REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Burse pentru elevii din mediul rural: miercuri are loc gala cu numărul 2

Burse pentru elevii din mediul rural: miercuri are loc gala cu numărul 2

Replica API 21 mai 2013 | 00:00 462

Sprijin de la Consiliul Judeţean Constanţa

Sprijin de la Consiliul Judeţean Constanţa

Ieri, la Pavilionul Expoziţional Constanţa a avut loc o conferinţă de presă în care s-a vorbit despre "Programul de burse pentru elevii din mediul rural", iniţiat de Consiliu Judeţean Constanţa în 2007. La conferinţă au fost prezenţi Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, profesor Constantin Caracoti, directorul Liceului Teoretic "Traian" Constanţa, Nicolae Peride, consilier judeţean, Eduard Bădilă, şef Serviciu Cultură, Protocol, Organizare Evenimente din cadrul CJC şi Liliana Dumitru, inspector principal CJC. Miercuri, 22 mai a.c., la ora 16.00, tot la Pavilionul Expoziţional Constanţa, va avea loc "Gala bursierilor Consiliului Judeţean Constanţa", ediţia a II-a, eveniment organizat cu ocazia încheierii ciclului liceal de patru ani pentru elevii care au beneficiat de bursele de merit oferite de CJC în cadrul "Programului de burse pentru elevii din mediul rural". În cadrul festivităţii de premiere, elevii bursieri din clasele a XII-a vor primi bursele pentru două luni, semestrul II, an şcolar 2011-2012, perioada 15 aprilie-15 iunie 2012 şi opt luni, an şcolar 2012-2013, burse care se ridică la valoarea de 187.500 lei. "Dacă anul trecut premiam 163 de elevi bursieri care au reuşit să-şi păstreze media peste 8,00, condiţie obligatorie în programul de burse, anul acesta venim şi premiem 175 de elevi care au reuşit să-şi păstreze în liceu media peste 8,00. Se observă o creştere a calităţii actului de învăţământ. Acest program de burse pentru elevii din mediul rural creează o emulaţie între copii. Cuantumul burselor poate nu este mare, ne referim la 150, 100 şi 50 lei, dar aceste sume sunt foarte importante în mediul rural, vin în sprijinul copiilor cu o situaţie materială mai redusă şi vin să echilibreze diferenţa mare dintre mediul rural şi mediul urban. Aceşti copii vin şi se aliniază în bănci cu copii foarte bine pregătiţi din mediul urban. Fără aceste sume le-ar fi greu să stea în cămin, să locuiască în chirie sau să-şi procure cele necesare actului de învăţământ", a declarat Eduard Bădilă, şef Serviciu Cultură, Protocol, Organizare Evenimente din cadrul CJC.

Elevii spun că acest program iniţiat de CJC reprezintă o măsură de ajutor financiar, un suport important în decursul ultimilor ani de studiu, pentru că mulţi sunt nevoiţi să facă naveta până în oraş, iar alţii locuiesc în gazdă, aşa că fiecare leu este valoros pentru ei. "Vreau să vă felicit pentru cea de-a doua gală pe care o organizaţi pentru aceşti elevi merituoşi, care şi-au luat rolul în serios şi totodată vreau să vă dau un feedback din partea elevilor din mediul rural care primesc aceşti bani. Ei sunt foarte încântaţi, îi aşteaptă de fiecare dată când trebuie să sosească. De asemenea, vreau să vă felicit pentru celălalt program şi anume rechizitele şcolare în mediul rural. Sunt copii care vin la şcoală pentru aşa ceva, pentru rechizite, pentru bani pe care îi primesc din partea CJC. Ei sunt convinşi că numai prin muncă, prin dăruire, pot să ajungă la acelaşi nivel cu ceilalţi copii din municipiul Constanţa", a declarat Cristina Ivan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC, consideră că bursele reprezintă un instrument eficient împotriva fenomenului de abandon şcolar, atât de răspândit în mediul rural, fiind destinate achiziţionării de obiecte şi materiale necesare participării la actul şcolar.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614