REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

"Căldura nu am oprit-o eu, ci s-a oprit când s-a terminat combustibilul"

"Căldura nu am oprit-o eu, ci s-a oprit când s-a terminat combustibilul"

Replica API 18 februarie 2012 | 00:00 157

Nikitas Simion, directorul Callatis Therm Mangalia, lăsat în libertate:

Nikitas Simion, directorul Callatis Therm Mangalia, lăsat în libertate:

Directorul general al Callatis Therm, Nikitas Simion, a fost lăsat în libertate, fără nici o interdicţie, asta după ce judecătorii de la Mangalia au dispus arestarea sa. Ajungându-se la Tribunalul Constanţa, în recurs, judecătorii constănţeni au admis recursul declarat de inculpat prin avocatul său, Adrian Petrescu, din Baroul Constanţa. În susţinerea recursului, avocatul a ridicat şi excepţia necompetenţei materiale a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu consecinţa nulităţii absolute a luării măsurii arestului preventiv. Totodată, directorul general al societăţii de termoficare a dorit să facă unele precizări, în legătură cu acuzaţiile care i se aduc, de şantaj şi de abuz în serviciu contra intereselor publice.

"Am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a nu se ajunge în această situaţie. Numai că blocajul a survenit din cauza refuzului Primăriei Mangalia de a ne achita datoriile din 2009 - 2010, la un preţ stabilit, deşi exista o hotărâre judecătorească în acest sens. Din cauza datoriilor pe care le avea primăria către noi, de aproximativ 90 miliarde lei vechi, nu ne-am putut plăti furnizorii. Căldura nu s-a oprit pentru că am cerut eu asta, ci s-a oprit exact în momentul când s-a terminat combustibilul. Au existat acele rezerve impuse de lege, dar societatea nu avea capacitatea necesară de a depozita acel combustibil, în acest sens existând contracte cu furnizorii. Fiind blocaţi de primărie, din cauza datoriilor, nici noi nu ne-am mai putut plăti furnizorii. Am cerut oficial, prin adrese, şi am anunţat că nu vom mai avea combustibil, în speranţa de a-i determina să achite datoriile, nu am vrut nici mai mult, nici mai puţin. Căldura s-a oprit din cauza lipsei de combustibil, când s-au terminat stocurile. Nu a fost nici un şantaj, iar în legătură cu abuzul, am făcut tot ce am putut pentru a se evita această situaţie, prin adrese la primărie şi atenţionări", a spus Nikitas Simion. Concluzia celor declarate şi susţinute în sala de judecată, întreaga vină pentru situaţia dezastruoasă de la Mangalia aparţine administraţiei publice locale, începând din mandatul fostului primar Claudiu Tusac, demis prin ordin de prefect, şi continuând cu viceprimarul Constantin Filimon. Reamintim că Simion Nikitas a fost arestat, iniţial, pentru 15 zile fiind acuzat de şantaj şi abuz în serviciu. Facem precizarea că, vineri, când a fost adus la instanţă, în duba Poliţiei, Nikitas Simion a "împărţit" aceleaşi cătuşe cu Marius Fătu, fostul jurnalist prins cu valută falsă. Şi Fătu a avut ieri noroc, în sensul că şi el a fost lăsat în libertate, însă cu interdicţia de a părăsi ţara şi de a da cu subsemnatul, periodic, la Poliţie.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218