REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° ConstanÈ›a Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cadouri speciale de la tinerii cu dizabilități de la Locuințele Protejate Cumpăna

Cadouri speciale de la tinerii cu dizabilități de la Locuințele Protejate Cumpăna

Replica API 8 martie 2018 | 00:47 340

Cu ocazia zilei de 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii, tinerii cu dizabilități din Locuințele Protejate Cumpăna au organizat un spectacol pentru care s-au pregătit intens. Exigenți din fire și perfecționiști, tinerii au făcut tot posibilul să iasă ca la carte și au reușit din plin. Au recitat poezii, au cântat, au dansat dansuri populare românești, dar și arăbești, și au fost protagoniștii unor scenete. Doamnele și domnișoarele din public - reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și beneficiari - au primit mărțișoare și ornamente confecționate de tinerii cu dizabilități.

Spectacolul a fost susținut de „Speranța“, ansamblul folcloric al Locuințelor Protejate Cumpăna care se poate lăuda cu o serie de premii, cel mai important fiind Trofeul „Dobroge, mândră grădină“ - secțiunea interpretare vocală pentru tineri cu dizabilități, desfășurat în perioada 25-30 august 2015.

În cadrul Locuințelor Protejate de la Cumpăna, 26 de tineri cu nevoi speciale (afecțiuni psihice asociate cu probleme fizice) învață ce înseamnă o familie și sunt pregătiți pentru a înfrunta singuri viața. În funcție de capacitățile pe care le au, tinerii de aici merg și la cursuri de calificare în diferite specializări cum ar fi florar, decorator sau chiar în domeniul IT - nivel de pregătire mediu iar câțiva dintre ei munesc în Constanța.

Locuințele Protejate Cumpăna au fost construite în anul 2010, cu fonduri de la Consiliul Județean și Fondul de Întrajutorare Internaţional al Guvernului Irlandei. Scopul principal al celor patru căsuțe destinate tinerilor cu nevoi speciale este acela de a-i încuraja şi de a-i îndruma să se gospodărească singuri şi să deţină controlul asupra propriei vieţi, supravegheați și ajutați bineînțeles de cei 14 angajați ai DGASPC Constanța. Mediul este cât se poate de apropiat celui din familie.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614