REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Călătorii din Cumpăna stau ca sardinele în microbuz, în plină pandemie de coronavirus

Călătorii din Cumpăna stau ca sardinele în microbuz, în plină pandemie de coronavirus

Replica API 28 martie 2020 | 11:48 1951

O femeie din Cumpăna, care este nevoită să circule zilnic cu microbuzul pentru a ajunge la serviciu, în Constanța a semnalat faptul că șoferii acceptă călători pănă la refuz, în condițiile în care autoritățile spun să păstrăm distanța de cel puțin un metru.

Primarul Mariana Gâju a luat la cunoștință acest fapt și solicită ARR rezilierea contractului de transport călători a SC TRANS TUR SRL pe ruta Cumpăna Constanta și retur.

„Stimată doamnă primar, vă exemplific modul în care ne-am deplasat dimineața la serviciu în microbuzul TRL, cursa de la ora 7:00. Șoferul a fost întrebat de ce nu a circulat cursa de la ora 6:50. Acesta nu a dat un răspuns. Suntem noi cei ce suntem în linia 1 și a 2-a care asiguram servicii de permanență, care nu avem un salariu din care să ne și permitem două mașini la domiciliu cu care sa ne deplasăm în siguranță. Nu am întâlnit un organ de ordine publică care sa verifice dacă toți călătorii aveau documentele obligatorii de deplasare. Avem copii care ne așteaptă acasă, colegi de serviciu, părinți și bunici pentru care ne simțim răspunzători. Ni s-a spus sa fim conștienți pentru a nu deveni criminali. Va rog sa luați masuri urgente! Îmi pare rău pentru cei care apar în aceasta fotografie fără voia lor! Sunt de părere ca problemele trebuie semnalate și rezolvate URGENT!!! ȘI ACUM, NU MAINE! Vă cer tuturor înțelegere și solidaritate! Am ajuns la serviciu cu ochii în lacrimi, am fost nevoiți sa respirăm 100 cm cubi de aer! Vă rog sa faceți ceva!“, a postat un călător.

Primăria Cumpăna solicită ARR rezilierea contractului de transport călători a SC TRANS TUR SRL pe ruta Cumpăna Constanta si retur.

„Vreau să vă informez despre o problemă reală cu care ne confruntăm de ani de zile în comuna noastră - cea a transportului în comun. Așa cum știți, acesta este asigurat de două societăți - TRANS TUR și TRANSEVREN. Cu reprezentanții acestor societăți am avut de-a lungul anilor nenumărate întâlniri și am tras multe semnale de alarmă despre condițiile în care sunt transportați călătorii, însă de fiecare dată ne-am lovit de refuzuri și neînțelegere. Însă, viața și sănătatea semenilor și locuitorilor comunei sunt cele mai importante, de aceea, în condițiile pandemiei cu coronavirus au fost impuse anumite restricții și măsuri pe care însă societatea Trans Tur nu dorește să le respecte, așa cum reiese și din imaginile difuzate. De aceea, am transmis către președintele Consiliului Județean Constanța și către instituțiile abilitate solicitarea de reziliere a contractului cu societatea TRANS TUR“, a declarat primarul Cumpăna, Mariana Gâju.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Reducerea numarului de masini crezand ca e o solutie, asta creeaza aglomeratie cu virusi. Dar asta e... Traim in Romania si devine periculos. Aviz chiar si pentru ct-bus. Pana la inchiderea totala a economiei cand o sa stam toti acasa ca puii de randunica in cuib mai e totusi un pic. Pana atunci trebuie sa nu ne inghesuim cand mergem de exemplu la lucru ca sa nu ne mai si imbolnavim uni pe altii. Eeee vorbim si noi pe acilea...
0
0
Cumpana si atat
0
1
La Cumpana... Nu dau doi bani, nesimtiti toti si iresponsabili. Fara pic de respect. Inchisi in case, toti.
0
1
De ce Politia, Jandarmeria nu iau masuri impotriva acestor jeguri de firme? Microbuzele, autobuzele, troleibuzele sunt surse de infectare. E plin de tigani fara masca si manusi la ei, multi tusesc si chiar scuipa, e incredibil. Vor incepe medicii sa moara din cauza la acesti patroni ordinari nebuni dupa bani. Ce veti face cu banii, daca ramaneti cu un plaman doar, in cazul cel mai fericit?
5
0
si la linia 11 techirghiol ..vine masina o data la 2 ore ,,banii ni ia luat pe abonamentesi stam in statii pana vine guvid19 peste noi
4
0
eu am si alta nedumerire,pai daca s a spus sa se stea in casa de ce sunt micobuzele pline.trebuia sa ramana acelasi nr. de microbuze ,asta ar fii insemnat m ai putini calatori in ele cu restrictia asta,dar patroni avari dupa bani cred ca au m-ai scos din ele sa mai salveze niste bani ca motorina e scumpa si soferii trebuie platiti.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218