REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CAL OMORÂT ÎN BĂTAIE pe o stradă din Constanţa

CAL OMORÂT ÎN BĂTAIE pe o stradă din Constanţa

Replica API 8 februarie 2018 | 00:00 331

Scene de o cruzime greu de imaginat, marți seară, pe Bulevardul Aurel Vlaicu, în cartierul CET al municipiului Constanța, când un individ a bătut un cal până animalul a căzut epuizat la pământ. Scena a fost povestită, pe o rețea de socializare, de constănțeanul Sergiu Robert.

„În seara asta am fost martor al unei maltratări a unui cal pe bulevardul Aurel Vlaicu vis - a-vis de clinica iowemed. Un jeg de om, că altfel nu am cum să îl numesc dădea în el și cu paru și cu biciul, am strigat la el să nu îl mai lovească și mi-a spus că nu îl lovește, doar îl mângâie. Când m-am dus spre el puțin "nervos" a fugit la căruță și a luat încă un par mai lung decât el, erau de față peste 15 persoane și nu s-au băgat să zică nici măcar sa îl lase în pace.

L-a lăsat lat pe trotuar și au plecat. Cu toate astea, am rugămintea la voi să dați share și poate cineva se poate ocupa de el să îl ia de acolo sau ceva. Am aflat în mare parte unde stă și mâine mergem să îi cerem socoteală pentru ce a făcut. Poliția : nu îl găsim , nu știm unde a dispărut. La cal nu s-au uitat și cică "mergem să îl mai căutăm" cu toate că am făcut asta cu ei. SHARE VA ROG!!!!!Am uitat să menționez. Avea pe căruță CT 11VZT.”, este mesajul postat de constănțean.

În sprijinul calului au intervenit voluntarii de la organizația Save the horses România, o organizație din București, care au venit să ia calul, lăsat în stradă agonizând. Animalul a murit în cursul nopții, urmând să i se facă autopsie pentru a se stabili cauzele exacte ale morții.

Polițiștii constănțeni au deschis un dosar penal pentru maltratarea unui animal și efectuează cercetări. Potrivit martorilor, calul avea și microcip, astfel că proprietarul poate fi identificat în scurt timp și tras la răspundere.

Cei care maltratează animale sunt condamnați la închisoare!

Deși Poliția Animalelor există, în țara noastră, doar pe hârtie, atribuțiile acesteia sunt realizate de polițiști. Și, deși mai rar, e drept, persoane care au maltratat și omorât animale au fost condamnate la închisoare. De exemplu, anul trecut, oamenii legii din Tulcea au anchetat doi bărbați care au ucis câini, iar instanța de judecată l-a condamnat pe unul dintre ei la închisoare.

Un tulcean a fost condamnat la șase luni de închisoare pentru că a omorât un câine, prin lovirea repetată cu un cuțit.

„Fapta inculpatului constând în lovirea câinelui cu un cuțit artizanal, provocându-i leziuni incompatibile cu viața întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de ucidere a animalelor, cu intenție, fără drept, prev. de art. 25, alin. 1 lit. a din Legea nr. 205/2004”, au constatat autoritățile tulcene. Sentința nu este definitivă.

Anchetat este și un alt tulcean, care a unis nouă câini, dintre care opt erau pui. Fapta a avut loc în incinta unei firme din Jurilovca, iar polițiștii s-au autosesizat și au deschis un dosar penal.

În 2015, un bărbat din localitatea Cajvana, județul Suceava, a fost condamnat la șase luni de închisoare, cu suspendare, pentru maltratarea unui cal. Animalul era pus la muncă, deși era evident că era subnutrit, dezhidratat, șchiopăta și era plin de răni. Mai mult, stăpânul îl lovea constant cu un partea metalică a unui bici. A fost maltratat, până a căzut din picioare. În urma intervenției oamenilor legii, calul a fost adoptat de un iubitor de animale și repus pe picioare.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367