REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Câinii maidanezi au TERORIZAT Constanţa! „Ne e frică să mai ieşim din casă”

Câinii maidanezi au TERORIZAT Constanţa! „Ne e frică să mai ieşim din casă”

Replica API 17 ianuarie 2017 | 00:20 1755

Cum au rezolvat alte state problema

Cum au rezolvat alte state problema

Locuitorii de malul mării se simt depăşiţi de situaţia câinilor maidanezi din oraş. Patrupedele se înmulţesc pe zi ce trece, iar oamenilor le este din ce în ce mai teamă să iasă din casă. Deşi au existat numeroase cazuri în care vieţile lor au fost puse în pericol din cauza patrupedelor, autorităţile locale nu au momentan soluţie. Totuşi, constănţenii continuă să sesizeze Primăria.

Problema câinilor maidanezi este una veche în municipiul Constanţa. Ca peste tot există iubitori de animale şi oameni care nu simpatizează cu câinii. Mai mult, aceştia din urmă susţin că patrupedele care sunt pe toate străzile sunt agresive. „Vă rog să rezolvaţi problema cu câinii străzii, sunt foarte periculoşi şi agresivi, ne este frică să mai ieşim pe stradă şi noi şi copiii noştri. În cartierul Faleză Nord, pe strada Pescarilor este o haită de câini care nu ne dau pace. Este foarte important să se rezolve această problemă până nu se va mai întampla o nenorocire!”, se arată în sesizarea unui constănţean. Menţionăm că, momentan, Primăria Constanţa nu deţine un serviciu complet şi care să acţioneze pe teren. „Se are în vedere înfiinţarea unui serviciu aparte care să se ocupe de ei. În momentul de faţă, tot ce ţine de ecarisaj se face cu voluntari”, a declarat, în urmă cu o lună, Ionela Halciuc din cadrul Primăriei Constanţa. Amintim că firma care se ocupa de ecarisaj a dispărut din peisaj după scandalul făcut, în campania de la locale, de iubitorii de animale.

Cum au rezolvat Europa şi SUA problema câinilor maidanezi

În Statele Unite ale Americii, orice câine găsit pe stradă şi care nu este revendicat de nimeni timp de trei zile, chiar dacă teoretic are un stăpân pentru că are la gât un element de identificare, este eutanasiat. În urmă cu trei ani, Curtea Suprema a statului California a dat o hotărâre prin care a mărit termenul la 5 zile. Marea Britanie este una dintre ţările care abordează cu cea mai mare seriozitate protecţia animalelor, primele acte normative în acest sens datând de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Aici, majoritatea familiilor au un animal de companie, iar pisicile şi câinii vagabonzi atât de comuni în ţările din estul şi sudul Europei, aproape că nu există. Câinii maidanezi care sunt găsiţi totuşi pe străzi sunt ţinuţi în adăposturi, iar dacă în şapte zile nu sunt revendicaţi, sunt fie daţi spre adopţie, fie eutanasiaţi. În Franţa, atât câinii, cât şi pisicile care sunt găsite pe străzi sunt adăpostite timp de 8 zile, iar dacă nimeni nu le revendică, sunt eutanasiate. Mai mult decât atât, legislaţia din unele zone permite chiar împuşcarea acestora. Estimările neoficiale arată că, în fiecare an, în Franţa, sunt ucişi între 50.000 şi 500.000 de câini. În Germania, câinii fără stăpân sunt sterilizaţi gratuit de autorităţi, dar prezenţa lor pe străzi este un caz rar. Şi asta datorită unei legislaţii bine puse la punct. Persoanele care abandonează animalele pe străzi trebuie să achite amenzi usturătoare. În plus, în această ţară sunt foarte multe adăposturi pentru animale, atât private, cât şi de stat, potrivit gandul.info.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eutanasiati javrele! Cat si stapanii idioti de animale. Moarte tuturor.
0
0
numai jigodii inumane pe aici...fara educatie, fara suflet, scursuri ale societatii.
0
3
Maidanezii trebuie eutanasiati pana la ultimu picior de javra conform legii 258 -2013
3
2
Eutanasiati trebuie iubitorii de animale.
4
2
in comuna Costinesti primarul incaseaza banii pentru animale dar nu face nimic strazile sunt pline de caini ai nimanui care mai sunt si adusi din alte sate ,comune une si acolo se incaseaza bani pentru fiecare caine adunat.Au facut o adevarata afacere cu cainii strazi de acea primararia nu-si da interesul sa faca ceva cu aceste animale.
1
1
Toti cei care va considerati iubitori de animale , daca nu stiti ,nu stiati nu inseamna ca iubesti animalele daca l e arunci resturile de mancare de la geam sa nu se imputa in galeata de gunoi.daca sunteti atat de extraordinari asociativa in org non profit si strangeti animalele de pe strada si faceti voluntariat fratilor. Asa se procedeaza afara si in ultima vreme timid si la noi ,ca la noi treaba cu voluntariatul e grea a dracului. E mai usor sa dam cu huo de la geam. Si in incheiere: toate statele europene dezvoltate care au scapat de flagelul animalelor fara stapan sa stiti ca le eutanasia
3
1
Mai Costele esti un bou!!! E doar o politica.... Locuiesc pe strada Pescarilor si nu am vazut nici o haita de caini de asta vara... Articole de 2 bani! Sa va fie rusine
1
2
Otravut sa mori si tu dobitocule ! Sterilizati animalele ! Daca nu...stapanii care nu o fac! Amenzi colosale ptr cei ce nu sterilizeaza si-si abandoneaza animalele ! Sterilizati! Nu abandonati !
6
1
Moarte cainilor eu deja le pun otrava pe la colturi
4
8
Mancati rahat cu polonicul! Ce, se pregatesc iar pesedistii jegosi sa reia hingheriada? Nu mai au lovele? A propos de lovele, cu cat va plateste Fagadau ca sa scrieti mizerii de-astea, gurnalisti saormisti?
5
2
In Tomis Nord zona stadion Badea Cartan e plin de maidanezi agresivi! Au muscat cativa copii care veneau de la scoala neinsotiti! Si adultilor le e greu sa scape nemuscati! Mai ales de cand e vreme rea si nu mai gasesc mancare e jale! Am sunat de nenumarate ori la Serviciul Ecarisaj al Primariei si mi au spus ca nu pot face nimic pentru ca nu mai au contract! In ultimii ani i au ridicat, i au sterilizat si se mai imputinasera. Acum e jaleee! Constanta, oras european, anul 2017!!!
8
5
Mihaela Ungureanu, esti o mare...varza! Cainii lasati pe strada TOT DE CONSTANTENI sunt problema, nu zapada care sta pe trotuare si gunoiul la tot pasul !
5
8
Mda... Au inceput jegurile din mafia hinghereasca sa faca presiuni. A trecut aproape un an de cand n-au avut acces la ciolan - banul public pe care Primaria l-a pompat ani de zile in fundul lor - si cred ca au intrat in panica... Nu le mai ajung banii de shopping la Paris... Ma intreb doar cum de-si mai permit sa plateasca pe jurnalisti pentru publicitate, ori poate si-or fi facut credit la banci?
10
6
ziar de doi lei , articole corespunzatoare ca sa nu mai vorbim de "reporterii" de toata jena.... tara arde si baba se piaptana !!
4
8
sa va dau la muie la toti care nu aveti loc de noi OAMENII caini sunteti voi si rahatul de pe strazi esti tu' reporter ,
5
7
Cainii trebuie sterilizati, nu eutanasiati. Si ei sunt fiinte si au dreptul la viata, datorita oamenilor care nu sterilizeaza s-au inmultit.
12
10
Fiind Infometati,infrigurati,traumatizati,atunci cainii ataca.
13
12
nu sunt adepta cainilor pe strada, dar facem atata caz de cainii maidanezi si nu vedem si borfasii, golanii sau drogatii care fac mai mult rau, ataca femei, se iau de oameni pe strada din nimic, fura si cate si mai cate, pentru ei nu se face nimic?
23
6
Civilizatia unui popor se oglindeste in strada!Cum poti numi un popor,atunci cand pe strada sunt gunoaie si caini vagabonzi??!!
26
5
Daca pe plaja trei papuci, mamaia si modern FagaMazare se scuza ca nu face nimic ca terenurile sunt chipurile ale prprietarilor in oras probabil o sa spuna ca in statia de autobuz urmeaza sa se construiasca un bloc asa cum s-a facut la Delfinariu unde intoarce troleul.
11
0
ce ma va este frica de javre ?
5
10
inpuscati maidanezi,
14
10
Fagadau, lasa manglele cu machidonii si fa naibii treaba pt care esti platit. Orasul pute si prostul asta o tine pe filozofie. Lui Fagadau ii place sa se auda vorbind.
20
3
o sa mai infiinteze primaria o comisie sa studieze problema vre-o 3 ani!
17
2
locatari ce stau la blocuri nu au alta preocupare decat caini, toate parcurile, trotuarele sant pline de kkt de caini, mai ca daca nu esti atent calci fara sa vrei in mizeria lor. Oare chiar nu se poate impune o taxa celor ce detin aceste animale la bloc pe langa faptul ca latra si fac mizerie nu consuma apa si restul utilitatilor ca si ptr. un copil pe care esti obligat sa-l treci la intretinere din prima luna de la nastere ? Astia fac mizerie si in spatiul public de care vad ca nimeni nu vrea sa ia masuri !
20
10
s-au terminat abnii afaceristilor din adminsitratia si iar incepeti sa starniti tembelii. Solutie exista lege exista de cativa ani verificati sa se aplice nu mai faceti smecherii hingehresti si barbare. legea spune: pedepsirea abandonului, castrarea obligatorie, ciparea si inregistrarea animalelor. si gata suntem ca in occident. In olanda daca abandonezi cainele 4000 euro amenda
15
11
Mangalia e plina de Javre Primaria doarme, functionarii sunt in lumea viselor, nu intereseaza pe nimeni
13
7

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369