REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bugetarii protestatari n-au vrut dialog cu Banias

Bugetarii protestatari n-au vrut dialog cu Banias

Replica API 22 octombrie 2010 | 00:00 157

Pichete la Prefectura si PDL Constanta

Pichete la Prefectura si PDL Constanta

Pentru funcţionarii publici constănţeni, ziua de ieri a constituit o nouă zi de proteste, aşa încât aproximativ 500 de bugetari s-au strâns în faţa Prefecturii Constanţa, nemulţumiţi de lefurile încasate după aplicarea Ordonanţei 63. Aceştia au fluierat, au hiuduit şi au cerut demisia Guvernului.

"Jos Guvernul Mincinos!", "Jos Guvernul Boc, să vină altul! "Unitate, Jos Guvernul Boc, jos incompetenţii!", au scandat la unison manifestanţii prezenţi la mitingul de ieri. Nici ploaia nu i-a descurajat pe protestatari. Înarmaţi cu pancarte, participanţii la miting au încercat să îi convingă pe constănţeni să li se alăture, de la sediul Prefecturii până la sediul filialei constănţene a PDL. În timp ce protestatarii îşi manifestau revolta la adresa Guvernului, activitatea membrilor PDL nu a fost perturbată. De altfel, protestatarii nu au dorit să discute cu liderul PDL, senatorul Mircea Banias. Liderul filialei a declarat că înţelege revendicările, dar că nu le poate susţine. "Din punctul meu de vedere, acţiunile de pichetare ale sediilor PDL sunt acţiuni politice sprijinite de conducătorii PSD din Constanţa. Fără să-i jignesc pe oamenii care vin şi protestează, mă întreb când mai au timp să muncească dacă toată ziua protestează? Pe de altă parte, revendicările lor sunt revendicări pe care le înţeleg, dar, din păcate, nu am cum să le susţin deoarece reducerile de salarii din sistemul bugetar au fost impuse de situaţia actuală de criză şi guvernul nu a avut altă soluţie. Pe de altă parte, îmi exprim speranţa că de la 1 ianuarie 2011 salariile vor reveni în zona în care se aflau înainte de operarea de reduceri", a declarat Mircea Banias, preşedintele PDL Constanţa. Şi cum protestatarii au avut de urmat traseul prestabilit prin autorizaţia de legalizare a manifestării, aceştia s-au întors, în scurt timp, la sediul Prefecturii. Manifestările de ieri vor continua, susţin membrii de sindicat. "Cum să nu protestăm? Noi muncim pentru copiii pe care Boc îi bagă în spital, pentru că părinţii lor nu mai au cu ce să-i crească. Vom protesta în continuare, iar pe 27 octombrie vom merge la Bucureşti să ne manifestăm nemulţumirile", a precizat Gabriela Văleanu, liderul de sindicat al Sindicatului "Familia", din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială pentru Protecţia Copilului Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218