REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Căderea „regelui asfaltului” Theodor Berna face victime colaterale: reabilitarea podului rutier de la Medgidia, în stand-by

Căderea „regelui asfaltului” Theodor Berna face victime colaterale: reabilitarea podului rutier de la Medgidia, în stand-by

Replica API 7 octombrie 2014 | 01:22 370

Se caută înlocuitor pentru Tehnologica Radion

Se caută înlocuitor pentru Tehnologica Radion

Problemele companiei Tehnologica Radion pun frână proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Unul dintre cei mai importanţi „drumari” ai ţării, Theodor Berna, a fost arestat într-un dosar cu un prejudiciu de peste 100 de milioane de euro, iar în urmă cu o lună compania deţinută de controversatul om de afaceri a solicitat intrarea în insolvenţă. Instanţa a acceptat cererea, iar în momentul de faţă toate lucrările pe care Tehnologica Radion le-a câştigat la licitaţie sau le luase în antrepriză sunt în stand-by.

O lucrare de amploare, care intrase pe făgaşul cel bun la Medgidia, este acum oprită. Vorbim despre reabilitarea podului rutier din Medgidia, amenajarea staţiilor de autobuz şi realizarea parcărilor din zonele de nord şi de vest ale municipiului. Primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, se arată încrezător şi spune că nu crede că situaţia va rămâne blocată. „Lucrarea era luată în atrepriză de Tehnologica Radion, care a intrat în insolvenţă. De o săptămână lucrările au fost oprite, însă termenul final de execuţie este 1 august 2015. Nu cred că va exista vreo piedică să găsim un alt constructor. Eu am sesizat că există bunăvoinţă la minister şi la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, fiind vorba de fonduri nerambursabile, pentru care există tot interesul să fie folosite. Lucrările vor continua, sigur vom găsi o firmă care să aibă şi aviz în acest sens”, a precizat Marian Iordache. „Valoarea totală a proiectului a fost estimată la 3,2 milioane de euro, iar licitaţia a fost adjudecată cu 1,9 milioane de euro”, a mai subliniat edilul. Tot el a mai comentat că, dincolo de dosarul care i-a adus lui Theodor Berna un mandat de arestare prevetivă, situaţia companiei Tehnologica Radion este una tristă şi neplăcută pentru o sumedenie de oameni. „La Medgidia, compania are şi o staţie de beton. Pentru noi era simplu, că aprovizionarea se făcea de aici, plus că 60 de oameni, unii din Medgidia, erau angajaţi la staţie”, a conchis Marian Iordache.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218