REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Că tot a început sezonul... faleza din Costinești, pericol pentru turiști și localnici

Că tot a început sezonul... faleza din Costinești, pericol pentru turiști și localnici

Replica API 26 iunie 2022 | 23:55 2027

În plin sezon estival, faleza din Costinești se degradează pe zi ce trece. Zona este monitorizată de Apele Române, care o ”peticește” cu garduri de stuf. Localnicii și turiștii sunt avertizați să evite zona.

”Pentru siguranța turiștilor și localnicilor porțiunea de faleză de la Costinești, puternic erodată, este monitorizată permanent de angajații Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (A.B.A.D.L).

Zona a fost îngrădită la începutul procesului de eroziune pe creasta falezei, iar la baza acesteia unde fuseseră montate palplanșe metalice au fost amplasate garduri de stuf, iar panourile de avertizare a turiștilor prin care le este semnalat pericolul au rămas pe poziție. Efectele distructive ale procesului de eroziune costieră se văd foarte clar în această zonă de faleză din stațiunea Costinești”, transmite ABADL.

”Astfel că, și această porțiune de coastă este inclusă în proiectul cu finanțare europeană „REDUCEREA EROZIUNll COSTIERE FAZA II (2014-2020)” care are drept scop sporirea siguranței în zona de coastă, puternic amenințată de efectele distructive ale procesului de eroziune costieră. În aceleași timp obiectivul proiectului este de a proteja și îmbunătăți calitatea mediului și a standardelor de viață ale comunităților locale de-a lungul coastei românești a Mării Negre.

Stațiunea Costinești va beneficia în cadrul proiectului de o protecție costieră de 2.550 de m liniari și de 16 ha de plajă nouă. În cadrul proiectului vor fi demolate mai întâi structurile existente, vor fi construite epiuri marine noi încastrate în țărm și vor fi instalate structuri pentru valorificarea biodiversității marine - recife artificiali”, mai transmis ABADL.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine ca ati facut doi km de plaja in mamaia si in sudul litoralului iti cade malul in cap
0
0
nu ne mai tot uteti la cap cu. izeria aia.cimde dreq se duce in coatinesti,apoi la asa zisa faleza?drojdia tarii,gunoierii pamintului!faleza aia va fi un mijloc de imbogatire a primariei si trintorilor,cum au facut la mangalia,bouarul de iorgus a facut una care s.a surpat,apoi pitziponcul radu a facut un zid de cetate inutil pe bani publici.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920