REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Călătorii din Cumpăna stau ca sardinele în microbuz, în plină pandemie de coronavirus

Călătorii din Cumpăna stau ca sardinele în microbuz, în plină pandemie de coronavirus

Replica API 30 martie 2020 | 00:00 1081

O femeie din Cumpăna, care este nevoită să circule zilnic cu microbuzul pentru a ajunge la serviciu, în Constanța a semnalat faptul că șoferii acceptă călători pănă la refuz, în condițiile în care autoritățile spun să păstrăm distanța de cel puțin un metru.

Primarul Mariana Gâju a luat la cunoștință acest fapt și solicită ARR rezilierea contractului de transport călători a SC TRANS TUR SRL pe ruta Cumpăna Constanta și retur.

„Stimată doamnă primar, vă exemplific modul în care ne-am deplasat dimineața la serviciu în microbuzul TRL, cursa de la ora 7:00. Șoferul a fost întrebat de ce nu a circulat cursa de la ora 6:50. Acesta nu a dat un răspuns. Suntem noi cei ce suntem în linia 1 și a 2-a care asiguram servicii de permanență, care nu avem un salariu din care să ne și permitem două mașini la domiciliu cu care sa ne deplasăm în siguranță. Nu am întâlnit un organ de ordine publică care sa verifice dacă toți călătorii aveau documentele obligatorii de deplasare. Avem copii care ne așteaptă acasă, colegi de serviciu, părinți și bunici pentru care ne simțim răspunzători. Ni s-a spus sa fim conștienți pentru a nu deveni criminali. Va rog sa luați masuri urgente! Îmi pare rău pentru cei care apar în aceasta fotografie fără voia lor! Sunt de părere ca problemele trebuie semnalate și rezolvate URGENT!!! ȘI ACUM, NU MAINE! Vă cer tuturor înțelegere și solidaritate! Am ajuns la serviciu cu ochii în lacrimi, am fost nevoiți sa respirăm 100 cm cubi de aer! Vă rog sa faceți ceva!“, a postat un călător.

Primăria Cumpăna solicită ARR rezilierea contractului de transport călători a SC TRANS TUR SRL pe ruta Cumpăna Constanta si retur.

„Vreau să vă informez despre o problemă reală cu care ne confruntăm de ani de zile în comuna noastră - cea a transportului în comun. Așa cum știți, acesta este asigurat de două societăți - TRANS TUR și TRANSEVREN. Cu reprezentanții acestor societăți am avut de-a lungul anilor nenumărate întâlniri și am tras multe semnale de alarmă despre condițiile în care sunt transportați călătorii, însă de fiecare dată ne-am lovit de refuzuri și neînțelegere. Însă, viața și sănătatea semenilor și locuitorilor comunei sunt cele mai importante, de aceea, în condițiile pandemiei cu coronavirus au fost impuse anumite restricții și măsuri pe care însă societatea Trans Tur nu dorește să le respecte, așa cum reiese și din imaginile difuzate. De aceea, am transmis către președintele Consiliului Județean Constanța și către instituțiile abilitate solicitarea de reziliere a contractului cu societatea TRANS TUR“, a declarat primarul Cumpăna, Mariana Gâju.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe ruta Dunareni,Aliman,Cernavoda,cate 40 de oameni in autobuz!
4
0
Nu poti sa le bagi minte in cap celor ce nu au loc acolo decat pentru prostii si bautura. O viata au fost prosti si vrei sa-i destepti in cateva ore? Oameni de varste ce ai spune ca include ceva glagorie acumulata in timp se poarta exact ca tinerii cretini care dau cu capul de stalpi privind tembel in telefoanele lor destepte. Umbla romanasii nostri ca gandacii pe balega si nici nu vor sa aculte de sfaturi bune,ba se mai si supari ca le arati cat sunt de prosti. E treaba lor,insa sa nu se mai planga ca fac boli. Nici aia tineri,nici aia batrani. Inghesuiala frate,bale la gura si nespalare.
2
0
calatorii sunt de vina ca nu respecta regulile
0
2
Daca nu avem voie sa iesim din casa doar pentru o plimbare prin parc caci putem fi contaminati sau sa contaminam alti oameni,atunci pentru oameni astia care stau ca sardelele intr-o conserva dece nu se face nimic?.
3
0
daca guvernul lui malai mare a redus numarul de curse ce pot sa faca oamenii,trebuie sa se inghesuie
1
0
E legal..... conf. Ord. militare nr.4!!!!!!!
0
0
Utati-va la Ratc , oricine calatoreste cu autobuzele lor isi da seama ca in perioada asta se merge pe pierdere ...dar merg ! Nu au au redus numarul lor , frecventa este aceeasi , asta inseamna bun simt su respect fatza de calator ! La patron nu ve-ti vedea niciodata asa ceva...totul este profit , chiar daca asta insemna sa calci pe cadavre . GMS le-a oprit de tot pe cele din oras...
6
0
Acum doar nu vreti cate un autobuz de fiecare calator !
2
7
Dna primar Gaju....reziliati contractul si oamenii cu ce mai fac naveta? Mai are PSD-ul autobuzele cu care plimba alegatorii?Negativ! Ai rezolvat problema ....Ai cerut....Si !
2
1
tot transportul din judet e praf si plin de cancerul coruptiei acesta e controlat de consiliul judetean.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108