REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Burlacu se minunează de rezultatele raziei din judeţ

Burlacu se minunează de rezultatele raziei din judeţ

Replica API 9 aprilie 2012 | 00:00 128

Weekendul trecut a fost unul de pomină pentru persoanele certate cu legea care avea planuri "măreţe" din punctul de vedere al propriilor buzunare. Se pare că poliţiştii le-au stricat planurile, după cum se văd rezultatele acţiunii care a început vineri după-amiază. La acţiune au participat peste 600 de oameni ai legii, dintre care 462 de poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, restul de forţe participante fiind formate din jandarmi, poliţişti locali şi lucrători din cadrul Gărzii de Coastă, în vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi în scopul diminuării fenomenului infracţional. Cu această ocazie au fost efectuate 326 controale, 88 de filtre în trafic, au fost constatate 37 de infracţiuni, dintre care 12 de natură economico financiară, iar 10 la regimul circulaţiei rutiere, fiind reţinute totodată 10 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare, în total 40 de persoane fiind cercetate penal. A fost confiscată o armă neletală deţinută ilegal, au fost depistate două persoane urmărite internaţional şi una ce poseda mandat de executare a pedepsei închisorii, au fost aplanate 33 de stări conflictuale, verificate 283 unităţi comerciale, 106 obiective asigurate cu pază şi au fost testaţi timpii de reacţie ai angajaţilor a 6 firme de pază şi protecţie. În total au fost aplicate 260 sancţiuni contravenţionale în valoare de 87.450 lei.

Ce spune comanda IPJ

Şeful IPJ Constanţa, comisarul-şef Valentin Burlacu, ne-a declarat că rezultatul acţiunii este unul excepţional. "Nu reţin să mai fi fost recent o razie de asemenea proporţii. Am avut rezultate extrem de bune, motiv pentru care am repetat acţiunea şi sâmbătă, în mai multe zone din judeţ, printre care Techirghiol, Cernavodă şi Costineşti. Rezultatele bune ne motivează să mai facem astfel de acţiuni şi în viitorul apropiat. În ceea ce priveşte perioada aceasta, se pare că vom avea o săptămână foarte grea, va trebui să asigurăm siguranţa şi liniştea cetăţenilor în apropierea tuturor lăcaşurilor de cult. Sunt multe biserici şi va trebui să fim prezenţi la fiecare dintre ele, împreună cu jandarmii", ne-a declarat Valentin Burlacu, şeful IPJ Constanţa.

Supliment de poliţişti

În perioada 5 - 8 aprilie a.c., IPJ a suplimentat numărul poliţiştilor care vor acţiona cu prioritate pentru menţinerea climatului de siguranţă şi linişte publică, îndeosebi în zona lăcaşurilor de cult aparţinând Arhiepiscopiei Tomisului şi Parohiei Catolice Constanţa, unde se vor desfăşura manifestări religioase prilejuite de Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile) - pentru credincioşii de cult ortodox şi Sfintele sărbători de Paşti (Învierea Domnului) - pentru credincioşii de cult catolic. În această perioadă, vor avea loc manifestări religioase, cu o participare numeroasă şi un aflux important de persoane, ce impun adaptarea activităţilor şi misiunilor ce vor fi asigurate de peste 400 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102