REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° ConstanÈ›a Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° ConstanÈ›a Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Burse duble și transport gratuit cu trenul pentru studenți

Burse duble și transport gratuit cu trenul pentru studenți

Replica API 7 ianuarie 2017 | 01:25 608

Guvernul da bani şi studenţilor: Burse duble şi transport gratuit cu trenulFoto: Arhivă Ziare.com

Studenţii vor beneficia de burse dublate şi transport gratuit cu trenul, potrivit unei decizii luate de Guvern în şedinţa de vineri.

"Guvernul României a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care fondul pentru bursele studenţilor creşte de la 83 la 201 lei/student bugetat/luna, iar studenţii vor beneficia de transport gratuit pentru călătoriile cu mijloacele de transport feroviar, pentru toate categoriile de trenuri", se arată într-un comunicat al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) remis Ziare.com.

Reprezentanţii ANOSR suntin că fondul total de burse va fi majorat cu peste 300 de milioane de lei faţă de anul trecut, până la un total de 546 de milioane de lei.

"Aşadar, după adoptarea Legii bugetului de stat pentru anul 2017, universităţile de stat din România ar trebui să mărească valoarea burselor acordate sau să acorde un număr mai mare de burse studenţilor, cel târziu din semestrul al doilea al acestui an universitar", se menţionează în comunicatul citat.

Totodată, reprezentanţii ANOSR propun că "cel puţin 30% din fondul total pentru burse să fie alocat către bursele acordate pe criterii sociale" şi mai cer că universităţile să aibă posibilitatea "de a acordă studenţilor proveniţi din categorii defavorizate masă la cantină şi cazare în cămine în regim gratuit".

Pe lângă beneficiile pentru studenţi, Guvernul a adoptat în şedinţa de vineri mai multe măsuri sociale pentru diverse categorii, printre care majorarea salariului minim brut la 1.450 de lei, creşteri salariale pentru artişti şi angajaţii din admnistratia publică, precum şi majorarea punctului de pensie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba ofticatilor ba lingailor bagamias pula n gura la mamele alea kurve care vau facut cu tati la betie..CUM PUTETI CRITICA ACESTE MASURI?..CE VA DAT BASESCU..SAU CIOLOS?..GURA MAMI VOASTRE !!!VRETI CARNE VENTI LA MINE SA VA DAU LA MUE!!!..CINE A MAI FACUT ASTFEL DE PROMISIUNI?...DA ASTIA pSD SE TIU DE PROMISIUNI...SA MI BAG PULA N CIAOANELE VOASTRE CU MANCARE SA MA CAC IN ELE DE BASISTI MAFIOTI..acum liberali
1
6
Femei gonflabile pentru ei si vibratoare pentru ele caci cu 200 de lei pe luna......
3
1
Copiii astia au invatat bine pe meritul lor , au invatat pe cheltuiala parintilor, iar reusita la admitere la o facultate de stat li se datoreaza amandorura.Iar un student nu se tine in facultate cu 200 de lei.Atata timp cat statul nu-i asigura un loc de munca la absolvire e optiunea lui sa aleaga unde sa munceasca si sa faca performanta.Ar trebui sa ne mandrim ca inteligenta romaneasca e apreciata oriunde in lume.
5
0
De acord dar....daca ne gandim putin.... cheltuieli de la buget pentru 3 sferturi de absolventi care pleaca afara. Pai baga statul bani in studenti pentru ca tarile bogate sa beneficieze de ei. Creati loc de munca pt ei dupa ce ies din facultate si asa faceti si contract ca 5 ani sa lucreze pentru statul care i-a tinut in facultate. Dar nu se poate. Unde sunt fabricile si uzinele care sa-i angajeze? Asa ca.....gaura in bugetul statului si alte tari cu absolventii nostri.
7
1
Bulangerie
4
2
Bravo PSD si ALDE
4
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218