REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ca să nu se mai „fure” pachetele pensionarilor, Primăria schimbă tactica

Ca să nu se mai „fure” pachetele pensionarilor, Primăria schimbă tactica

Replica API 30 decembrie 2015 | 00:00 204

Primăria Constanţa a decis să schimbe modul prin care pensionarii intră în posesia pachetelor cu alimente, chiar în ultima lună din an. Deoarece mai multe persoane ar fi plecat acasă cu mai multe pachete, administraţia locală a decis să schimbe tactica. Astfel, listele pe care erau trecuţi pensionarii au fost înlocuite de PC-uri pentru identificarea lor. Acest sistem a fost implementat din cauza persoanelor care ar fi beneficiat de mai multe pachete, tocmai din cauza că acele liste nu erau verificate, ori persoanele responsabile treceau „cu vederea” anumite nume de pe listă.

Dacă erai „atent” cu cei care te verificau, puteai beneficia foarte bine de mai multe pachete. Contactat pentru un punct de vedere, Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, a declarat că a auzit despre acest sistem nou, dar că nu ştie prea multe. La mijlocul lunii decembrie viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău anunţa că de anul viitor va înlocui pachetele cu alimente cu tichete valorice pentru a-şi cumpăra fiecare cele necesare, în funcţie de nevoile personale.

În acest fel, constănţenii îşi pot lua adio de la cozile imense la care se adunau chiar cu două seri înainte pentru a primi ajutoarele de la Primărie. „Pentru anul viitor vom înlocui şi proiectul de acordare a pachetelor cu un altul prin care vă vom oferi tichete valorice care se vor acorda tot de 8 ori pe an, pe care le veţi primi acasă, astfel încât să nu mai existe cozile, să nu mai exite situaţii în care s-a scumpit uleiul şi nu mai dăm ulei, a întârziat pachetul cu pui, nu mai dăm pui, şi aşa mai departe”, preciza Decebal Făgădău.

În altă ordine de idei, Primăria Constanța anunță că din cauza înrăutăţirii condiţiilor meteo în judeţele limitrofe Constanţei, TIR-urile care aprovizionează cu pui centrele de distribuţie a pachetelor pentru pensionari din zonele: str. Duiliu Zamfirescu nr. 4 (la Clubul Pensionarilor), str. Eliberării nr. 8 bl. I (la Clubul Pensionarilor), str. Dezrobirii nr. 123 bl. IS (la Clubul Pensionarilor), precum şi din str. Rascoalei din 1907 au rămas fără marfă. „Se estimează că în jurul orelor 16.00 tirurile vor ajunge la destinaţie iar programul de distribuire a pachetelor din punctele sus-menţionate se va prelungi cu două ore, respectiv până la orele 18.00.” au declarat reprezentanții primăriei.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614