REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ca în Caragiale: domnişoară din Feteşti, prinsă în trenul de Constanţa cu un carnet fals

Ca în Caragiale: domnişoară din Feteşti, prinsă în trenul de Constanţa cu un carnet fals

Replica API 3 decembrie 2013 | 00:00 417

S-a dat elevă, să prindă reducere

S-a dat elevă, să prindă reducere

Tinerii nu vor să se potolească şi continuă să-şi încerce norocul. Dacă în vară spuneau că vor să ajungă la mare şi nu au bani, acum a rămas doar ultima parte: lipsa banilor. Ce fac aceştia? Falsifică legitimaţiile de student sau carnetele de elev pentru a-şi achiziţiona bilete de tren la reducere. Însă, dintr-o simplă prostie (care arată cât de actual este Caragiale!), se aleg cu dosare de cercetare penală. Ultimul astfel de caz s-a înregistrat pe 30 noiembrie, chiar de Sfântul Andrei.

A vrut să călătorească mai ieftin, însă acum este cercetată de oamenii legii. Este vorba de o fată de 19 ani, din Feteşti, care şi-a cumpărat un bilet de tren pe ruta Bucureşti - Constanţa, în baza unui carnet de elev fals. Evenimentul s-a petrecut în data de 30 noiembrie a.c., când lucrătorii Biroului de Siguranţă Publică şi Protecţia Călătorilor din cadrul Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi, în timp ce se aflau în patrulare în trenul Inter Regio 11015, cu ruta Bucureşti Obor - Constanţa, au depistat-o pe Mihaela Turcu, de 19 ani, din Feteşti, fără ocupaţie şi fără antecedente penale, care a prezentat un bilet de călătorie achiziţionat cu 50% reducere. În urma verificărilor s-a constatat că respectivul carnet de elev nu-i aparţine. Tânăra a menţionat că l-a găsit şi doar a înlocuit fotografia. Acum ea este cercetată pentru patru infracţiuni, respectiv înşelăciune, fals, uz de fals şi fals privind identitatea. Însă, cazul nu este unul singular.

Alte exemple de tineri "luaţi de val"

Anul acesta, încă trei situaţii au fost făcute publice. Primul se referă la un tânăr din Făurei - Suceava care a dus lucrurile la extrem. Chiar dacă are 23 de ani, a crezut că poate induce controlorii în eroare cum că ar fi... elev. Bogdan Ciocu susţine că a găsit documentul şi atunci i-a venit şi ideea. Şi-a ataşat propria fotografie, păstrând datele deja existente, şi astfel a reuşit să-şi achiziţioneze bilet de tren la jumătate de preţ. S-a urcat în trenul Inter Regio 1862, cu ruta Iaşi - Mangalia, însă, odată ajuns pe meleaguri constănţene, acesta a fost legitimat de către organele de control din cadrul Biroului de Siguranţă Publică şi Protecţia Călătorilor. Nu a ezitat şi a arătat carnetul de elev, bine pus la punct. Doar că, organele de control nu au picat în plasă şi au verificat datele, descoperind că identitatea este una falsă. Tânărul este cercetat în stare de libertate pentru înşelăciune, fals, uz de fals şi fals privind identitatea. La scurt timp, o tânără avea să treacă printr-o situaţie similiară. Este vorba despre Mariana Din, de 22 de ani, din Dâmboviţa, care a fost legitimată de către către organele de control din cadrul Biroul de Siguranţă Publică şi Protecţia Călătorilor, acestea observând că legitimaţia de student era falsificată. Mai exact, tânăra a schimbat poza şi şi-a însuşit o nouă identitate. Fiind luată la întrebări, a recunoscut ce a făcut, menţionând că a găsit legitimaţia. Trenul Inter Regio 2801 mergea pe ruta Sibiu - Mangalia, ea fiind prinsă la intrare în Constanţa, pe data de 14 august.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218