REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ca să ajungi la Registrul Comerțului Constanţa, pentru doi kilometri, ai nevoie de rovinietă

Ca să ajungi la Registrul Comerțului Constanţa, pentru doi kilometri, ai nevoie de rovinietă

Replica API 2 iulie 2015 | 22:22 2086

Unde-i lege, nu-i tocmeală!

Unde-i lege, nu-i tocmeală!

Sursa foto: sursazilei.ro

Conducerea Registrului Comerțului (ONRC) Constanța a decis anul trecut să funcționeze în afara orașului, pe drumul european E 60. Astfel, angajații și ceilalți conducători auto care au de făcut un drum pentru serviciile ONRC sunt nevoiți să aibă rovinietă! ONRC motiva în vara anului trecut că noul sediu îi asigura o reducere a costurilor totale de aproape 10% din prețul pe care îl plătea în orașul Constanța, plus o creștere a suprafeței de lucru de peste 16%. Toate bune și frumoase, numai că economia ONRC îi bagă la cheltuieli suplimentare pe conducătorii auto.

„M-am dus după niște acte la Registrul Comerțului. Constanța e singurul oraș unde îți trebuie rovinietă ca să ajungi la ONRC! El se află în Constanța și când vrei să te întorci mergi 2.4 km dus și 2.4 întors și ai nevoie de rovinietă. Tare, nu? Mi-au zis că orașul se termină la semnul ăla cu „Oraș martir”. Și de la ONRC Constanța ai nevoie să mergi 2.4 km la vale, cu vinietă și 2.4 la deal, să vii înapoi în oraș. Să își ceară scuze în mod oficial pentru că pune (ONRC – n.r.) constănțenii să umble 5 km și să își ia rovinietă sau amendă pentru că stau la cozile ONRC!”, ne-a spus constănțeanul Robert Niță, revoltat pe situație. O altă constănțeancă a fost la rândul ei contrariată, dilema acesteia fiind: unde începe și unde se termină Constanța? „Constanţa se termină, dacă e să ne luăm după indicatorul de ieşire din localitate, înainte de Dedeman. Cu toate astea, Palazu Mare este cartier al Constanţei. Mai mult, căutând pe net, vedem că TOM Carrefour este pe bd Tomis nr 391, Tomis Plus pe bd Tomis Nr.425, iar Pomacost pe bd Tomis nr. 488 (puţin înainte de Popas Cişmea). Aşadar, bulevarul Tomis. Constanţa. Cu toate astea, peste drum de Pomacost şi de terenurile retrocedate pe care le ocupă, avem reprezentanţa Bavaria Motors (DN 2A, km. 201+880, Ovidiu) şi Ovidius Clinical Hospital (Ovidiu, Constanța, România DN 2A , km 202+880). Adică, pe dreapta-i Constanţa, bd Tomis, şi pe stânga Ovidiu, DN 2A. Îmi explică şi mie cineva unde se termină/începe Constanţa? A, şi avem nevoie de rovinietă dacă mergem la Palazu?”, a spus aceasta. De cealaltă parte, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, ing. Marin Dima, ne-a adus aminte că unde-i lege nu-i tocmeală, chiar dacă discuția se referă și la un metru de drum în afara orașului, nu doar 2,4 km. „De la sensul giratoriu este drum național. Legea așa este. Păi, nu putem comenta legea, nu? Eu nu am de unde să știu unde se duc oamenii, nu neapărat la Registru. Se pot duce la oricare alt obiectiv, indiferent că este comercial sau de stat. Legea este lege, nu pot să zic câți kilometri. Și un metru dacă intri pe un drum național ai nevoie de rovinietă”, ne-a spus Dima.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lua-v-ar dracu, cu sediul vostru cu tot. veniti fratilor la magazinul tomis ca si pasapoartele. v-ati dus la dracu cu carti, sa puneti oamenii pe drumuri. Nesabuitilor ce sunteti.
0
0
Buna ziua!pot sa spun ca este f departe,eu am masina ,ajung f repede ,dar pt un pieton este destul de complicat si dificil.Dar vreau sa specific un singur lucru ,foarte putine persoane care lucreaza in aceasta institutie sunt calificate .Pe mine m-au adus in starea de am cedat nervos .
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614