REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Bugetul Constanței a trecut la vot, după ce Făgădău i-a certat pe cei care uită că el este primar, nu Marcela Frigioiu!

Bugetul Constanței a trecut la vot, după ce Făgădău i-a certat pe cei care uită că el este primar, nu Marcela Frigioiu!

Replica API 25 aprilie 2019 | 00:44 554

Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului local pe 2019 a stârnit discuţii contradictorii în şedinţa de consiliu,a sta după ce preşedintele PMP, Claudiu Palaz a făcut mai multe declaraţii, în cadrul unei conferinţe, arătându-se nemulţumit de modul în care sunt investiţi banii Constanţei.

Consilierul local Mihaela Andrei a luat cuvântul, solicitând primarului un punct de vedere cu privire la modul în care sunt împărţiţi banii de la buget, atrăgând atenţia cã a constatat o repartizare a banilor publici, pentru aceleaşi proiecte, şi în 2017, şi în 2018, dar sunt prevăzute şi în 2019. Consilierul local a dat exemplul documentaţiei tehnico economice pentru realizarea de alei de promenadă şi pista de biciclişti în Tăbăcărie. "Cât durează elaborarea unor documentaţii tehnico economice?", a atras atenţia Mihaela Andrei.

Răspunsul viceprimarului Dumitru Babu a venit prompt şi ironic: "Îmi dau seama că nu ai înţeles nimic, mai bine nu mai întreba!", i-a spus Babu.

La rândul lor, consilierul local Adriana Câmpeanu a subliniat nevoia alocării unor sume mai mari pentru unităţile sanitare din municipiul Constanţa, în vreme ce consilierul local independent Andrei Popescu a punctat necesitatea de a fi acordate mai multe burse elevilor.

Primarul Decebal Făgădău i-a ecrtat pe cei care au comentat legat de bugetul pe anul 2019, precizând faptul că au crescut toate cheltuielile: atât cu salariile, cu combustibilul pentru transportul public, cu materialele pentru Confort Urban etc.

Decebal Făgădău i-a certat pe cei care uită că el este primar, nu Marcela Frigioiu, şefa Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa.

foto dreapta: Marcela Frigioiu

Cu privire la problema ridicată de consilierul local PNL, ironiile nu au lipsit: "Se vede cã nu lucraţi în fiecare zi cu legislaţia. Îmi place să vă aud citind de pe foaie", a afirmat Făgădău, arătând apoi cã legislaţia a fost modificată, iar banii sunt alocaţi pe măsură ce se înainteazã cu întocmirea documentaţiilor.

Proiectul a trecut cu 15 voturi PENTRU şi 11 ÎMPOTRIVĂ.

"Nu este cel mai bun buget al Constanţei, dar este unul chibzuit care ţine cont de proiecţia pentru viitor", a ţinut să puncteze Făgădău.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu se poate asa ceva. Primarul Fagadau se adreseaza consilierilor de pe scena ? Consilierii ce ar trebui sa faca - sa fie spectatori, eventual doar sa asculte si sa aplaude? Alo ? V-ati pierdut simtul ridicolului! Maine il vedem in carele lui Mazare? Cat poate fi de indragostit de propria imagine! Jos cu ei!
3
0
intaratai drace ca si mie imi place
2
0
Andrei cacat. Ce mama o avea boul asta de l-a nascut. Mai bine facea avort, eram mai fericiti
9
0
A aparut andrei gerorge popescu....cu litere mici...unde este cortul...???
6
0
Popescu e catelul meu! Mi-ati cerut voie sa puneti poza cu el ?
7
1
Frigioiu o cotoroanta ce l-a manglit pe primar sa nu dea bani ptr renovarea a 16 cladiri in peninsula, dar scapam noi de ea, sa fie fara griji. In campanie sa vina Frigioiu sa le spuna oamenilor de pe strada de ce nu au fost renovate acele cladiri si de ce arata orasul ca dupa razboi. Daca Primarul spune ca raspunde de buget, atunci el sa deconteze si politic toate aceste mizerii in campanii. Suntem satui sa alergam pentru ca niste angajati perfizi sa ne dea la gioale cum au ei chef. Dar vine si vremea decontarilor!
5
1
Babu ironic?Pe vremea lui Mazare,cand i se adresau intrebari,erau la fel de iritati!Si el si latraul de serviciu,gluma de viceprimar Gabi Stan!Se fac aproapr douazeci de ani de cand conduc cei de la PSD orasul,poate ar fi nevoie de o schimbare!
8
1
noi tineretul neam saturat de vorbe si vom iesi masiv la vot, acolo se va vedea diferenta
7
2
Subt curios unde pleaca popescu in vacanta dupa votul de azi
9
0
Si fagabou sa nu uite ca noi constantenii l am ales, nu la teleportat cineva si la pus primar.....sa mai lase figurile si sa faca drak ceva cu orasul ca 90% e jale
14
0
CUM DRAKU AU AJUNS TOATE RAPANOASELE IN PRIMARIE.
15
1
Ati vandut ma terenul de 1700 mp din Faleza Nord? Bravo!
9
0
Nu uita ca spre deosebire de celelalte orase din Ardeal, Constanta nu are nevoie de investitii straine...dupa ce plateste 23 milioane euro pe an ptr ajutoare sociale fata de 8 milioane la cluj....cu ce ramai?
8
0
Replica, trebuia neaaparat sa mancati si sa-l includeti in articol pe mizeria de Palas? De nu scrieti si ca ei au votat bugetul cot la cot cu PSD?, JARTELELOR
7
3
Lase-ne , lasa-ne ! Popicaraie si sensuri interzise...restrictii, cu asta ai sa ramai in istorie .Totusi, sanatate sa ai !
7
3
Corect! Din aceleasi motive ca mai jos, eu voi vota chiar USR ! Macar sa vad ca ii aresteaza pe toti glumetii astia buni de nimic, tari in gura si plimbareti de BMW 7 .
10
5
Nu-mi vine sa cred ca am fost atat de bou si te-am votat! EI LAS CA VEZI TU, IMPUTIT INCREZUT CE ESTI! Il detest pe Batistutza dar multumita tie o sa-mi calc pe inima si o sa-l votez! Iar la prezidentiale votez pe oricine propune PNL cu conditia sa nu fie sasul criminal sau femeie! HAI SICTIR PSD!
7
5
In Ardeal si Banat au venit investitorii straini datorita pozitionarii geografice si automat au fost atrasi mai multi bani la bugetele locale. Dar au fost stimulati mult timp si cu ajutoare de stat. Nu-i scuz pe politicienii constanteni care dorm in bocanci dar lipsa infrastructurii care sa lege Constanta de UE dauneaza grav economiei locale.
8
2
Intodeauna am considerat ironia ca fiind apanajul omului inteligent. In consecinta, Dumitru Babu NU ARE CUM SA FIE IRONIC.
17
0
De ce Constanta , nu are politicieni uniti , pentru acest oras ? Deasta orasele sora din Ardeal si Banat , sunt cu mult inaintea Constantei . Insasi mentalitatea colectiva , a acestui oras , este la nivelu Tandareiu-lui sau Caracal . Am fi putut sa fim , un exemplu . Pacat .
15
0
Fagaboul vrea si el sa fie primar dupa atatia ani sub Mazaroi
8
1
si cu investitile in parcuri industriale cum stam sau doar vara conteaza
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920