REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Calculatoare pentru elevi din Constanța și Medgidia, de la ENEL și Ateliere Fără Frontiere

Calculatoare pentru elevi din Constanța și Medgidia, de la ENEL și Ateliere Fără Frontiere

Replica API 21 octombrie 2017 | 22:29 300

O şcoală gimnazială şi o asociaţie non-profit din judeţul Constanţa vor primi 19 de calculatoare prin proiectul „Toată lumea intră în jocul educației IT”, derulat de companiile Enel din România și Ateliere Fără Frontiere.

Proiectul „Toată lumea intră în jocul educației IT”, derulat de companiile Enel din România și Ateliere Fără Frontiere, va facilita accesul la tehnologie pentru aproximativ 400 de beneficiari din judeţul Constanţa.

Astfel, calculatoarele donate vor ajunge la Școala Gimnazială Nr. 31 din Constanța şi la Asociaţia Bibliovoluntarii din Medgidia, în proiecte ce vizează dezvoltarea abilităților de lucru cu calculatorul atât pentru elevi, tineri, cât şi pentru adulți, dar şi reducerea decalajului digital, care creează pericolul ca anumite segmente ale societății să fie excluse de la fluxul de informații, comunicare și socializare.

În total, 23 de școli și licee, o bibliotecă, opt ONG-uri și o instituție socială din nouă județe sunt câştigătorii celor 400 de calculatoare recondiționate donate de către Asociația Ateliere Fără Frontiere, cu susținerea companiilor grupului Enel în România, pentru reducerea decalajului informatic în comunitățile defavorizate ale României.

Proiectul « Toată lumea intră în jocul educației IT » organizat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere și susținut de către companiile Enel în România a venit în sprijinul organizațiilor din comunitătile defavorizate din regiunile Banat, Dobrogea și Muntenia-Sud, care au nevoie de calculatoare pentru a desfășura proiecte de educație dedicate în special copiilor și tinerilor, dar nu dispun de mijloacele necesare achiziționării lor.

Cele 33 de proiecte premiate în cadrul concursului se adresează prioritar copiilor și tinerilor cu posibilități financiare reduse, cu risc de abandon școlar, cerințe educaționale speciale, instituționalizați, cu dizabilități sau alte vulnerabilități.

Lista completă a laureaților este disponibilă online, pe site-ul www.educlick.ro .

Beneficiarii au fost selectați în urma evaluării de către juriul format din reprezentanții companiilor grupului Enel în România, CSR Media, IBM, Techsoup România și ai Galei Societății Civile (The Institute).

În total, un număr estimat de 4.650 de copii și tineri și circa 220 de adulți și vârstnici (în cadrul proiectelor intergeneraționale) vor beneficia de cele 400 de echipamente IT complete oferită în această ediție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614