REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Că tot nu sunt locuri de parcare suficiente, Primăria Constanţa lansează campania 'Alege autobuzul'

Că tot nu sunt locuri de parcare suficiente, Primăria Constanţa lansează campania 'Alege autobuzul'

Replica API 16 aprilie 2019 | 01:38 474

Primăria Municipiului Constanța și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța“ au organizat luni, în cadrul proiectului „PORTIS (PORT-Cities: Innovation for Sustainability) - Dezvoltare durabilă prin inovare“, o sesiune de dezbateri având ca temă promovarea transportului public local în rândul cetățenilor din municipiul Constanța, prin demararea campaniei „Alege autobuzul“. Această campanie are scopul de a încuraja constănțenii să folosească mijloacele de transport în comun.

La eveniment au participat toți actorii de la nivel local care s-au implicat în găsirea de soluții pentru asigurarea unei mobilități urbane durabile în municipiul Constanța și în Zona Metropolitană Constanța: Primăria Constanța, ADI ZMC, Universitatea „Ovidius“ Constanța, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța, Portul Constanța, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța.

Prezenta reuniune de lucru organizată în cadrul Forumului de Mobilitate Urbană Durabilă survine atât în contextul activității specifice desfășurate în cadrul proiectului PORTIS, cât și în perspectiva identificării și implementării unor soluții moderne și eficiente privind îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța.

Printre acestea, putem aminti extinderea liniei 42 în Portul Constanța. Astfel că, de luni până vineri, în intervalul orar 06:30 – 08:30 și 14:30 – 17:30, autobuzele 42 vor pleca din Tomis Nord și vor circula pe ruta Centru - Poarta 2 - Poarta 1 - Incinta Port (până la Cuibul Reginei - Dana Militară) și retur pe același traseu, acoperind astfel orele de vârf din perioada începerii și încheierii activității instituțiilor și operatorilor portuari.

De asemenea, vorbim despre resistematizarea marilor bulevarde, prin Programul Operațional Regional, care presupune: piste pentru biciclete, benzi dedicate transportului public și modernizarea traseelor pietonale. Acest proiect va schimba radical modul în care se circulă în municipiul Constanța, pornind de la intersecția municipiului Constanța cu localitățile Agigea și Cumpăna și ajungând până la intrarea în stațiunea Mamaia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Mangalia, Str. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
8
0
Hai sictir
0
0
Radu Cristian, primarul Mangaliei, a invrajbit populatia. Doar prostii si-au demolat garajele, smecherii primarului Nu. Prostilor le-a trimis si noaptea politia locala sa le bata la usa, care nu erau acasa puneau vecinii martori de instiintare. Teroare! Smecherii iti rad in fata si te fac prost ca-i ascultat de primarie. De ce nu-i deranjeaza primarul si politia locala pe cei cu garaje la Lidl gara Bl A 5; Rozelor R14; N3 bis bl G CEC bank cinematograf pescarus; Callatis MG 29.etc. De ce dom primar!? Ca-s smecheri si preteni cu tine? Pai, mai asculta cineva de-acum incolo la ce spui tu!?
10
1
Daca se poate si autogarile la marginea orasului. Sunt focare de mizerie sipoluare.
1
1
boule care esti tu bou, in portul constanta lumea nu munceste numai la dana 0, ai facut-o pentru armata poate ? portu e mare boule , iar in port munceste lume din toata constanta boule care esti bou nu numai din tomis nord. da mai pune tu niste borduri sa vina parandaratu si niste popici pe trotuare dar, nu mai ai pe unde ca ai pus peste tot. boule daca se duce cineva duminica la cimitir sa aprinda o lumanare nu are parca nici la poarta principala nici la aia din colt de langa piata ruseasca. table ai pus si la rusi apropo urmeaza sa mai pui popici si borduri in spatele pietei gorbaciov.
0
0
Aer conditionat,curatenie,siguranta fizica impotriva puzderiei de infractori de toate categoriile,suficiente autobuze,sunt cateva din lucrurile de rezolvat ca oamenii sa prefere clar transportul in comun. Deocamdata oamenii folosesc acest mijloc de nevoie,dar mereu cu teama si sila.
3
0
Numai ca ieri circuland cu autobuzul 100 am avut alaturi un brunetel cu perchea lui destul de agresiv verbal, cu tigara in mana, care la un moment dat a abordat un alt calator jignindu-l fara un motiv.
3
0
Sa ma fure in autobuz? Militienii nu fac nimic in acest sens. Doar daca le duci hotul legat si cu filmarea ca te-a furat, altfel, militica nu a auzit de actiuni sub acoperire, dar ei daca intra in limuzinele lui Fagadau, fac atacuri de panica.
4
3
Fagadau strica ic bratianu cu porcaria aia de borduri pe treceri
2
7
De ce ? Pentru fantasmele lu Fagadau ? Eu platesc, pe persoana fizica, anual, impozit de 1k USD. Cu ce-am gresit pe lume sa ma inghesui in autobuzul sulii cu tot tiganetul imputit si o tarla de pensionary care n-au ce face si umbla toata ziua brambura cu sacosa-n labe??? Sa stau sa astept pe batjocura de trotuar numit statie o haraba fumeganda care vine sau nu, nimeni nu stie??? Fagadau si tristii de la Zona, autobuzul sa-l aleaga alde ma-ta !!! Sa vezi ce va aleg eu pe voi la alegeri, distrusilor !!!
11
7
eu as alege autobuzul , dar sa spunem ca am treaba sa ajung la 3,4 institutii publice intr o zi . cum facem ca aia au program de boieri de la 9-14 , face autobuzul fata sa ma duca in intervalul asta in 3-4 locuri ? sau tot masina personala e solutia ?
11
1
Dute pe varianta ca muia o primesti gratis si m-ai castigi si iste bani
5
9
Fara abonamente moka la pensionari si la asistatii sociali
18
1
RATC -soferi batrani si nepoliticosi care urla la calatori si conduc zbuciumat autobuzul NU MULTUMESC
9
11

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218