa se recupereze toti banii datorati de marii evazionisti si condamnati penal din toate dosarele, politicieni, oameni de afaceri etc, sa se reduca toate posturile din agentii non si guvernamentale unde o sumedenie de oaraziti stau pe bani garla, sa se reduca numarul soferilor si secretarelor din teritoriu ale parlamentarilor care nu isi au nici o trebuinta, si vor fi bani ptr toate
41
2
Revine in forta cu taierile
22
7
daca ar da afara toti incapabilii ar fi si mai mare economia
25
3
bugetarii de ce mai lucreaza, cel putin 75% sunt inutili in aceasta perioada. s-ar face o economie f mare la bugetul de stat
26
11
Asta e minciuna cu care am tot fost pacaliti de imbuibati d-astia de-alde voi pana acum. Inteleg ca esti beneficiar de pensie speciala si nu iti convine. Poate ca sunt putini, dar valoric pensiile astea speciale inseamna o suma extrem de mare. Pe de alta parte asta inseamna solidaritate sa fie afectati toti nu doar plebea.
25
6
bai nenorocitiolr, asta ati asteptat? sa taiati din salarii? la pensiile speciale de ce nu umblati bai javre? abia ati asteptat minciuna asta de COVID sa puteti duce in cap toata economia. Nenorocitilor
30
8
Daca nu ai date concrete pe care sa ni le prezinti, lasa-ne frate, canta la alta masa.
20
6
V-ati gandit vreodata ca impactul bugetar al diminuarii pensiilor speciale este unul extrem de mic. Este ca si cum am face economie cu un bob de grau dintr-o gramada. Nu sunt de acord cu pensiile speciale extrem de mari. Totusi, ele sunt f putine. Nu aici este problema fratilor, este praf in ochi asta.
15
28
V-ati gandit vreodata ca impactul bugetar al diminuarii pensiilor speciale este unul extrem de mic. Este ca si cum am face economie cu un bob de grau dintr-o gramada. Nu sunt de acord cu pensiile speciale extrem de mari. Totusi, ele sunt f putine. Nu aici este problema fratilor, este praf in ochi asta.
14
27
In curand si salariile si le vor pierde! Din ce sa va plateasca statul daca toti stam acasa si nu mai producem?
23
13
Voi ar trebui sa impozitati cu cel putin 80% pensiile speciale!
38
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218