REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Câini ţinuţi în lanţuri, la o mănăstire. CARE SUNT CONCLUZIILE ANCHETEI IPJ!

Câini ţinuţi în lanţuri, la o mănăstire. CARE SUNT CONCLUZIILE ANCHETEI IPJ!

Replica API 10 noiembrie 2018 | 00:00 278

Polițiștii constănțeni s-au autosesizat într-un alt caz de rele tratamente şi cruzime asupra animalelor! De data aceasta este vorba despre o mănăstire aflată în apropiere de Năvodari, acolo unde, potrivit Asociației Barking Mad Dog Rescue, 17 câini sunt ținuți nemâncați și legați de stâlpi. Însă, în urma verificărilor, oamenii legii au constatat că animalele sunt sănătoase! Amintim că, zilele trecute, oamenii legii s-au sesizat cu privire la niște câini agresați de către angajații unei firme de ecarisaj, la Eforie.

"În general, când te gândeşti la o biserică, te gândeşti la compasiune. Dar astăzi (5 noiembrie a.c. – n.r.) am simţit contrariul. Managerul de la adăpostul public m-a sunat acum câteva zile şi mi-a spus că există o situaţie urgentă într-o biserică din Năvodari, unde un preot are 17 câini acolo, fiecare dintre ținut în lanțuri, într-o jumătate de metru, fără mâncare și apă şi dormind sub cerul senin.

Şi, imaginează-ţi că vremea rea va veni în curând. Au spus că le dau mâncare şi apă într-o zi de marţi şi într-o zi de joi. După cum ştiţi deja, adăpostul nostru este complet ocupat, dar nu-i putem lăsa acolo. Ne-am gândit să construim unul separat doar pentru ei.

N-am putut părăsi biserica fără să luăm cel puţin câteva dintre animale, aşa că am luat 6!”, a scris Gea, reprezentanta Asociației Barking Mad Dog Rescue, pe pagina de Facebook. Polițiștii constănțeni au specificat că s-au autosesizat în cauză și efectuează verificări. Amintim și faptul că oamenii legii efectuează cercetări în cazul unor angajați ai unei firme de ecarisaj, care au fost filmați în timp ce loveau câini maidanezi, la Eforie.

Arhiepiscopia, despre situația câinilor din mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”- Năvodari

Situația descrisă este mai veche și incomplet relatată de cei de la Barking Mad Dog Rescue, au spus reprezentanții Arhiepiscopiei Tomis. Fostul stareț, ieromonah Brujban Daniel, a strâns de-a lungul vremii mai mulți câini (aprox. 20), susținând că pentru paza mănăstirii. Pentru nereguli în activitate, printre care și situația câinilor, Arhiepiscopia Tomisului l-a demis în urmă cu două luni.

Actualul stareț, ieromonah Modest Bahnea, și-a propus să rezolve situația câinilor și a anunțat autoritățile despre această situație. Așa au ajuns la mănăstire cei de la Barking Mad Dog Rescue, care au ridicat din mănăstire doar 6 câini, pe motiv că nu au suficient spațiu, dar au omis să precizeze istoricul real. Din pozele organizației, care a promis că va reveni pe măsură ce va avea spațiu disponibil, se poate observa cum un monah colaborează cu cei de la Barking Mad Dog Rescue, nefiind așadar vorba de o acțiune de „descoperire inopinată”.

Afirmația „câinii erau hrăniți marțea și joia” nu aparține actualului stareț, probabil este un zvon pus pe seama fostului stareț. Trei dintre câinii găsiți de starețul Modest (se văd și în pozele organizației) erau în stare de deshidratare, ceea ce l-a și determinat să ia măsuri. Câinii (13 la ora actuală) sunt hrăniți de două ori pe zi și întreținuți, inclusiv cu mâncare specială pentru câini, cu scopul de a le găsi noi stăpâni, starețul Modest precizând că ieri a mai stabilit ca cineva să preia 6 câini, au mai spus reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Ce au constatat polițiștii

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari s-au deplasat la mănăstirea indicată, împreună cu un asistent veterinar. În urma examinării vizuale de către asistentul veterinar, s-a concluzionat faptul că animalele sunt clinic sănătoase. S-a solicitat sprijin șefului se serviciu Ecarisaj din cadrul Primăriei Năvodari pentru prelucrarea animalelor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trist. Acolo la ecarisaj inseamna sfarsirul.Noul Staret tinand cont ca cei 20 de caini au fost credinciosi vechiului statet, trebuia castrati si sa vorbeasca la alte manastiri sa primeasca cate un caine , o bucata de paine se gasea si pentru ei, asa vor fi eutanasiati. Ce slabi sunt, doua luni cred ca nu au mancat nimic si ei sunt suflete . Lumea nu mai are mila de oameni dar de animale, trist
2
1
cu asta se ocupa politia? gata a terminat cu infractorii si mai aplica doar o lege tampita care pune cainele mai presus ca omul ca celelalte animale sunt casapite binemersi ptr hrana imbracaminte incaltaminte, ingrasamant, ptr ca sunt daunatoare etc, ins chimb cainii care nu numai ca sunt daunatori si raspandesc boli dar te si sfasie de vie sunt protejati si iti este interzis sa te aperi de ei, de fapt iti este interzis sa te aperi de orice in mizeria asta de stat comunist
6
7
probabil se face un experiment,vrea sa vada popa la cat timp sa manance fara sa dea coltul si altfel cainii functioneaza ca o sonerie progresiva,pe masura ce se aproprie victima latra cainele din drept
2
1
mai bine jupuiti ,,pele pentru pantofi.
7
6
Taiasca DANY,daniel si BOR,spiceboys
3
3
daca cainii vor fi luati de organizatie, de ce trebuie sprijinul ecarisajului de groaza Navodari?
5
1
Deci organizatia minteeeeeee. Nasol.
7
0
De la cati bani cersec popii s-au smintit.In conditiile in care banii se castiga greu popii cer tot de la oamenii saraci.Si iata comportament de preoti!! Cu cainii langa lacasul de cult.Mai e prezentat episcopul de la arges,calinic securistul,ala are caini de rasa in curtea bisericii,se da cu atv-eul.Atata timp cat prostimea doneaza popii se smintesc de bogatie. Donati,poate vrea calinic si un snowmobil,o parapanta,o rasa de caini,etc. Teodosie nu vrea si el un atv? Asadar,afacerea BOR in Romania e pe profit,popii se plictisesc de plimbari cu atv-ul.sa le umpleti cutia milei ca trebuie benzina
13
6

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369