REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Bunurile scoase la vânzare de ANAF- o adevărată afacere pentru unii

Bunurile scoase la vânzare de ANAF- o adevărată afacere pentru unii

Replica API 4 decembrie 2017 | 00:00 443

În luna decembrie, bunurile mobile și imobile scoase la vânzare de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), sunt la mare căutare, mai ales că multe dintre anunțuri nu sunt la prima publicare, iar prețurile au tot scăzut. Prin urmare, dacă tot suntem în luna cadourilor, puteți achiziționa bunuri de la case până la bluze de damă și ciorapi, la prețuri mai mici decât prețurile pieței.

Un apartament cu 3 camere, dintr-un bloc turn aflat zona Casei de Cultură din Constanța, se vinde cu prețul de 260.000 lei, însemnând aproximativ 56.000 euro, în condițiile în care valoarea acestuia pe piața imobiliară se ridică până la 90.000 de euro. Dar pe lângă bunurile imobile, care au făcut obiectul unor executări silite, ANAF mai vinde un autoturism marca RENAULT ESPACE avânt certificat de înmatriculare eliberat în Franța, dar și multe obiecte, îmbrăcăminte și cosmetice. Printre altele se pot număra: bluze de damă, lenjerie intimă, pijamale, parfumuri și alte produse similare. Anunțurile sunt postate pe site de ANAF, la secțiunea ”Anunturi/Valorificare bunuri sechestrate”, pe categorii de produse și județe. Oferta o depașește în diversitate pe cea din hypermarketuri.

Valorificarea se face prin licitație, prin atribuire directă sau prin vânzare la magazinele specializate pe care Fiscul le deține în toată țara, potrivit informațiilor ANAF.

Fițoșii stau deoparte, samsarii fac bani grămadă

În mare parte, produsele mobile vândute în magazinele ANAF nu sunt de o calitate superioară, astfel încât ”fițoșii” nu se dau în vânt după astfel de cumpărături. În schimb, există acei ”rechini” care stau cu ochii pe apartamentele, casele și terenurile executate silit, pe care le cumpără la prețuri modice, apoi le vând la prețul pieței, transformând această prcatică în adevărate afaceri. În ceea ce-i privește pe micii comercianți, licitațiile sau vânzările directe ale bunurilor de larg consum ale fiscului sunt o adevărată mină de aur, mai ales la Constanța, unde există piață de desfacere pentru orice. Un exemplu ar fi o licitație din luna august, când ANAF a valorificat prin vânzare directă mai multe stocuri de mărfuri confiscate, la prețuri mai mult decât modice, cum ar fi:fuste la preț de 5 lei bucata, sutiene pentru 3 lei bucata, genți și poșete de damă PVC pentru 5 lei bucata, curele pentru 2 lei bucata etc. De remarcat că pe site-ul ANAF, cele mai multe anunțuri de vânzare sunt în domeniul imobiliarelor.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intra pe site-ul anaf si cauta scolo,prea vrei mura-n gura
4
2
Nu credeam ca este vreun constantean care sa nu fi auzit de CONFISCATE, halta traian etc
9
1
Unde este magazin in constanta unde anaful aduce aceasta marfa?
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369