REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Bursa furturilor din Constanţa: la ultima "şedinţă", s-au "tranzacţionat" brânză şi vin

Bursa furturilor din Constanţa: la ultima "şedinţă", s-au "tranzacţionat" brânză şi vin

Replica API 5 decembrie 2013 | 00:00 108

Oraşul colcăie de hoţi

Oraşul colcăie de hoţi

Mai multe locuinţe au fost sparte în data de 3 decembrie, fiind furate diferite bunuri. Potrivit oamenilor legii, la data de 03.12.2013, persoane necunoscute, prin dislocarea grilajului şi forţarea ferestrei tip PVC, au sustras dintr-o locuinţă situată pe strada cpt. Dobrilă Eugeniu, un televizor LCD şi un rucsac, valoarea prejudiciului cauzat fiind de 1700 lei.

Însă, în noaptea de 2 spre 3.12.2013, între orele 09.45-00.30, persoane necunoscute, prin forţarea gratiei şi a geamului de la sufragerie au sustras dintr-o locuinţă situată pe strada Bravilor un laptop, un tv lcd şi o cutie cu bijuterii, prejudiciul cauzat fiind în valoare de 3.000 lei. De asemenea, poliţiştii din Agigea au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în noaptea de 2 spre 3.12.2013, persoane necunoscute, prin forţarea uşii de acces din pvc au sustras dintr-o locuinţă, un aragaz şi un cuptor electric, prejudiciul fiind de 2000 lei. Ajungem şi la Cerchezu, unde oamenii legii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în aceeaşi noapte, persoane necunoscute au pătruns în beciul unei case nelocuite, de unde au sustras aproximativ 60 kg brânză şi 30 litri vin, prejudiciul fiind de 1.500 lei. Poliţiştii efectuează cercetări în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală. Pentru a evita evenimentele de acest gen, poliţiştii constănţeni vă recomandă să asiguraţi uşa de acces în locuinţă cu sistemul de închidere. Permiteţi accesul în locuinţă numai persoanelor a căror identitate aţi stabilit-o cu certitudine. Solicitaţi conducerii asociaţiei de proprietari din care faceţi parte să instaleze la intrarea în imobil un interfon, astfel accesul este restricţionat persoanelor care au intenţia de a comite furturi. Atenţie însă, un interfon nu foloseşte la nimic dacă locatarii permit intrarea oricui în imobil şi fără să verifice identitatea celor care sună la interfon. Asiguraţi pe casa scărilor un iluminat corespunzător. Întrebaţi persoanele străine care intră în imobil pe cine caută, acest lucru constituie o modalitate foarte eficientă de descurajare a posibililor autori de furturi. Ori de câte ori sunteţi plecaţi de acasă pentru perioade mai lungi de timp, e bine să limitaţi cercul persoanelor care cunosc despre plecarea dumneavoastră şi perioada de timp în care lipsiţi de acasă. Poliţia constănţeană depune eforturi susţinute pentru prinderea şi tragerea la răspundere penală a infractorilor, însă, înainte de toate, fiecare trebuie să fie cel mai bun paznic al propriilor bunuri, iar conduita preventivă trebuie să rămână componenta de bază a existenţei noastre.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102