REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ca la piaţă: candidaţii la Primăria Cernavodă încep racolarea consilierilor

Ca la piaţă: candidaţii la Primăria Cernavodă încep racolarea consilierilor

Replica API 5 aprilie 2016 | 00:06 1522

De la PNL la PSD sau invers şi de la UNPR la ALDE

De la PNL la PSD sau invers şi de la UNPR la ALDE

Campania electorală care, oficial, nu a început, ne aduce în prim-plan personaje mai noi sau mai vechi, partide noi şi vechi, schimbări de cadre de la stânga la dreapta sau ne reaminteşte legături de prietenie, afaceri şi aşa mai departe pe care unii se străduiesc acum să le facă uitate, pentru a nu periclita şansele unui candidat sau altul. La Constanţa sunt demne de toată jena anumite acţiuni ale unor consilieri locali fie împăcaţi cu gândul că nu mai prind un loc pe listă, fie disperaţi să mai prindă încă un mandat. La Mangalia sunt veşnice scandalurile, în timp ce la Năvodari, Medgidia, Cernavodă se trage din răsputeri pentru aranjarea unor liste, existând chiar premisele unor surprize.

De departe, zilele trecute surpiza a venit din oraşul Cernavodă, unde primarul (la acea dată) a fost condamnat cu executare şi încarcerat, PNL fiind nevoit să îşi găsească un alt candidat – pregătit oarecum, în eventualitatea că Gheorghe Hânsă nu poate candida: Liviu Negoiţă. La prima „strigare”, pare un personaj fresh, numai că el a fost adus în atenţia partidului cu propunerea unei eventuale candidaturi chiar de către Gheorghe Hânsă. Negoiţă este specialist în cadrul Autorităţii Navale Române şi, dacă ne luăm după recomandarea liderului PNL Vasile Blaga, cernăvodeanul ar trebui să demisioneze din funcţia deţinută, pentru a putea candida la alegeri, aşa cum a promis că va face un alt candidat al PNL – candidatul la Primăria Medgida, Marian Odor (şef Finanţe). Tot despre Negoiţă mai adăugăm că a fost consilier local în mandatul trecut, când primar era Mariana Mircea, motiv pentru care actuali membri PSD comentează: „A fost PDL-ist, iar în mandatul Marianei Mircea a fost un apropiat al acesteia”. Ajungem, astfel, şi la Mariana Mircea, care a fost primar între 2008-2012 din partea PSD, iar în anul electoral 2016 şi-a dorit să candideze la primărie din parteaa PNL. Liberalii nu au dorit-o, aşa că Mariana Mircea este acum candidatul ALDE. În acest amalgam de plimbări de la un partid la altul ale cadidaţilor, interesant că Mariana Mircea a „recuperat” un mai vechi combatant, pentru lista de consilieri: Robert Hofner, „plimbat” de la PSD la UNPR, apoi înapoi la PSD, iar acum la ALDE. În ceea ce priveşte PSD, odată stabilit candidatul pentru funcţia de primar, în persoana lui Ştefan Pleşa (ajuns viceprimar cu girul fostului primar liberal Gheorghe Hânsă), începe să se contureze şi lista de consilieri... adunaţi de ici-de colo! Spre exemplu, consilierul local Marilena Nicola (fost PC, în prezent ALDE), ar urma să figureze, conform unor surse, pe poziţia 3 în lista de candidaţi ai PSD. Un altul, şi anume Suliman Ecrem, ar urma să ocupe locul 4. „Colorata” trupă de politicieni din Cernavodă oferă zeci de exemple de acest fel, şi la final amintim şi echipa de foşti pedelişti ai consilierului Marian Sava, în prezent candidatul PMP la primărie.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367