REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Câinii din adăposturile din Constanța nu sunt eutanasiați! Ei încă își așteaptă stăpânii

Câinii din adăposturile din Constanța nu sunt eutanasiați! Ei încă își așteaptă stăpânii

Replica API 12 noiembrie 2019 | 03:30 473

În Municipiul Constanța se respectă dreptul la viață al câinilor comunitari. Municipalitatea a aplicat decizii de menținere a cățeilor în adăpost, după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare în care animalele ar fi putut să fie adoptate sau revendicate. De asemenea, câinii bolnavi au fost examinați și au primit tratament de specialitate.

Eutanasierea nu reprezintă o soluție pentru gestionarea în mod sănătos a problemei câinilor fără stăpân, ci derularea campaniilor de adopție. Niciun câine nu a fost eutanasiat în cele 8 luni de activitate a Serviciului de Gestionare a Animalelor Abandonate. De la debutul campaniei „Adoptă un cățel”, 941 de câini și-au găsit o familie. Câinii capturaţi şi înregistraţi în evidenţele adăposturilor pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Încredinţarea câinilor se face numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. În acest sens, încurajăm pe constănțeni să se alăture campaniei de adopție a câinilor comunitari. Solicitările se pot introduce imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării.

Iubitorii de animale, care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi. Ei au obligația să-i îngrijească și să respecte normele legale. Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi este sancționat contravențional conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O MARE MINCIUNA ELECTORALA A PRIMARULUI, CAINII MOR PE CAPETE, nu sunt hraniti, nu sunt ingrijiti. Pt impotentul cacacios de mai jos, gurita mare!
2
2
Futuva-n gura de iubitori de javre comunitare,sa va dau muie cu cacat!
4
4
Foarte frumos din partea celor care adopta un patruped.
1
3
mare parte din ei ii gasesti pe strazile din mangalia,apar dupa fiecare noapte cate doi-trei noi in zona,unii au si crotal si sunt de marime apreciabila
3
2
Faceti ba pantofi din javre.omoriti si ciorile.S-au inmultit daunatorii si trintorii ceva de speriat.Nu mai avem bani ptr atitia paraziti.
4
3
Mai bine eutanasiati ,,faceti pantofi ,,jupuiti,Zoofili amendati,,10 000 lei .
4
5
Tu asta sau asta care ti-ai calcat pe suflet si ai scris trei randuri despre amaratii aia din ecarisaj nu puteai sa faci un articol mai acatarii? Sa mergi sa vezi mizeria in care sunt tinute animalele, sa vezi cum stau cadavre, rahat, pui si adulti la un loc si cum mor de foame? Bine ca stiti sa-i amenintati pe iubitori pe care-n deradere ii numiti asa fara ca sa pricepeti ca aia sunt oameni si voi, uratorii, niste rahati.
7
2
nu, la voi mor de foame, ca nu ii hraniti deloc, aveti peste 100 de caini morti in cateva luni de activitate, si nu o zic eu ci DSV
8
1
In trust in zona stadion sunt peste 20 de caini fara stapan cam agresivi pe care in fiecare seara ii hraneste unul de la Elcomex ,le da mancare in spate la stadion cum cobori pe scari in stanga cam 50 de metri ,poate il taxeaza comunitara care oricum doarme acasa la tura de noapte!
6
11
bine ca a luat sfarsit epoca lu cezara
13
2
Mda nu mai puteti sa mai furati banii daca ii omorati asa ca ii dati cu cretinisme gen dreptul la viata al fiarei dar de al omului, care este prioritar, nu spuneti nimic ! NEMERNICILOR!
10
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614