REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

CADRELE MEDICALE de la SPITALUL de BOLI INFECȚIOASE, MEMORIU în urma aflării veștii că vor fi demise

CADRELE MEDICALE de la SPITALUL de BOLI INFECȚIOASE, MEMORIU în urma aflării veștii că vor fi demise

Replica API 18 octombrie 2021 | 16:13 8595

Medicii de la Spitalul Clinic de Coli Infecțioase se află într-o situație disperată. În urma incendiului de vineri, 1 octombrie, mai multe cadre medicale ar urma să fie concediate. Vorbim despre asistente medicale și personalul auxiliar medical. În acest sens, în rândurile de mai jos puteți regăsi memoriul publicat. Memoriul este adresat Primăriei Constanța, Instituției Prefectului, DSP și Ministerul Sănătății.

„MEMORIU

În contextul pandemic actual, când toate spitalele anunţă efective insuficiente de personal sanitar mediu şi auxiliar, când se suspendă concediile de odihnă pentru a fi acordate îngrijiri medicale numărului tot mai mare de pacienţi infectaţi cu SARS-COV-2, renunţarea la personalul medical încadrat cu contract de muncă pe perioadă determinată la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanţa, este o decizie profund greşită, întrucât aceste contracte de muncă au fost instituite tocmai pentru combaterea efectelor pandemiei şi încetează de drept în cel mult 30 de zile de la data încetării stării de alertă.

Noi, asistenţii medicali, infirmierele şi brancardierii cu contract de muncă pe perioada stării de alertă am fost angajaţi pentru a ne îngriji semenii într-o situaţie de criză sanitară şi am muncit de la începutul pandemiei în linia I, cot la cot cu cei cu contract permanent, sub o presiune greu de imaginat, fără obiecţii sau deziceri.

Am luptat cu frica de a ne îmbolnăvi şi de a îmbolnăvi membrii familiei, dar am ales să muncim situaţie epidemiologică evitată de multe cadre medicale, ne-am făcut datoria şi am demostrat pe deplin capacitate profesională şi umană.

Cu toţii ne-am riscat vieţiile la locul de muncă în ultirnii doi ani, multi dintre noi inclusiv în dimineaţa zilei de 1 octombrie 2021, zi în care a avut loc un tragic incendiu cu urmări neînchipuite. Cum este posibil ca tot sistemul medical să renunţe la un asemenea volum de angajaţi competenţi, ca urmare a unui eveniment tragic şi neprevăzut, fără să se găsească soluţii pentru combaterea şomajului?

Normativul de personal este oricum subdimensionat în instituţiile sanitare puhlice din România, motiv pentru care sistcmul sanitar este in colaps. De ce un cadru medical din sectoarele dedicate COV1D-19 din alte spitale din judeţ îngrijeşte singur aproximativ 40 de pacienţi într-o zi, în timp ce noi suntem eliminaţi din sistem? Care este calitatea îngrijirilor primite de aceşti pacienţi speriaţi de moarte şi izolaţi de lume? De ce nu se iau măsuri de către autorităţile locale pentru reabilitarea cât mai rapidă a Spitalului Clinic de Infecţioase Constanţa, astfel încât să se evite aceste concedieri colective?

Contextul lipsei acute de personal calificat în instituţiile sanitare de stat şi perspectivele grave privind situaţia epidemiologică naţională actuală, cât şi situaţia personală a fiecăruia dintre noi, solicităm autorităţilor competente să găsească soluţii la situaţia dramatică în care ne găsim! Solicităm să ne intoarcem în spitale pentru a îngriji pacienţii care au atâta nevoie de noi acum!

Considerăm că gestionarea cu înţelepciune a resurselor umane în condiţii de criză sanitară este esenţială. De asemenea, este o datorie profesională şi morală, în acelaşi timp! Vrem să muncim! Vrem să putem aplica experienta şi cunoştinţele dobândite! Vrem să ne implicâm activ în efortul de îngrijire a pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 şi în eforturile de combatere a efectelor pandemiei, aşa cum stabilesc contractele de muncă! În toată această perioadă nu am primit informaţii concrete cu privire la viitorul nostru ca angajaţi şi nu au fost luate măsuri pentru realocarea în alte spitale.

Va rugăm să ne lăsati să muncim, aşa cum am fost angajaţi să o facem!

Colectivul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa de ASISTENŢI MEDICALI GENERALIŞTI, INFIRMIERE, ÎNGRIJITOARE și BRANCARIDERI”, este textul memoriului depus.

Citește și:

Mai MULȚI ANGAJAȚI ai SPITALULUI de BOLI INFECȚIOASE se TEM pentru LOCURILE de MUNCĂ

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toate aceste spitale, unde sectiile ATI au luat foc... unde erau asistentele ,infirmierele, doctorii care erau in tura? dormeau? o fi bine sa dormi la tura de noapte si sa fii platit regeste? fara spaga pusala socoteala, aia e neimpozabila... la munca in domeniul privat , sa vedeti cum este!
2
1
Ar trebui sa-ti fie rusine! Sa nu vorbesti asa despre doamnele doctor si doambele asistente de la acest spital! Am fost pacienta a acestui spital. Si eu si membri ai familiei mele. Niciodata nu au conditionat actul medical! Niciodata! A fost un accident nefericit acest invendiu. Vina este a celor de la butoane.
3
3
angajati cu contract de colaborare? Asta a fost si ideea, fiecare si a facut treaba, acum ca ei vor sa ramana agatati pe acel loc de munca e altceva, stiu, salariul e foarte bun
2
0
Pana acum erau eroi, acum nu mai sunt ??
9
2
...Leprelor, ati lasat oamenii sa moara in goana voastra dupa spagi. Huoooo!!!!
12
2
O sa te trareze
1
0
Perfect,si asa era o cloaca infecta de mimoze care frecau menta, ca doar erau in familie, papu negogiatu a facut bine cand a umflat paratzu de spaga acum gata end of story baby
21
6
f bine au facut toti,demisi si arestati, si sapte elena
16
9
Spitalul nu mai exista , automat contactele nu mai exista . Sa se angajeze la alte spitale , daca au nevoie
17
5

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920