REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bulgarii atacă maşinile româneşti care merg în Grecia!

Bulgarii atacă maşinile româneşti care merg în Grecia!

Replica API 7 iulie 2015 | 00:27 2091

Metoda ţiganilor: cuie împrăştiate pe carosabil

Metoda ţiganilor: cuie împrăştiate pe carosabil

Mare atenţie! Drumul spre Grecia poate fi unul periculos, după cum a relatat un bărbat care a avut parte de o experienţă neplăcută. Acesta susţine că în Bulgaria, la Stara Zagora, persoanele de etnie romă pun cuie pe carosabil, în special noaptea, tocmai ca autoturismul să oprească şi să poată sustrage bunuri. Acesta a postat o fotografie şi detalii pe contul său de Facebook, tocmai pentru a-i pune în gardă pe cei ce aleg să meargă prin respectiva zonă.

Situaţia Greciei din ultima perioadă a băgat spaima în constănţenii care au apucat deja să-şi planifice vacanţele pe tărâmul zeilor. Bani cash, poate că şi paşaport, cine ştie, lipsa de alimente pe insule, criză pe toate planurile. Cam acestea sunt elementele la care oamenii au fost extrem de atenţi pentru a şti cum să se pregătească. Există şi categoria celor care au preferat să renunţe la avansul dat către locul de cazare şi să anuleze sejurul, dar cei mai mulţi sunt hotărâţi să nu dea înapoi. Însă, un bărbat, respectiv Ştefan Constantin, a ţinut să-i pună în gardă pe aceştia, precizând că persoanele de etnie romă din Bulgaria sunt deja puse pe fapte mari. Mai exact, acesta se afla pe drumul spre Grecia, prin Bulgaria, când, la Stara Zagora, a simţit că se întâmplă ceva. Era vorba despre nişte cuie amplasate pe carosabil, care-i intraseră în cauciucuri. În urma sa, mai multe persoane de etnie romă alergau după autoturism, în speranţa că acesta se va opri şi astfel vor putea sustrage bunuri. Numai că Ştefan nu s-a lăsat şi s-a chinuit să ţină autovehiculul în mişcare până când persoanele de etnie romă i-au pierdut urma. Ulterior, după ce a scăpat de ameninţare, bărbatul a postat fotografia cu cauciucul pe Facebook, pentru a-i pune în gardă şi pe ceilalţi care vor alege drumul prin Stara Zagora.

„Acest cauciuc este nou, nu are 500 km şi are 6 cuie luate în timpul mersului prin Bulgaria, Stara Zagora, drumul nou care duce în Grecia, pe la vama Makaza. Ocoliţi nenorocirea de Bulgaria şi mergeţi prin Serbia pe la Turnu Severin. Am avut noroc că nu am oprit pentru că alergau după mine 10/12 persoane. Sunt ţigani care nu aveau maşină, erau pe biciclete şi copiii alergau pe jos”, a scris acesta pe reţeaua de socializare. Menţionăm că totul s-a petrecut în urmă cu aproape două luni de zile, însă acesta susţine că acum situaţia s-a înrăutăţit întrucât respectivii cunosc faptul că mai toţi turiştii au bani cash la ei. De cealaltă parte, sunt şi persoane care au relatat că au străbătut drumul recent şi nu au întâmpinat nici o problemă. „Mi s-a spus să nu traversez Bulgaria noaptea, dar chiar noaptea am traversat-o, am fost în Turcia şi a fost ok, nu am avut nici un incident. Poate ţine şi de perioadă sau ne noroc, nu ştiu”, a scris acesta.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Confirm cele scrise.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218