rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 10 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

SCHIMBĂRI

BUGETUL LOCAL, la Constanța! În vizor și CUPLURILE INFERTILE!

Pentru anul 2020, autoritățile constănțene au în plan mai multe modificări cum sunt: reabilitarea tramei stradale, modernizarea infrastructurii, un amplu program de plantări arbori şi material dendrologic, asigurarea serviciului de dezinsecţie şi deratizare, achiziţia şi montarea de mobilier urban - coşuri de gunoi şi bănci de odihnă în Municipiul Constanţa si Staţiunea Mamaia și numai.

Bugetul local pe anul 2020 s-a elaborat avându-se în vedere prognozele principalilor indicatori macroeconomici şi sociali pentru anul 2020, precum şi pentru următorii ani, politicile şi strategiile locale precum şi priorităţile stabilite în formularea propunerilor de buget dar și Legea nr.5 din 06.01.2020 privind bugetul de stat pe anul 2020 şi Legea nr.273 din 29 iunie 2006 privind finanţele publice locale, actualizată. Cheltuielile bugetului pentru anul 2020 au destinaţie precisă şi limitată, pe categorii de cheltuieli, grupate după natura lor economică şi destinaţie.

Conform autorităților locale, ca obiective de investiţii majore în anul 2020 vor fi: investiţii în drumuri, reamenajarea Pieţelor Agroalimentare Tic - Tac şi Pescăruş, amenajarea unui patinoar în Gravity Park, implementarea unui sistem de supraveghere şi înregistrare video, ca măsură de securitate în Campusul Social Henri Coandă, amenajarea unui teren de sport în ‘Ţara Piticilor’ din parcul Tăbăcărie, finalizarea obiectivului reabilitarea, modernizarea şi consolidarea structurii de rezistenţă a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, continuarea reamenajării locurilor de joacă şi achiziţia de echipamente de joacă, finalizarea reabilitării şi modernizării a 3 creşe din municipiu şi anume Creşa 1, 2 şi 5, racordarea tuturor creşelor la reţeaua de gaze, lucrări de reparaţii la Căminul de Persoane Vârsnice, lucrări de reparaţii la Creşa nr.18, lucrări de proiectare, reparaţii, amenajare a Centrului de persoane fără adăpost Sf. Filofteia, reamenajarea pietonală în centrul istoric - etapa 2, acces şi mobilitatea pietonală în zona centrală, îmbunătăţirea mobilităţii între Gara CFR şi Staţiune Mamaia, îmbunătăţirea mobilităţii între zona 1 Mai - Şos. Mangaliei, repararea şi reabilitarea imobilelor ce necesită stoparea proceselor de degradare, cofinanţare proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în aria de operare a S.C. RAJA S.A., creşterea siguranţei în municipiul Constanţa - Safe City prin realizarea unui sitem operaţional integrat de monitorizare, sistem de monitorizare video în Staţiunea Mamaia, elaborarea strategiei energetice a municipiului Constanţa în vederea absorbţiei fondurilor europene destinate reabilitării termice a cât mai multor clădiri publice în special instituţii de învăţământ, cultură şi sănătate, achiziţia a 300 de module supraterane acţionate cu pendulă destinate colectării selective a deşeurilor, finalizarea Registrului spaţiilor verzi și finalizarea plăţii biletelor la ordin pentru locuinţele modulare din Campusul Social Henri Coandă zona a II a.

Se vor continua în anul 2020 cunoscutele acţiuni de asistenţă socială prin acordarea de tichete valorice cu ocazia celor mai importante sărbători religioase, pensionarilor care se încadrează în limitele plafonului de pensie, persoanelor fără venituri si persoanelor cu handicap prin programul „Respect”, premiile în bani oferite persoanelor care împlinesc varsta de 80 de ani şi familiilor care aniversează 50 de ani de la căsătorie, persoanelor care împlinesc vârsta de 90 de ani şi 100 de ani, rechizite pentru copii și cadouri pentru copii cu ocazia Crăciunului, ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu combustibili solizi şi energie electrică, ajutoare de urgenţă. Se continuă şi anul acesta programele de gratuităţi pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu handicap, veterani şi revolutionari, pensionari, beneficiari de ajutor social, elevi şi studenţi, personal didactic şi nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar, şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi.

Şi în anul 2020 în domeniul învăţământului se vor continua lucrările de reabilitare şi modernizare la unităţile de învăţământ. Autoritățile transmit faptul că se vor acorda în continuare burse de performanţă, sociale, de merit şi de studiu elevilor constănţeni. Din bugetul local vor fi suportate şi cheltuielile cu organizarea şi desfăşurarea competiţiilor şcolare, extraşcolare şi extracurriculare şi deasemenea vor fi stimulaţi financiar elevii care au obţinut distincţii.

Începând cu anul 2020 cuplurile infertile cărora li s-a diagnosticat o afecţiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală, de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competenţă în tratamentul infertilităţii cuplului vor primi sprijin financiar pentru reproducerea umană asistată medical. Obiectivul proiectului reprezentându-l creşterea natalităţii în rândul populaţiei, pe raza Municipiului Constanţa. Și în acest an Primăria Constanța dorește să finanțeze acţiuni artistice, culturale, sportive şi de tineret cum ar fi: spectacole estivale culturale, festivalul verii, festivalul iernii, revelion 2021, ziua copilului 1 Iunie, zilele municipiului Constanţa, ziua Pensionarului, festivalul etniilor dobrogene - ziua Dobrogei, ziua romilor, finanţarea sportului de performanţă. În vederea dezvoltării activitătilor de tineret şi sport se continuă lucrările de reamenajare şi reparaţii la Stadionul Gheorghe Hagi.

De menționat este faptul că veniturile bugetelor locale se constituie din: veniturile proprii ale primăriei, formate din: impozite , taxe , contribuţii, alte vărsăminte, sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat și subvenţii primite de la bugetul de stat şi de la alte bugete.

Reprezentanții autorităților locale precizează că fundamentarea veniturilor proprii ale bugetului local se bazează pe constatarea, evaluarea şi inventarierea materiei impozabile şi a bazei de impozitare în funcţie de care se calculează impozitele şi taxele aferente, evaluarea serviciilor prestate şi a veniturilor obţinute din acestea, precum şi de alte elemente specifice, în scopul evaluării corecte a veniturilor.

Diana BERECHET

sâmbătă, 18 ianuarie 2020899
Comentarii

02!!!!!!(18 ian 10:09)
si pt toate stea m am trezit cu impozitele marite cu15% LA CASA SI MASINA SI CU 50% LA GUNOI????
04De campanie(18 ian 08:28)
Asta e buget de campanie electorala, in loc aplice pentru fonduri europene primarele cheltuie banii orasului pe tot felul de investitii de doi bani. Pietele sunt reamenajate pe hartii de 4 ani, prea multe programe sociale sau mai bine spus pomeni electorale
07Cta(18 ian 08:24)
Eliminati gratuitatile RATC pt asistatii sociali, adica pt tiganime.Asa le creati " front de lucru",adica sa aiba unde cersi si fura.Impuneti tiganimii dar si romanilor asistati care pot muncii dar le e lene, prefera mocangeala, sa isi ia servici.Daca nu, nu le mai dati bani aiurea ! Impuneti miilor de puturosi sa munceasca si sa isi duca copii la scoala.Politia locala sa patruleze si pe jos, ca s-au invatat in masini, putorile, iar pietele colcaie de cersetori, drogati si hoti.Mergeti in controale prin piete si in cartiere, printre blocuri,sa vedeti realitatea.Adica, munciti!
mai mult...Replica
10 iul 00:15ReplicaProcurorul TEODOR NIȚĂ: Industria DEȘEURILOR este mai BĂNOASĂ decât cea a DROGURILOR! VIDEO

Procurorul Teodor Niță a instrumentat dosare grele de-a lungul carierei, în momentul de față fiind ancorat în...1686

10 iul 00:00ReplicaMetoda ”FOTOMODELUL” face iar VICTIME pe LITORAL2300
10 iul 00:00ReplicaCAZUL 'Vietnamezii', SĂMÂNȚĂ de SCANDAL la HÂRȘOVA!1430
10 iul 00:00ReplicaUn AFACERIST din REȚEAUA condusă de NEMEȘ și BLEJNAR și-a băgat firma în FALIMENT

Inculpat în dosarul lui Sorin Blejnar și al soților Nemeș! Afaceristul constănțean Nicolae Belba, condamnat în...1745

10 iul 23:58ReplicaCare sunt ȘEFII care s-au PERINDAT la CONDUCEREA I.P.J Constanţa1289
10 iul 00:00ReplicaOperatorii de pe litoral CONTINUĂ RĂZBOIUL cu TAXA de PROMOVARE a stațiunii Mamaia581
10 iul 00:00ReplicaSe RIDICĂ o nouă BISERICĂ în Constanța. VEZI UNDE

Primăria municipiului Constanța a oferit undă verde demersurilor făcute de Parohia Intrarea în Biserică a Maicii...1055

10 iul 00:00ReplicaSCANDAL între CIOCLI, AMENINȚĂRI cu MOARTEA şi cu PUȘCĂRIA1158
10 iul 00:00ReplicaSe va prelungi Starea de Alertă? Iohannis a vorbit despre PUNCTELE SLABE ale gestionării PANDEMIEI398
10 iul 00:00ReplicaCe se ÎNTÂMPLĂ cu BONUSUL COVID-19 pentru MEDICI?

La începutul lunii aprilie, președintele Klaus Iohannis solicita Executivului să facă în așa fel încât să...516

10 iul 00:00ReplicaÎPS Teodosie: ’Am SLUJIT pentru SĂNĂTATEA oamenilor’471
10 iul 00:28ReplicaMamaia, SUFOCATĂ de ALGE! VIDEO538
Vremea
24.2°24.2° - 24.5° vineri, 10 iulie 2020
ConstanțaUmiditate: 51%
Vânt: 4.76 m/s
Presiune: 1020 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
10 iul 00:00SportAlexandru Maxim a marcat din nou pentru echipa lui Marius Șumudică, Gaziantep

Gaziantep, echipa antrenată de românul Marius Şumudică, a obţinut o victorie dramatică, 3-1 cu Konyaspor, joi...318

10 iul 00:00SportUTA Arad vs Turris 3-4 / Oaspeții au marcat golul victoriei în minutul 89

Formaţia UTA Arad a fost învinsă, joi, pe teren propriu, cu scorul de 4-3 (2-2), de echipa Turris-Oltul Turnu...256

10 iul 00:00SportUEFA a anunţat oficial tragerea la sorţi pentru Champions League

UEFA a confirmat joi că tragerea la sorţi pentru sferturile şi semifinalele UEFA Champions League va avea loc vineri,...255

10 iul 00:00SportTottenham a remizat, în deplasare, scor 0-0, cu Bournemouth, într-un meci din etapa a XXXIV-a a campionatului Angliei

Formaţia Tottenham a remizat, joi seară, în deplasare, scor 0-0, cu echipa Bournemouth, într-un meci din etapa a...194

Local
10 iul 22:56LocalTrei persoane REȚINUTE, la Constanța, în urma unor PERCHEZIȚII

Trei persoane bănuite de contrabandă cu țigarete au fost reținute, în urma unei acțiuni a polițiștilor și...1611

10 iul 22:55LocalIndivizi introduși în închisoare pentru viol, evaziune fiscală și infracțiuni rutiere

Polițiști de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au identificat...636

10 iul 22:55LocalPolițiștii adună zilnic escroci cu 'alba-neagra' din stațiunea Mamaia

569

10 iul 23:06LocalNumiri în funcții de conducere la Curtea de Apel Constanța

Consiliul Superior al Magistraturii a luat act, în ședința Secției pentru Judecători din 9 iulie, de propunerea de...956

10 iul 22:57LocalBeach-barurile din Vama Veche cu program non-stop vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu

Decizie unică pe litoralul românesc! Vama Veche demonstrează, din nou, că este cea mai frumoasă comunitate de la...630

10 iul 22:57LocalTeren de antrenament la standarde moderne, în cadrul Complexului Sportiv „Gheorghe Hagi”

Primăria Municipiului Constanța a amenajat, în mai puțin de 8 luni, în cadrul complexului sportiv, una dintre cele...476

10 iul 22:51LocalAccident rutier în Tariverde

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină joi, 9 iulie, în Tariverde, acolo unde a avut loc...659

10 iul 00:09LocalALERTĂ în Costineşti: O PERSOANĂ A MURIT ÎNECATĂ

Militari din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină joi, 9 iulie, în staţiunea Costineşti, zona...689

10 iul 17:32LocalInstituţia Prefectului a început distribuirea pachetelor de ajutorare pentru cei defavorizaţi

602

Politică
10 iul 00:00PoliticăIohannis: Pandemia a scos la iveală o serie de fragilităţi sistemice

Pandemia COVID-19 a scos la iveală o serie de fragilităţi sistemice în România, a declarat, joi, preşedintele...217

10 iul 00:00PoliticăOrban: Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat pentru garantarea creditelor pentru companiile mari

Guvernul a primit aprobarea din partea Comisiei Europene pe schema de ajutor de stat pentru garantarea creditelor pentru...202

10 iul 00:00PoliticăCamera Deputaţilor: Proiectul privind carantinarea şi izolarea - adoptat

200

10 iul 00:00PoliticăDezbateri pe proiectul privind carantinarea - Arafat: E destinat oricărei ameninţări epidemiologice

Proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice este destinat oricărei...192

10 iul 00:00PoliticăComisia juridică - raport favorabil cu amendamente la proiectul privind carantinarea şi izolarea

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, joi, un raport favorabil la proiectul Guvernului privind...201

10 iul 00:00PoliticăSenat - Proiect: CNAS - instituţie autonomă sub control parlamentar

209

Interviuri
6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

Prefectul George Niculescu, numit în funcție la finele lui 2019, a apucat vremuri greu încercate. Și ne referim la...4509

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...5715

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

3759

Monden
10 iul 00:00MondenFiica Madonnei a renunțat la sutien! Cum a ieșit Lourdes să se plimbe în New York

Așchia nu sare departe de trunchi! Această zicală a devenit cumva clișeică atunci când vine vorba de Lourdes Leon,...287

10 iul 00:00MondenCharlize Theron va fi înlocuită în următorul film "Mad Max". Cine îi va lua rolul?

Aceasta este decizia regizorului George Miller, care a anunţat că va trebui să o înlocuiască pe vedeta de 44 de...242

10 iul 00:00MondenChrissy Teigen, soţia celui mai sexy bărbat în viaţă, nu are corpul tonifiat, ci invadat de celulită

258

10 iul 20:26MondenCelebrităţi care şi-au pierdut virginitatea cu alte vedete

Ne-au obişnuit ca majoritatea celebrităţilor să facă dezvăluiri despre viaţa profesională, cât şi despre cea...267

10 iul 00:00MondenActriţa americană Naya Rivera, dată dispărută după ce a ieşit cu barca pe un lac din California

Actriţa americană Naya Rivera, cunoscută pentru rolul Santana Lopez din serialul de televiziune "Glee", a dispărut...229

10 iul 00:00MondenFestivalurile de Film de la Veneţia, New York, Toronto şi Telluride nu vor rivaliza anul acesta, ci vor colabora

184

Mapamond
10 iul 00:00MapamondMigranţi: Autorităţile italiene anunţă imobilizarea în Sicilia a navei umanitare Sea Watch 3

Autorităţile italiene au anunţat imobilizarea în Sicilia a navei umanitare Sea Watch 3 a organizaţiei...201

10 iul 00:00MapamondCoronavirus: Nou record de decese în Iran, 221 în 24 de ore

Iranul a anunţat joi un nou record de decese din cauza coronavirusului, al patrulea în 11 zile în Republica...198

10 iul 00:00MapamondCoronavirus: 5 milioane de persoane, din nou în izolare la domiciliu în Melbourne

204

10 iul 00:00MapamondCoronavirus: SUA au depăşit pragul de trei milioane de cazuri

Statele Unite au depăşit miercuri pragul de trei milioane de cazuri de coronavirus, la o zi după ce Washingtonul a...180

10 iul 00:00MapamondDanemarca introduce certificate COVID-19 pentru persoanele care călătoresc în străinătate

Danemarca a introdus un aşa-numit certificat COVID-19 pentru a facilita planurile cetăţenilor de a călători în...219

10 iul 00:00MapamondCoronavirus: Africa depăşeşte jumătate de milion de cazuri de COVID-19, potrivit OMS

187

Sănătate
10 iul 00:00SănătateMit sau adevăr: masajul zilnic în jurul ochilor previne apariția ridurilor

Pe măsură ce trec anii, pielea își pierde elasticitatea și astfel apar ridurile. Printre primele semne ale...220

10 iul 00:00SănătateDislipidemia la vârstă adultă ar putea fi anticipată încă din copilărie

Riscul cardiovascular al unei persoane ar putea fi estimat încă din copilărie, pe baza anumitor factori genetici....195

10 iul 19:18SănătateActivitatea fizică reduce mortalitatea la pacienții cu diabet

201

10 iul 19:16SănătateDeficitul de Omega 3 în sarcină, asociat cu nașterea prematură

Femeile însărcinate sunt încurajate să mănânce peste oceanic mic sau să ia suplimente cu ulei de peste de mare...185

10 iul 00:00Sănătate5 limonade care estompează pofta de dulce

Pofta de dulce este cel mai mare inamic al siluetei, dar și al sănătății tale? Există câteva trucuri care te pot...221

10 iul 00:00SănătateColesterolul vara: alimente de sezon care îi reduc valorile

224

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT