REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Burlacu se înţelege de milioane cu Constantinescu: din 2012 vom avea Poliţia Călare

Burlacu se înţelege de milioane cu Constantinescu: din 2012 vom avea Poliţia Călare

Replica API 16 decembrie 2011 | 00:00 96

Şeful IPJ, felicitat public de preşedintele CJC, pentru colaborare

Şeful IPJ, felicitat public de preşedintele CJC, pentru colaborare

La Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a avut loc, ieri, o conferinţă de presă, prilejuită de bilanţul activităţilor desfăşurate de către Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) în anul 2011 şi identificarea priorităţilor şi direcţiilor de acţiune pentru anul 2012. La eveniment au participat membrii ATOP, alături de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, şefii de Servicii şi subunităţi teritoriale. În cadrul conferinţei s-a evidenţiat strânsa colaborare dintre cele două instituţii, prin aceea că ATOP a susţinut IPJ Constanţa în reabilitarea Secţiilor de Poliţie Rurală, dotarea cu aparatură a laboratoarelor mobile de criminalistică, costume moto pentru Brigada de Poliţie Rutieră, veste antiglonţ pentru luptătorii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, efectuarea de reparaţii autoturismelor din dotare, realizarea de materiale informative cu caracter preventiv pentru siguranţa cetăţenilor, spoturi video, pentru prevenirea victimizării, ce se difuzează la posturile TV în cele 100 de mijloacele de transport în comun şi pe screen-urile stradale şi alte materiale de ordin logistic.

De asemenea, pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, la nivelul judeţului Constanţa, partenerii interinstituţionali au considerat oportună, instalarea de camere video pentru monitorizarea stradală, fapt ce va aduce un sprijin real poliţiştilor, în vederea identificării autorilor de infracţiuni, într-un timp cât mai scurt de la producerea unui eveniment.

Poliţia Călare, un nou concept la Constanţa

În cadrul conferinţei, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a anunţat că s-a aprobat înfiinţarea Poliţiei Călare pentru sezonul estival şi pentru mediul rural. "Ne-am gândit la tot, de la achiziţionarea cailor, până la dotările de rigoare. Vor fi patrule de poliţişti călare care vor putea avea acces acolo unde maşinile de poliţie, motocicletele sau atv-urile nu pot pătrunde. În Europa se folosesc demult caii în activităţile Poliţiei. La noi va fi şi o chestiune de atracţie turistică, pe perioada sezonului estival, începând din 2012. În mediul rural, vor fi poliţişti călare pentru 10 zone rurale, cu minim 2 cai pe tură. Astăzi am aprobat bilanţul pe 2011 şi sunt câteva lucruri importante realizate", a declarat Nicuşor Constantinescu.

O nouă colaborare între IPJ şi CJC

În cadrul aceleiaşi conferinţe, preşedintele CJC a ţinut să sublinieze faptul că, pe vremea ultimilor şefi ai Inspectoratului, nu a mai existat cooperare între cele două instituţii, după plecarea chestorului Traian Jipa. "Mă bucur că, odată cu numirea în funcţie a domnului comisar şef Valentin Burlacu s-a reluat această colaborare şi cooperare, mai ales în situaţia de recesiune prin care trece România, mai ales Ministerul Administraţiei şi Internelor, ca şi alte instituţii ale statului, în condiţiile în care criminalitatea şi toate faptele antisociale au căpătat o anvergură deosebită în întreaga ţară. După ce nu a mai fost domnul Jipa, din motive care îmi scapă, nu am mai avut o colaborare cu IPJ. S-au luat decizii la nivelul MAI privind modificările din Poliţia Rurală, despre care noi nu am mai fost informaţi. Această colaborare trebuie să continue şi să demonstreze încredere cetăţenilor judeţului Constanţa, prin profesionalismul pe care îl au poliţiştii şi prin ajutorul pe care îl putem da noi, autorităţile locale. Vreau să-l felicit public pe domnul comisar şef Burlacu pentru profesionalismul colectivului dumnealui de a descoperi criminalii cu o repeziciune pe care o uitasem, inclusiv rezolvarea mai multor cazuri de infracţionalitate economică", a mai precizat preşedintele CJC. La finalul conferinţei, şeful DIAS, Emanoil Moraru a prezentat noile dotări ale serviciului pe care îl coordonează, însemnând 15 veste antiglonţ şi 10 sisteme de ochire cu laser.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614