REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

BUGETUL LOCAL, la Constanța! În vizor și CUPLURILE INFERTILE!

BUGETUL LOCAL, la Constanța! În vizor și CUPLURILE INFERTILE!

Replica API 18 ianuarie 2020 | 00:00 267

SCHIMBĂRI

SCHIMBĂRI

Pentru anul 2020, autoritățile constănțene au în plan mai multe modificări cum sunt: reabilitarea tramei stradale, modernizarea infrastructurii, un amplu program de plantări arbori şi material dendrologic, asigurarea serviciului de dezinsecţie şi deratizare, achiziţia şi montarea de mobilier urban - coşuri de gunoi şi bănci de odihnă în Municipiul Constanţa si Staţiunea Mamaia și numai.

Bugetul local pe anul 2020 s-a elaborat avându-se în vedere prognozele principalilor indicatori macroeconomici şi sociali pentru anul 2020, precum şi pentru următorii ani, politicile şi strategiile locale precum şi priorităţile stabilite în formularea propunerilor de buget dar și Legea nr.5 din 06.01.2020 privind bugetul de stat pe anul 2020 şi Legea nr.273 din 29 iunie 2006 privind finanţele publice locale, actualizată. Cheltuielile bugetului pentru anul 2020 au destinaţie precisă şi limitată, pe categorii de cheltuieli, grupate după natura lor economică şi destinaţie.

Conform autorităților locale, ca obiective de investiţii majore în anul 2020 vor fi: investiţii în drumuri, reamenajarea Pieţelor Agroalimentare Tic - Tac şi Pescăruş, amenajarea unui patinoar în Gravity Park, implementarea unui sistem de supraveghere şi înregistrare video, ca măsură de securitate în Campusul Social Henri Coandă, amenajarea unui teren de sport în ‘Ţara Piticilor’ din parcul Tăbăcărie, finalizarea obiectivului reabilitarea, modernizarea şi consolidarea structurii de rezistenţă a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, continuarea reamenajării locurilor de joacă şi achiziţia de echipamente de joacă, finalizarea reabilitării şi modernizării a 3 creşe din municipiu şi anume Creşa 1, 2 şi 5, racordarea tuturor creşelor la reţeaua de gaze, lucrări de reparaţii la Căminul de Persoane Vârsnice, lucrări de reparaţii la Creşa nr.18, lucrări de proiectare, reparaţii, amenajare a Centrului de persoane fără adăpost Sf. Filofteia, reamenajarea pietonală în centrul istoric - etapa 2, acces şi mobilitatea pietonală în zona centrală, îmbunătăţirea mobilităţii între Gara CFR şi Staţiune Mamaia, îmbunătăţirea mobilităţii între zona 1 Mai - Şos. Mangaliei, repararea şi reabilitarea imobilelor ce necesită stoparea proceselor de degradare, cofinanţare proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în aria de operare a S.C. RAJA S.A., creşterea siguranţei în municipiul Constanţa - Safe City prin realizarea unui sitem operaţional integrat de monitorizare, sistem de monitorizare video în Staţiunea Mamaia, elaborarea strategiei energetice a municipiului Constanţa în vederea absorbţiei fondurilor europene destinate reabilitării termice a cât mai multor clădiri publice în special instituţii de învăţământ, cultură şi sănătate, achiziţia a 300 de module supraterane acţionate cu pendulă destinate colectării selective a deşeurilor, finalizarea Registrului spaţiilor verzi și finalizarea plăţii biletelor la ordin pentru locuinţele modulare din Campusul Social Henri Coandă zona a II a.

Se vor continua în anul 2020 cunoscutele acţiuni de asistenţă socială prin acordarea de tichete valorice cu ocazia celor mai importante sărbători religioase, pensionarilor care se încadrează în limitele plafonului de pensie, persoanelor fără venituri si persoanelor cu handicap prin programul „Respect”, premiile în bani oferite persoanelor care împlinesc varsta de 80 de ani şi familiilor care aniversează 50 de ani de la căsătorie, persoanelor care împlinesc vârsta de 90 de ani şi 100 de ani, rechizite pentru copii și cadouri pentru copii cu ocazia Crăciunului, ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu combustibili solizi şi energie electrică, ajutoare de urgenţă. Se continuă şi anul acesta programele de gratuităţi pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu handicap, veterani şi revolutionari, pensionari, beneficiari de ajutor social, elevi şi studenţi, personal didactic şi nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar, şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi.

Şi în anul 2020 în domeniul învăţământului se vor continua lucrările de reabilitare şi modernizare la unităţile de învăţământ. Autoritățile transmit faptul că se vor acorda în continuare burse de performanţă, sociale, de merit şi de studiu elevilor constănţeni. Din bugetul local vor fi suportate şi cheltuielile cu organizarea şi desfăşurarea competiţiilor şcolare, extraşcolare şi extracurriculare şi deasemenea vor fi stimulaţi financiar elevii care au obţinut distincţii.

Începând cu anul 2020 cuplurile infertile cărora li s-a diagnosticat o afecţiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală, de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competenţă în tratamentul infertilităţii cuplului vor primi sprijin financiar pentru reproducerea umană asistată medical. Obiectivul proiectului reprezentându-l creşterea natalităţii în rândul populaţiei, pe raza Municipiului Constanţa. Și în acest an Primăria Constanța dorește să finanțeze acţiuni artistice, culturale, sportive şi de tineret cum ar fi: spectacole estivale culturale, festivalul verii, festivalul iernii, revelion 2021, ziua copilului 1 Iunie, zilele municipiului Constanţa, ziua Pensionarului, festivalul etniilor dobrogene - ziua Dobrogei, ziua romilor, finanţarea sportului de performanţă. În vederea dezvoltării activitătilor de tineret şi sport se continuă lucrările de reamenajare şi reparaţii la Stadionul Gheorghe Hagi.

De menționat este faptul că veniturile bugetelor locale se constituie din: veniturile proprii ale primăriei, formate din: impozite , taxe , contribuţii, alte vărsăminte, sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat și subvenţii primite de la bugetul de stat şi de la alte bugete.

Reprezentanții autorităților locale precizează că fundamentarea veniturilor proprii ale bugetului local se bazează pe constatarea, evaluarea şi inventarierea materiei impozabile şi a bazei de impozitare în funcţie de care se calculează impozitele şi taxele aferente, evaluarea serviciilor prestate şi a veniturilor obţinute din acestea, precum şi de alte elemente specifice, în scopul evaluării corecte a veniturilor.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si pt toate stea m am trezit cu impozitele marite cu15% LA CASA SI MASINA SI CU 50% LA GUNOI????
2
0
Asta e buget de campanie electorala, in loc aplice pentru fonduri europene primarele cheltuie banii orasului pe tot felul de investitii de doi bani. Pietele sunt reamenajate pe hartii de 4 ani, prea multe programe sociale sau mai bine spus pomeni electorale
4
0
Eliminati gratuitatile RATC pt asistatii sociali, adica pt tiganime.Asa le creati " front de lucru",adica sa aiba unde cersi si fura.Impuneti tiganimii dar si romanilor asistati care pot muncii dar le e lene, prefera mocangeala, sa isi ia servici.Daca nu, nu le mai dati bani aiurea ! Impuneti miilor de puturosi sa munceasca si sa isi duca copii la scoala.Politia locala sa patruleze si pe jos, ca s-au invatat in masini, putorile, iar pietele colcaie de cersetori, drogati si hoti.Mergeti in controale prin piete si in cartiere, printre blocuri,sa vedeti realitatea.Adica, munciti!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920