REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Bulgaria se alătură statelor care cer UE să adopte măsuri împotriva "standardelor duble" folosite de producătorii de alimente

Bulgaria se alătură statelor care cer UE să adopte măsuri împotriva "standardelor duble" folosite de producătorii de alimente

Replica API 7 martie 2017 | 00:00 190

Sofia intenționează să se alăture inițiativei statelor din Grupul Vișegrad de a elabora reglementări care să asigure standarde alimentare uniforme în Uniunea Europeană, pentru ca firmele să nu mai vândă în Europa de Est produse de calitate inferioară celor comercializate în Europa Occidentală, a anunțat ministrul Agriculturii din Bulgaria, Hristo Bozukov, transmite Novinite.

Problema va fi dezbătută luni la Bruxelles, în cadrul reuniunii Consiliului Agricultură și Pescuit al UE, a explicat Hristo Bozukov, într-un interviu acordat publicației bulgare 24 Chasa.

Acesta a apreciat că procedeul prin care se livrează pe piețele din Europa de Est produse cu mai multă sare, grăsime și îndulcitori artificiali reprezintă "o discriminare".

"Cred că vom avea succes, deoarece din ce în ce mai multe state se alătură inițiativei", a declarat Bozukov.

Bulgaria s-a alăturat unei acțiuni similare a Slovaciei în 2011, după ce s-a descoperit că produsele Coca-Cola vândute în cele două țări conțin îndulcitori, în timp ce în Germania și Grecia conțineau zahăr.

Unele multinaționale prezente în Bulgaria au minimalizat temerile privind produsele de calitate inferioară vândute în țară, dar au acceptat posibilitatea existenței unor produse de o calitate diferită, în urma studiilor privind gusturile și atitudinile de pe diversele piețe.

Alte companii citează veniturile scăzute ale consumatorilor din Europa de Est, care determină multinaționalele să le ofere produse mai ieftine, înlocuind o parte dintre ingredientele mai scumpe.

''Problema 'standardelor duble' folosite de producătorii de alimente trebuie clarificată și se vor înregistra progrese în acest scop dacă și alte state membre se vor alătura inițiativei statelor din Grupul Vișegrad de a elabora reglementări care să asigure standarde alimentare uniforme în UE'', a afirmat, săptămâna trecută, ministrul Agriculturii din Ungaria, Sandor Fazekas.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367