REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Calificarea de marinar obţinută prin formare profesională, valabilă pe Rin

Calificarea de marinar obţinută prin formare profesională, valabilă pe Rin

Replica API 15 octombrie 2015 | 00:00 1580

Hotărâre de Guvern:

Hotărâre de Guvern:

Guvernul a aprobat, la data de 14 octombrie anul curent, o Hotărâre ce reglementează ca CCNR să recunoască valabilitatea pe Rin a calificării de marinar obţinută prin formare profesională în cadrul Ceronav, iar cei ce urmează stagii de formare profesională începând cu 2015, să nu mai fie nevoiţi să meargă la instruire în alte state europene pentru a putea naviga pe Rin. Un acord administrativ între Comisia Centrală pentru Navigaţie pe Rin (CCNR) şi Ministerul Transporturilor din România stabileşte recunoaşterea reciprocă a calificării de marinar obţinută prin calificare profesională.

Acordul semnat la Strasbourg, la 4 decembrie 2014, completează Acordul administrativ privind recunoaşterea reciprocă a carnetelor de serviciu între cele două instituţii. Actul normativ reglementează ca CCNR să recunoască valabilitatea pe Rin a calificării de marinar obţinută prin formare profesională în cadrul Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (Ceronav), atestată prin Certificatul de absolvire a Cursului de calificare de marinar (emis de Ceronav) şi prin Certificatul de capacitate pentru funcţia de marinar fluvial, emis de Autoritatea Navală Română. Vor fi valide stagiile de formare profesională ale căror cursuri au început din 2015.

Menţionăn şi faptul că acordul administrativ multilateral pentru recunoaşterea reciprocă a carnetelor de serviciu a mai fost semnat între Comisia Centrală pentru Navigaţie pe Rin şi organismele competente din ţări precum Austria, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia. Ceronav este prima instituţie est-europeană care, în baza acestui acord, a întreprins demersurile necesare în vederea acceptării pe Rin a calificării de marinar obţinută prin formarea profesională în cadrul instituţiei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218