REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cabinetul medical "Moga Mobil" ajunge la Ciocârlia

Cabinetul medical "Moga Mobil" ajunge la Ciocârlia

Replica API 7 martie 2014 | 00:00 224

Ajutor

Ajutor

Constănţenii din satele greu accesibile au acces la asistenţă medicală direct la ei acasă. Şi asta pentru că "Moga Mobilul" îşi continuă activitatea în judeţul Constanţa. Senatorul Nicolae Moga va ajunge vineri, 7 martie a.c., la oamenii suferinzi din comuna Ciocârlia. Întrucât distanţa dintre sate îi împiedică pe vârstnici să meargă până la cabinetul medicului de familie din comună, atunci când au o problemă de sănătate, senatorul s-a gândit să le vină în ajutor. Astfel, medicii vor supune persoanele care nu au posibilitate financiară să se deplaseze la Constanţa unor analize pentru depistarea diabetului, tensiune arterială, EKG.

"Am luat legătura cu doctorii de familie şi cei care sunt transportabili vin la Dispensarul din Ciocârlia, iar Cabinetul medical va ajunge doar la cei care nu sunt transportabili. Vineri este în program Ciocârlia de Sus, Ciocârlia de Jos, Ferma 1 Mai, Ferma Ciocârlia de Jos. La ora 10 ajungem la Dispensar şi de acolo mergem în teren", a declarat, pentru "Replica", senatorul Nicolae Moga. Menţionăm că în urmă cu 4 ani senatorul a iniţiat şi o propunere legislativă privind farmaciile mobile. "A trecut prin Senatul României, dar nu şi prin Camera Deputaţilor. E greu cu medicamentele. Doctoriţa pe care am angajat-o la cabinet a remarcat la oamenii din Poiana şi Culmea că au probleme cu tensiunea arterială. Din cele 42 de cazuri văzute, 20 aveau tensiunea arterială mare. Nu a avut un medicament să le ofere, pentru a le scădea tensiunea. Am avea nevoie de medicamente uzuale, un agocalmin, medicamente pentru tensiune. Oamenii primesc reţete de la medic, dar unii dintre ei nu au posibilitatea să se deplaseze. Am rugat medicii de familie să depisteze cazurile care necesită transport la spitale. Dacă au temperatură, enterocolită, ei pot fi duşi la Centrul Multifuncţional de la Băneasa, iar dacă discutăm despre alte afecţiunii, atunci îi vom direcţiona spre spitalele din Mangalia, Medgidia sau Constanţa. Majoritatea oamenilor de la sate nu au semnal la telefon şi mor cu zile acolo. Noi vrem să-i ajutăm", a precizat Moga.

Reamintim faptul că Moga Mobilul a fost inaugurat pe 17 ianuarie, iar în februarie a făcut primul popas la Culmea şi Poiana. Oamenii de acolo şi-au făcut cruce De precizat că Moga Mobil-ul este de fapt o ambulanţă dotată cu aparatură medicală. Acest cabinet mobil este coordonat de medicul Loredana Bălăceanu, medic angajat al Spitalului Hârşovaa şi care de la 1 februarie 2014 a semnat un contract cu senatorul Moga. Menţionăm că în deplasările sale în judeţul Constanţa, senatorul va fi însoţit de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului, dar şi de către directorul Casei de Pensii, Cristina Samoilă, pentru a rezolva o mare parte din problemele Colegiului S2, pe care parlamentarul îl reprezintă.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614