REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cadrele medicale din Constanța vor să declanșeze GREVA GENERALĂ! Ce îi supără din cale afară de tare!

Cadrele medicale din Constanța vor să declanșeze GREVA GENERALĂ! Ce îi supără din cale afară de tare!

Replica API 13 martie 2018 | 22:15 464

Consiliul Judeţean al Sindicatului Sanitas Constanţa a mandatat preşedintele Sanitas Constanţa, Nicolae Manea, să solicite Federaţiei Sanitas să declanşeze conflictul colectiv de muncă, declanşarea de acţiuni de protest şi strângerea de semnături pentru grevă.

„Această hotărâre a CJ este generată de faptul că guvernanţii nu au îndreptat inechităţile şi omisiunile din legea salarizării, nu au rezolvat reîntregirea salariilor diminuate la 1 ianuarie pentru funcţionarii publici şi personalul contractual (biologi, chimişti, fizicieni) din DSP –uri, nu au aplicat majorarea salariala întregii echipe din sănătate şi asistenţă socială şi nici nu sunt semne că ar lua în calcul aceste solicitări legitime în opinia noastră.

Consiliul Judeţean Sanitas Constanţa solicită de asemenea repoziţionarea categoriilor profesionale din sănătate şi asistenţă socială conform principiilor din Legea 153 /2017, adică în funcţie de pregătirea profesională şi complexitatea muncii pentru farmacişti, chimişti, biologi, biochimişti, psihologi, fizicieni, asistenţi medicali, moaşe… etc.

De asemenea, solicităm negocieri reale în ceea ce priveşte regulamentul de sporuri atrăgând atenţia că acestea trebuiesc aplicate pentru expunerea întregului personal la condiţiile vătămătoare, deosebit de periculoase, grele sau de suprasolicitare”, au transmis reprezentanții Biroului Executiv al Sindicatului SANITAS Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce munca depune o farmacista scolita sase luni sau 2 ani .Au dat de greu vanzatoarele ca cele care au studii superioare sunt pe cale de disparitie .
0
1
IAR GREVA? DAR NU LE AJUNGE NESIMTITII SI EI IAU SPAGA IN CONTINUARE CU SALARIILE CERE LE AU ACUM????
1
2
ce de fapt vor niste taieri de salarii cu 25 la suta si cateva spitale inchise, s-a vazut doar ca astea sunt masuri care ii face sa stea linistiti
1
2
sa le mai creasca cu 10% si sa se adopte legea prin care isi vor alege nesatulii. Ori stat ori privat. Nesimtii fac bani din 2 parti si se plang in presa.
3
2
haida ba nu va e rusine spagarilor, cel mai lepra medic de familie baga 6000 ron pe luna si nu va mai ajunge? cata spaga luati de la pacienti ca sa schimbati un ciarciaf sau pansament?
3
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218