REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Burcea (ANAT), despre voucherele de vacanță: Actul normativ dat pe 30 iunie, o glumă proastă

Burcea (ANAT), despre voucherele de vacanță: Actul normativ dat pe 30 iunie, o glumă proastă

Replica API 2 august 2017 | 00:00 255

Alin Burcea

Actul normativ privind voucherele de vacanță, dat de Executiv pe 30 iunie, este o glumă proastă, consideră președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, în opinia căruia voucherul "este o poveste pe care trebuie să o uităm", scrie Agerpres.

"Actul normativ care a fost dat pe 30 iunie a fost o glumă proastă. Îmi asum, știu ce vorbesc. În prima parte spune că cei de la întreprinderile de stat și regiile cu capital de stat, dacă merg bine, dacă sunt pe plus, pot să primească vouchere și evident că trebuie să fie prinse în buget. Și, anul acesta, nu este nimic prins în buget, doar anul viitor. Deci, anul 2017 s-a dus și e 'La revedere!'. Iar în anul 2018, doamna Olguța (ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu — n. r.) a zis că de la 1 decembrie vor intra prime în bani. Deci, eventual putem să avem vouchere numai pentru 11 luni. În condițiile astea, asta cu voucherele este o poveste pe care trebuie să o uităm", a declarat, marți, pentru AGERPRES, Alin Burcea.

Președintele ANAT a subliniat că, în opinia sa, nici angajații din administrația centrală și locală nu vor primi vouchere de vacanță, pentru că nu sunt resurse financiare.

"Ordonanța, partea a doua, spune așa: pentru administrația centrală și locală o să dăm o Hotărâre de Guvern. Eu am lucrat doi ani la minister. Știu foarte bine. Când dai o ordonanță pe jumătate de pagină și zici: 'Hotărârea de Guvern va veni', ca și Isus Hristos va veni sau poate nu va veni. Eu nu cred că va veni nimic, pentru că pur și simplu nu sunt resurse financiare. Punct!", a explicat Burcea.

Conform ordonanței de urgență publicate în Monitorul Oficial din 30 iunie, instituțiile și autoritățile publice, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, precum și operatorii economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară,"acordă, în limita sumelor prevăzute în buget alocate cu această destinație, în perioada 1 iulie 2017 — 30 noiembrie 2018, o singură indemnizație de vacanță sau o singură primă de vacanță, după caz, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat. În limita resurselor bugetare, angajatorul stabilește (...) când acordă voucherele de vacanță, de comun acord cu organizațiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanții salariaților, după caz".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102