REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cadrele medicale din Hârşova s-au autoizolat din cauza unei minore gravidă

Cadrele medicale din Hârşova s-au autoizolat din cauza unei minore gravidă

Replica API 30 martie 2020 | 00:00 4064

În plină pregătire pentru scenariul patru, în contextul crizei provocate de noul coronavirus, cadrele medicale din Spitalul Orășenesc Hârșova au trecut printr-o sperietură zdravănă. Sâmbătă, 28 martie, o minoră s-a prezentat la camera de gardă a spitalului pentru a naște.

Le-a pus medicilor că soţul ei a revenit în ţară în urmă cu cinci luni, din străinătate. În realitate, s-a întors la începutul lui martie. A fost testate pozitiv, iar cadrele medicale s-au autoizolat la domiciliu. A dua zi, însă, cu toţii aveau să răsufle ușurate după aflarea rezultatului retestării, acesta fiind negative.

Fata nu prezenta simptomele noului coronavirus și le-a spus cadrelor medicale că soțul ei a revenit în țară acum 5 luni, dar, în realitate, acesta revenise în data de 7 martie. După ce a fost testată rapid, iar rezultatul a fost pozitiv, familia fetei, cât și toată linia de gardă, triajul și compartimentul obstetrică-ginecologie s-au autoizolat la domiciliu. Minora a fost mutată la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Duminică, 29 martie, cadrele medicale aveau să răsufle ușurate după aflarea rezultatului retestării, acesta fiind negativ. Important de precizat este că testul rapid are o probabilitate mai mare de a da un rezultat greșit, în timp ce testul de diagnostic molecular are o rată de precizie de 99%. "Vă rugăm să ne spuneți adevărul atunci când veniți la spital. Nu ne mai mințiți. Adevărul vă poate salva viața și nu va pune presiune și mai mare pe psihicul cadrelor medicale.", a fost apelul lui Andrei-Bogdan Zidaru, managerul Spitalului Orășenesc Hârșova. Minora este de etnie romă și este cercetată în prezent de polițiștii constănțeni.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218