REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

CĂLĂTOR BEAT, AMENDAT după ce a făcut CIRC în TREN

CĂLĂTOR BEAT, AMENDAT după ce a făcut CIRC în TREN

Replica API 20 noiembrie 2021 | 13:24 1261

Claudiu Ștefănescu a fost surprins de mai multe ori consumând băuturi alcoolice în tren, cu toate că i s-a atras atenția că nu are voie. Amendat în cele din urmă cu 100 de lei, acesta a contestat amenda motivând că acuzațiile aduse sunt false întrucât în procesul-verbal contestat a specificat faptul că cei de la vagonul restaurant nu l-au servit cu absolut nimic și nu a avut nimic asupra sa, nici de băut și nici de mâncat, altfel nu mai cerea nimic de la barul din tren. Mai mult decât atât, bărbatul a făcut un adevărat circ în tren, dându-și masca și încercând să îl scuipe pe agent.

Cum s-a petrecut incidentul

Potrivit raportului agentului constatator, după ce acesta l-a observat pe Claudiu Ștefănescu consumând băuturi alcoolice în mijlocul de transport în comun, i-a adus la cunoștință acestuia că este interzis consumul băuturilor alcoolice în tren, petentul răspunzând că nu este de acord întrucât le-a cumpărat de la vagonul tip bar. Agentul constatator i-a explicat că există un afiș cu privire la interdicție inclusiv în acel vagon, însă petentul a continuat să bea, deși i s-a adus la cunoștință că va fi sancționat. Imediat după ce agentul a coborât din tren, petentul a venit la ușa vagonului și a pornit înregistrarea video cu telefonul, spunând că poliția face un abuz. După ce i s-a explicat motivul sancționării, petentul a oprit înregistrarea, și-a dat masca jos și a încercat să îl scuipe pe agent, iar după ce i s-a atras atenția cu privire la obligativitatea portului măștii, a aruncat masca pe peronul stației, moment în care trenul s-a pus în mișcare.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că petentului i-a fost aplicată sancțiunea amenzii la nivelul minim prevăzut de Legea nr. 61/1991. Or, față de împrejurările comiterii faptei, de gradul de pericol social al acesteia, acesta având o conduită agresivă față de agentul constatator, o astfel de individualizare în mod evident nu depășește limitele de proporționalitate avute în vedere de normele sancționatoare. Magistrații Judecătoriei Constanța au decis respingerea plângerii contravenționale ca neîntemeiată. Sentința a fost comunicată pe 10 noiembrie și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe cand amendati si galagiosii din CTBUS????
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218